8 Aralık 2010 Çarşamba

7 ARALIK 2010 MAÇLARI

HAWKS 116-101 NETS



Hawks dün akşam Magic’i devirmiti ama yinede kıvamlarında devam eden ekşiliği de bastıramamışlardı. Maçın başında da aynı izleri gördük. Nets’te bu kıvamsızlığı iyi değerlendirip öne geçmeyi bildi ama 2.çeyreğin ortasında Smith’in layupu ile başlayan ve 20’ye 3 biten seriyle, amiyane tabirin önde gideniyle taklaya geldiler. 
Aslında o bilindik Hawks serilerinden birini de izlemedik. Hani Smith uçana kaçana blok vursun, top çalsın aksiyonu yoktu ama o olmayan aksiyonun getirisi olan savunma heyecanı çok yerindeydi. Nets o anlarda zorlansa da topu potaya göndermeyi bildi ama inisiyatif almaktan kaçmayan Harris’in bu akşamlık şut yüzdesi kötüydü. Maçın genelindeki performansını ise beğendim. Madem şutum yok penetrem var, düdük çıkarma özelliğim var deyip 16 kere serbest atış çizgisine gidip toplamda 18 sayı buldu. 13 asist ise cabası…
Lopez maça çok arzulu başladı ama Lopez’in ribaunt işlerini asması devam ediyor. 24 sayı, 5 ribaunt…
Farmar 16 sayı… 

Maçın su götürmez kahramanı ise Smith… 34 sayı, 3 ribaunt, 7 asist, 2 blok, 1 top çalma ve sadece 1 top kaybı… 
Yardımcıları… 26 sayı, 6 ribaunt ile Crawford ve 24 sayı, 10 ribaunt 6 asist ile Horford…


BOBCATS 100-98 NUGGETS

Nuggets enteresan maçlar oynamaya devam ediyor. Yani maçı zapping usulü ile izleseniz Nuggets ile ilgili bilgi sahibi olmanız imkansıza yakın. Bazen öyle kötü atıyorlar ki oyuncuları tanımasanız play-off yapamazlar dersiniz(en güzel örnek 1.çeyrek.). Bazen de öyle seriler çıkartıyorlar ki rakip takımı tutsanız takımınızı çemkiremezsiniz. Dün akşamda aynen öyleydiler ve maça tutunabilmelerin sebebi Bobcats. Bir ara Jackson ile Wallace anlamsızca kim daha çok airball atacak yarışına girdiler. 

Bobcats’te Tyrus Thomas maça harika başladı. Hatta 16 sayısının 14ünü ilk yarıda yaptı ama sonra 3.çeyreğin neredeyse tamamında benche mahkum edildi. Yahu adam kaçırmadan oynuyorken ve senin silahşorların şut tercihleriyle maçın kopmamasını sağlıyorken sen neden bu adamı oturtuyorsun? Adam akıyor versene hakkettiği süreyi. 3.çeyreğin sonunda adamda öyle bir beden dili vardı ki bildiğin zincirleme küfür tamlaması. Sinirini yaptığı smaçla hafifletmeye çalıştı ama gereksiz faul, gereksiz agresifliği getirdiği teknik faul adamı bitirdi. Yinede benchten gelerek 15 dakikada 6/8 ile 16 sayı, 4 ribauntluk şahane katkı verdi. 

Wallace= 20 sayı, 9 ribaunt, 5 asist ve 5/11 lik serbest atış yüzdesi…
Jackson= 8/22 ile 23 sayı, 9 ribaunt, 7 asist… 

Billups= 5/13 ile 25 sayı, 5 asist, 4 top çalma…
Melo= 22 sayı, 7 ribaunt…

 



SİXERS 117-97 CAVS

Bu Sixers durmayacak galiba cümlesini papağan gibi tekrarlatan maç oldu. İlk yarıda öyle soktular ki yüzdeleri bir ara 63ü gördü. Sixers atarken de Cavs benchten gelen oyuncularına dua etti. Bir nebze olsun maça tutundularsa bench katkısına borçlular ki ilk 44 sayılarının 26sı benche ait. Maçın toplamında da 97nin 47sini soktular. 

Sixers’ta Thaddeus Yound 11/12 ile 26 sayı, 11 ribaunt, 2 top çalma ve 0 TOP KAYBI ile büyüledi.
Takımda 7 kişi çift haneye ulaştı ki toplamda oynayan 9 kişi vardı ve bunların 1 tanesi 7 dakika süre alan Nocioni’ydi. 

 



DALLAR MAVS 105-100 WARRİORS 

Bu akam NBA fikstürü maç isimleri olarak zayıftı ve bu bende kara kara düşünmeye yol açarken twitterda paylaştım ve biri bu maçı gözüme soktu. Mavs ve belalısı Warriors. Ve maç didişme klasiğine yakın bir performansta oynandı ama Mavs, Warriors kariyerine 1 sürpriz daha yazdırtmadı. Yani 1 ihtimal hakem Lee’ye yapılan faulü çalsa son bir kafa kaldırma olabilirdi ama çalınsa bile zordu. 
Maç içinde enteresan iler oldu…
Kidd maç boyunca 6’da 0 atarken maçın sonunda 3lüğü sokup tek sayısıyla maça noktayı koydu.
Lee 7 tane hücum ribaundu ve 1 tane savunma ribaundu aldı. 
VEeee Mahinmi 7si hücum 10 ribaunt ve 12 sayıyla gecenin sürprizi oldu. Hazırlık maçlarında hücum ribauntların didiştiğini ve verim aldığını görmüştüm ama aklımın ucundan bile sezon içinde 7 hücum yapacağını geçirmemiştim. Yaptı… Daha da yapar mı? 7 olmasa bile taktir edilecek rakama ulaşabilir. 

Dirk 25 sayı, Buttler 18 sayı, Terry 20 sayı…
Dirk’ü lige umutlarla geldiği, çuvalladığı ilk yılına kadar hatırlarım ve söyleyebilirim ki bir insana smaç yapmak bu kadar mı yakışmaz? 98’den 2011’e hep aynı… Şutu ise tam ters…

 




ROCKETS 97-83 PİSTONS

SCOLA… SCOLA… SCOLA… 16/25 ile 35 sayı, 12 ribaunt… çıldırmış olmalı…
Martin= 21 sayı..
Lawry= 22 sayı, 12 asist…

 



TRAİL BLAZERS 106-99 SUNS

Hedo için üzgünüm ama benim arzuladığım Blazers işte bu. İyi atamıyorsan, pozisyon bulmakta zorlanıyorsan serbest atış çizgisine gitmeyi bileceksin. Bu sezon bu cümleyi Blazers ile bağdaştıracak kadar çok kullandım ama buyurun alkışın desibellisi onlara. Son çeyrekte 17 kere o çizgiye gidecek agresifliği gösterdiler. Roy son çeyrekte çizgiye gitmedi ama kötü attığını fark ettiği akşamda 9 kere çizgiye düşürdü yolunu. Yani kötü atsalar da gitmeseler yine çemkirirdim ama daha azından ki bu maç 33 kere gidip 32 sayı buldular. 

Maç Blazers’ın baskınlığıyla başlasa da ipleri ellerine alamadılar. Ve Nash 3.çeyrekte 8 asist, 7 ribauntluk oynayınca Blazers tepe taklak oldu. Ancak yukarıda da bahsettiğim agresiflikleriyle maçı çevirmeyi bildiler ama Nash’in yaşı -4 olsaydı çeviremezlerdi çünkü Nash dinlenmeye geldiğinde Dragic biraz sıvadı. 

Hedo= bizim çocuk rolüne pek alışabilecekmiş gibi gözükmüyor. Arada birkaç ince gösterip klasını konuşturuyor (bu akşamda çok şık bir pas attı. Video şimdilik yok ama akşama koyarım) ama Hedo bu sistemde, kadroda takımı sürükleyebilecek oyuncu değil. Şuan Magic’e takas olsa Magic’i de kendini de ayağa kaldırma olasılığı çok yüksek ama Nash’li oynayan ve hız mentalli takımı zıplatması çok ama çok zor.

Suns’ta ihtiyar heyeti iş başındaydı. Nash 24 sayı, 15 asist… Hill 23 sayı, 8 ribaunt…  

Matthew 24, Roy 20, Alridge 20...



LAKERS 115-108 WİZARDS

Lakers ilk çeyreğe şampiyon performansıyla başlayınca maçı izlemeyi bırakıp yazıyı yazmaya başladım. işler sonrasında biraz karışmış ama Lakers kazanmayı bilmiş. İlk çeyrekte Odom 13 sayı ile manyaklaşmıştı ve Gasol 4 sayı, 5 asist, 3 ribaunt ile tipleye göz kırpmışken Wizards Arenas’ın 8 sayısı ile ayakta kalmaya çalışsa da 13 sayı geride bitirmişlerdi. 

Kobe= 32 sayı, 5 ribaunt, 4 asist…
Gasol= 21 sayı, 9u hücum 14 ribaunt, 8 asist, 5 blok…
Odom= 24 sayı, 7 ribaunt…

Arenas= 23 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, 7 top kaybı…
Wall= 22 sayı, 14 asist, 5 ribaunt, 3 blok…
Young= 30 sayı… bu gece Young’ların gecesiymiş=))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder