7 Aralık 2010 Salı

6 ARALIK 2010 MAÇLARI

İNDİANA PACERS 124-100 TORONTO RAPTORS

Gecenin oynanmasa da olurdu kategorisindeki maçtı. Ve bunun en büyük etkeni her zamanki gibi Raptors idi. Yani bu kadar fıkramsı hatayı ve düzensizliği nasıl beceriyorlar anlamış değilim. Maç içinde konsantre oldukları tek şey hücum ribauntlarıydı ki 24 sayı farkla kurtulmalarının tek açıklaması da budur.

Pacers ise bildiğin atmaya gelmiş. Sezona 6.adam olarak başlayan, ilk 5e geçen ve sonra yine 6.adamlığa geçen Rush harika bir hücum performansı çıkartarak 26 sayı ile oynadı. Sayılarının 6/8 ile 3lüklerden gelmesi istatistiğinin yıldızlı pekiyi kısmı.





ORLANDO MAGİC 74-80 ATLANTA HAWKS


Bu maç geçen sene olsaydı veya ondan önceki sene olsaydı bu isimli maça gösterdiğim muamele çok farklı olurdu ama ne Hawks nede Magic o parlaklıkta değiller.

Mide rahatsızlığından dönen Howard maç heyecanını yükseltse de maç içinde keşke oynamasaydı altyapılı birçok cümle kurdurttu. Lewis ise o cümlelerin fazlasını 2 sezondur kurdurtuyor. Özellikle bu yıl etliden de sütlüden de uzak.

Maçın adamı 19 sayı, 13 ribaunt, 3 asist, 4 blokla SMİTH…
Ama onlarında keyif dozajı yerlerde…





NEW YORK KNİCKS 121-114  TİMBERWOLVES

Ne Heat, ne Magic, ne Lakers… varsa yoksa Amare ne yapmış? Kevin Love ne yapmış? Merakımı en çok kurcalayanlar bunlar. Aralara John Wall &Arenas merakı, Spurs desteği de sıkıştırabilirim ama kilit meraklarım bunlar. Hal böyle olunca maçın bana verdiği keyif öncesiyle, sonrasıyla, maç içi beklentilerimin karşılanmasıyla zirveye ulaştı. Amare pozisyonuna geçti geçeli o hızlı ayaklarıyla karı takımı perişan etmeye başladı ve takımının özlemle beklediği seriye hatta 5 yıldır beklediği seriye kavuşturdu.
34 sayı, 5 ribaunt, 2 blok, 2 top çalma…

Kevin Love ise 33 sayı, 15 ribaunt, 3 asist…

Ben son zamanlarda ribauntlara bu kadar konsantre olan, 3lük atan, orta mesafe sokan bir 4.5 numara hatırlamıyorum. Zamanında Lakers Gasol’ü alırken draft hakkı devri de olmuştu ve ben vaaayy bu ne büyük çakallık demiştim ama bu patlamadan ve orda kalmasından dolayı takasın dengesini biraz daha kabullendim. Tabii ki tam denge söz konusu bile değil ama yinede ilk verdiğim tepkiyi çok aşağılara indiriyor. Draft şansını da egale etmek büyük ayıp olur.
Harikalar yaratmaya devam ediyor ki ben Garnet gittikten sonra Timberwolves adını bir kere bile telaffuz etmemiştim ama şimdi gözüm kulağım orda.
Birde patlamasını öyle bir zamanda yaptı ki tam komik bir takasla Rockets yolunu tutacaktı. O mu şanlı? Timberwolves mi şanslı?






BULLS 99-90 THUNDER

Bayanlar baylar Boozer sezonu açmaya başladı. Performansı kötüden kalkıp yavaş yavaş kıvama ulaştı. Umarım oralarda kalır.
Dün akşam Rose son derece kötü bir hücum performansı sergileyip 3/13’te kalırken Boozer’ın ben buradayım performansı daha da kıymetli. Boozer bu kadar aktif olunca ister istemez Deng’te rahat şutlarına kavuşuyor. Yani Boozer hücum verimliliği adına takımına büyük katkı veriyor ama o bilindik terane yine iş başında. Savunmada Noah Boozer’a yardım etmekten bıktı usandı. Hatta onun yüzünden faul problemine girip sadece 20 dakika süre aldı.

Thunder’ın problemi hep aynı. İyiler, yeterince potansiyelli ve yıldızlılar ama takım içi denge hiç kıvamlı değil. Durant’ın kısa zaman olmuş NBA kariyerindeki apoletleri ortada. Westbrook’un patlayıcı gücü, hızı ve bu özelliklerin maç içinde açtığı boşlukları görüşü ortada. Tamamlayıcı ve yıldızımsı oyuncularda var ama maç içinde kim ne zaman patlayacak, işlenecek, kime ne zaman yardım yapılacak sorunlarına çözüm yok.






BUCKS HEAT

Wade= 25 sayı, 14 ribaunt (kariyer rekoru)
Lebron= 16 sayı, 6 ribaunt, 6 asist…
Bosh= 17sayı 12 ribaunt…
Arroyo= 6/6 saha içi, 4/4 faul ile kaçırmadan 18 sayı ile sezon sürprizi=))

Ersan= ilk 5 başlayıp 1/5 ile 4 sayı, 3ribaunt, 3 sayı…






UTAH JAZZ 94-83 GRİZZLİES

Williams= 27 sayı, 8 asist, 4 ribaunt
Miles= 20 sayı…

Grizzlies’te Mayo’nun rolü ve süresi gerilemeye devam ediyor…






LA CLİPPERS 98-91 KİNGS

2 yorum:

  1. Tenisin sezon sonu ve UK snooker'dan dolayı NBA maçlarına ister istemez ara vermiştim ama Rocket elenince tam randıman yarın başlar...

    YanıtlaSil
  2. Sen nasıl bu kadar çok maçı izleyebiliyorsun?

    YanıtlaSil