28 Aralık 2011 Çarşamba

MAKİNELER DİYARI


HEAT 115 - 107 CELTİCS


Heat oynadığı 8 periyodun 7sinde muazzam bir gövde gösterisi sergiledi. İşin garibi ilk maçtada dikkati çeken Lebron Wade ikilisinin 3lük kullanmama kesinliği bu maça da yansıdı. Aslında 1 Wade 1 Lebron denemesi izledik ama ayakkabılarının ucu çizgiyi sıyırdı diye bu haneler hala 0/0.

Spoelstra’nın kesin talimatı gibi duruyor. Bunu destekleyen 3 yıl öncesinin Suns’ı gibi hızlı hücum yaratma temposunu da gördük. Celtics gibi bir takımdan sayı yedikten sonra tek pas ile hızlı hücuma çıkmak Heat’in mental değişikliğini kanıtlıyor. Zaman zaman becermeleri ise şimdiden taktire şayan. Mavs maçında da bunu yaptılar ama Mavs’in savunma yapmama yeminidir dedim bekledim. Yalnız yaşlıda olsalar savunma kimliğini küçümseyemeyeceğimiz Celtics’e bunu yapmaları herkese aynı tarifeyi çıkarabileceklerini gösterdi. Ta ki Celitcs koçu Rivers’ın alan savunmasıyla ablaklaşıncaya kadar. O an Avrupa sokak basketbolunun yazılı olmayan kuralını Rivers’ın yüzünde gördüm. Veteransanız ve rakibiniz gençlerden (pırpırlardan) kurulu bir kadroysa ve penetre işinde iyiyseler alan savunması kaçınılmaz olur. Birazda veteran takımının sığınma mazeretini yumuşatması için vardır bu yazısız kanun. ‘Bu kadar atan takıma ne yapabiliriz?’ , ‘Abi adamlar potayı ezberlemişler.’ , ‘alan savunmasını daha önce deneyecektik.’ ki bu mazeretlerin en saçması belkide tek saçması sonuncusudur. Onun için Rivers’a 0 çemkirmem var.

Rivers Heat’in yumuşak karnını daha 2.maçtan keşfetti. Bu hem Heat’in dezavantajı hemde çok erken olmasından dolayı avantajı. Şimdi Spoelstra için garip bir yol var. Ya kurduğu taktiğin peşinden cesurca gidecek yada taktiksizi şampiyon adayı olan kadrosunu geçen sezonki taktiğiyle harmanlayacak.

Dün akşamki maçın hikayesi ise bana Matrix’in son sahnelerini hatırlattı. Lebron ve Wade durdurulamaz makineler gibi son insan şehri Zion’un kalkanını delerken Ray Allen ve arkadaşları kahin Rivers’ın taktiğine güvendi. Tek fark NEO bu sefer makinelerin tarafındaydı. Kim mi? NORRİS COLE…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder