4 Aralık 2010 Cumartesi

3 ARALIK 2010 MAÇLARI...

CELTİCS 104-92 BULLS 



Kimi överek? Kimi gererek? Başlasam bilemedim. 
Maça en iyi başlayan oyuncu olan K-G ile başlayayım. Harikulade ötesinde bir maç çıkardı ki ben bu adamı bir daha bu kıvamda izleyebileceğimi sanmıyorum. O bisiklet tepesinde acı çeken halinden sonra hırsı bile onu bu seviyeye çekemez diyordum ama Noah bunu başardı. K-G’nin Vinnelueva’ya söylediklerini ve ardından Noah’ın K-G hakkındaki yorumunu hatırlıyorsunuzdur. İşte K-G’de hatırlıyordu. Hatta o demeçten sonra rüyalarında bile bu maça hazırlanmışçasına motiveydi. Maçı 20 SAYI, 17 RİBAUNT, 6 ASİST, 2 TOP ÇALMA, 1 BLOK VE 0 TOP KAYBI İLE BİTİRDİ. Sözün bittiği noktada bu adam var. Aynı parkede ve noktada olan bir başka isim ise Rondo… bu çocuk bildiğiniz hasta. Arkadaş böyle asist yapılmaz. Tamam kabiliyetlisin, takımında da atacak çok adam var ama bu kadar ayarlı pas atılmaz. garnet ile Noah maç öncesi gergin +maç içinde de teknikleştiler daha da gerildiler+ Noah Garnet’i önden ve gölgesinden daha samimi savunuyor ve sen oyun botu kıvamında Garnet’in elini görüp topu oraya atıyorsun. Aynı özveriyi çembere de göstersen şut sorunun ortadan kaybolur. Üstüne üstlük kopma noktasındaki maçta sol dizini esnetip oyuna devam edeceğim diye tutturup asist, sayı, top çalma hanelerini kabartıyorsun. 12 SAYI, 6 RİBAUNT, 3 TOP ÇALMA, 19 ASİST… Bulls toplamda 18 asist… 



Takım halinde iyiydiler. Nate haricinde ki Nate dün sakat olup oynamasaydı Celtics maçı daha rahat kazanırdı. 

Diğer tarafa geçip şu ballı yazıyı bozmayacağım. 
Deng çok kötüydü.
Rose zaman zaman iyi olsa da domine ettiği bölüm yoktu.
Boozer… 


not= Celitcs seyircisi maç kopunca Scalabrini oyuna girsin diye tezahüratlarda bulundular. hatta girince ona faul çalan hakemi yuhaladılar=)))



TORONTO RAPTORS 111-99 THUNDER



Raptors Bargnani önderliğinde kıyamet alameti kıvamında maç oynadı. Ribaunt alma algısı ve hevesi yerlerde olan İtalyan 12 ribaunt ile attığı 26 sayıyı gölgede bırakırken Calderon 15 asist yaptı. Benchten de 22 sayılık Brezilyalı katkısını bulunca Durantsız Thunder’ı zorlanmadan geçtiler.
Bu zorlanmamada Westbrook’un yorgunluğu göze çarptı. Yani pekte yersiz bir yorgunluk sayılmaz çünkü takım Durantlı da Durantsız da olsa patlayıcı gücünü maksimum seviyede kullanıyordu.



BOBCATS 91-84 NETS



Maç, izlediğim en kötü maç olmaya aday seviyesinde başladı, devam etti ama son çeyrekte Nets’in büyük çabasıyla-Bobcats’in fıkramsı maç sonuyla uzatmaya gitmiş olmasından dolayı bu ödülü değil de uzatmaya giden en kötü maç ödülüne layık gördüm ki daha önce uzatmaya giden en kötü maç kategorim yoktu.
Hele bencin skor fakirliği konusunda açık ara top 1 maçımdı.

Lopez= evlere şenlik bir maç çıkardı. Topu topu 2 ribaund alırken Bobcats’in 17 hücum ribaundu yapmasında büyük pay sahibiydi.
Farmar= Harris’in sakatlığında ilk 5e yerleşti ve maça harika şut yüzdesiyle başlarken gerçek kimliğindeki yüzdeye kavuşması çok sürmedi. Yinede 10 asisti görmezden gelinemez.
Diaw= 11 sayı, 16 ribaunt, 8 asist ile oynadı ki ben daha önce Diaw’ın 16 ribaunt yaptığını hatırlamıyorum. Kariyer rekoru olabilir.
Jackson= 25 sayı.
Wallace= 12 sayı, 13 ribaunt, 5 blok…


WİZARDS 83-79 TRAİL BLAZERS




Blazers Roy önderliğinde maça Wizards’tan çok daha iyi başladı. adım adım da farkı çift haneye ulaştırdılar ammaaaaa öyle kabiliyetsizlik-basiretsizlik harmanında 3.çeyrek oynadılar ki alt bahsi oynayanlar bile üzülmüşlerdir. 3.çeyrekte ilk sayılarını 4.dakikada buldular ve çeyrek toplamında 10 sayı atabildiler.

10 sayı kabiliyetsizliklerini gösterirken bu sayıyı yukarı çekmeye çalışırken yaptıkları düdük çıkarma penetrelerinden 1 tane bile düdük çıkaramamaları basiretsizliklerinin simgesidir. Benim Blazers’a dair en büyük çemkirmem hep bu olmuştur. Söndüklerinde o çizgiye gitmiyorlar hatta maçın toplamında da o çizgiyi fazla düşünmüyorlar. Hani yukarıda basiretsizlik olarak simgeledim ama bu işi nasıl yapacaklarını bile unutmaları vahimden de vahim. Eskiden hep Roy ağırlıklı yüklenirdim ama Roy’un sağlık durumunun zorlamalara, darbelere müsait olmamasından dolayı onu bir nebze kenarda tutacağım. Ama yinede sahada 38 dakika kalıp 21 şut deneyen yıldızın 1 kere bile o çizgiye gitmemesini belirteceğim.

Takım olarak sadece ve sadece 12 kere o çizgiye gittiler ki giden oyuncu sayısı sadece ve sadece ve sadece ve sadece 2.
Takımına sürekli enerji katan Fernandez hiç ortalıklarda yok. 3lükten başka hücum bilmez olmuş. Birçok insanın ona Manu olabilir mi gözüyle baktığı seviyeden düştüğü bu seviye çok vahim. Yetenekli, enerjik, hızlı ama daha sezonu açamadı. Hala yorgunluğunu atamadı iyimserliğiyle geçemeyeceğim kadar sahada değil.

Wizards’a bakacak olursak ta Arenas&Wall matematiği iyice ne iş yansın ne kebap kötülüğüne dönüşmek üzere. Şut sayıları, asist sayıları hatta top kaybı sayıları bile denklikte. İkisi de istedikleri şut yüzdelerine ulaşamamasının faydasını da Blatche görmekte.
Takım olmasalar da olacak gibi durmasalar da merakımı uyandırdıkları aşikar. Ama hemen hemen her maçında taktirimi alan adam McGee… 5i hücum olmak üzere 10 ribaunt, 4/6 ile 13 sayı, 5 BLOK…


HAWKS 93-88 SİXERS




Bu maç trafiğinde dışarıda bıraktığım ama sürekli skoruna göz attığım maçtı ki nba.com’un scoreboardu bozuldu sanıp maçı açmamla maç sonunu izlemi oldum. Böyle bir bozukluğun olduğunu sanmam da Sixers’ın ilk önce 85i sonra 87yi sonrada 88i bir türlü aşamamasındandı. Maçın bitimine 8.45 varken 85 sayı bulan Sixers kalan sürede 3 sayı buldu.

Açtım baktım doğruymuş. Ama maçı açar açmaz hakemlerin bu da görülmez mi denecek düdüksüzlüğünü gördüm. İgoudala’ya dirseğinden yapılan faulü görmediler ve maç serbest atışlarla 5 sayı farkla bitti.
Johnson’un oynamadığı maçta…
Williams 22, Crawford 15, Horford 15 sayı 13 ribaunt,
 6 asist…

Brand= 16 sayı, 14 ribaunt…



PİSTONS 91-104 ORLANDO MAGİC




Howard’ın, Nelson’un, Redick’in mide ağrıları nedeniyle oynamadıkları maçta Carter sorumluluk almaktan kaçınmazken Bass harikalar yarattı. Carter 10/15 ile 25 sayı, 9 asist, 4 ribaunt, 3 top çalma ile liderlik görevinde harikaydı ve bu Carter’ı izlemek şahaneydi. Bass ise 11de 11 ile kaçırmadan oynuyordu ki maçın sonunda toplu halde nazarımız değdi ve 1 atış kaçırarak 11/12 ile bitirdi. Gortat desen 14 sayı, 11 ribaunt, 3 blok ile başarılıydı.

Aslında maç kafa kafaya gidiyordu ama bu kadar eksiğe rağmen kalite farkı kendini belli etti. Pistons maçı başa baş götürürken patır patır 3lük attığını da belirtmek isterim ki yüzde 70 ile atıyorlardı. Bunun yanında 30 sayı üreten Prince’ye de sahiplerdi ama Magic’in sihirlileri vardı. Ama ne olursa olsun Howard olmadan Magic maçları çok yavan geçiyor. İnsan 5 adet pota kırma teşebbüsü, 3 adet ayıp kıvamında blok görmeye alışınca Howardsızlık boşlukta bırakıyor.


MEMPHİS 111-127 ROCKETS




Skora bakıp 1-2 uzatma olmuştur diye düşünmeyiniz.

Rockets yüzde 70 ile 3lük atarken toplamda da yüzde 60 ile oynamış. DELİLİK…
Lowry= 28 sayı 12 asist…
Martin 28 sayı, Brad Miller 23 sayı, 7 ribaunt(sürpriz)…

Gay= 29
Gasol= 20
Conley= 19


HORNETS 92-100 KNİCKS




Amare= 34 sayı, 10 ribaunt…
Felton= 17 sayı, 13 ribaunt…

CP3= 17 sayı, 10 asist ve yüzündeki memnuniyetsizlik…
Ariza= 21 sayı, 9 ribaunt…


SPURS 107-101 TİMBERWOLVES
Kevin Love deliliği devam ediyor... 28 sayı, 18 ribaunt




NUGGETS 109-104 CLİPPERS




SUNS 105-97 PACERS
Frye 29 sayı ile kudurmuş.
JAZZ 81-93 MAVS
LAKERS 113-80 KİNGS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder