24 Kasım 2010 Çarşamba

23 KASIM 2010 MAÇLARI

İNDİANA PACERS 100-89 CAVS


Geçen gecenin en sükseli takımı Pacers, Cavs’ı geçerken hiç zorlanmadı. Maç başlamadan önce akıllara Celtics’in Heat’i yenip ardından Cavs’a yenilişinin denklemi geldiyse de böyle bir durum olmadı. Bu da olsaydı Cavs acayip gaza gelecekti. Çünkü onlar Cavs=Lebron demek değildir gazıyla çalışıyorlar. Bu demek olmasın ki Cavs Lebron’dan sonra çöpe döndü. Bahsedildiği kadar kötü bir kadroları yok. Ama büyük maçlara tutunacak dalları yok. Zaten bu handikapları yüzünden şampiyonluğu da Lebron’a da sahip değiller. Maça gelecek olursak Pacers döve döve maça başlarken 2.çeyrekte dövme şiddetleri bayağı yukardaydı. Maç ilk yarıda bitti.

Pacers’ın ilk 5inde yine değişiklik oldu. Formda Rush 6.adamlık vazifesine gönderilirken Dunleavy 5teki yerine döndü.

Granger 24, Collison 18, Rush 16...

Cavs’ın ilk 5inde sadece Graham 11 sayı ile çift hane gördü.



NEW JERSEY NETS 107-101 ATLANTA HAWKS


Gecenin uzatmaya giden maçlarındandı. Nets kazanırken bencinden sadece ve sadece 14 bulabildiler. Yani ilk 5 93 sayı attı ki onlara toplu halde kocaman bir YUUUHH hediye ediyorum. Gerçi benchten gelip bizi ipten alır yada en kötü 2 gıdım enerji patlamasıyla bize can verir diyebilecekleri oyuncuları yok. İhtimal 2... Ya çaylak Favors ya Farmar…

 Hawks’taki düşüş ve en belirgin sıkıntı olan takımın liderliği kime emanet olduğunun belirsizliği büyük dert. Smith? Horford? Johnson? Crawford? 4ünün de sezon içinde güzel istatistiklerle güzel rakamlara ulaştıklarını izledik ama lider kim?

Başka bir soru bu kadar atletik ve agresife dönüşmesi kolay bir takım nasıl olurda 53 dakikada 13 kez serbest atış çizgisine gider. Kazandıkları maçlarda serbest atış çizgisine kaç kere gittiler istatistiği 30un altında olduğunu sanmıyorum. Üstelik dün akşam oynadıkları takımın topu topu kaç tane can damarı var? 1ini kessen veya faulle yavaşlatsan işlem tamam.

Harris= 27 sayı, 9 asist…
Lopez= 32 sayı, 9 ribaunt…
Humphries= 14 ribaunt, 12 sayı ile büyük sürpriz…



WİZARDS 116-114 SİXERS



Sixers’ın kaybetmek için elinden geleni yaptığı maç olmuş. Öyle kötü maç sonu oynamışlar ki tarifi yok. Fark 3ken serbest atış kaçırmalar, air ball’a dokunup 1 hücum daha vermeler ve son topgetiren John Wall’a faul yapıp onu bedavadan 3 kez serbest atış atmasını sağlamak. Görüntülerden izlediğim kadarıyla faul yok galiba ama görüntünün tek açılı olduğunu da belirtmek isterim.

Sixers 2 oldu uzatmalarda Wizzards’a kaybediyor. İlkinde de hatalıydılar çünkü hakem basket faul verip maçın uzamasına olanak bırakmadan işlerini bitirebilirdi.

Dün akşam 2 yıldız da sahnedeymiş.

Arenas= 6/16 ile 17 sayı, 3 ribaunt, 7 asist, 2 blok 8 top kaybı…
Wall= 7/15 ile 25 sayı, 3 ribaunt, 6 asist…

İkisi de 3/7 3lükle oynamış. İkisininde yaptıkları faul sayısı aynı.

Not= Brand adamıma (McGee) kansızlık sınırda faulü yapınca oyundan atılmış.

McGee= 10u HÜCUM 18 RİBAUNT, 24 SAYI, 4 BLOK…




LA LAKERS CHİCAGO BULLS



İlk 3 çeyrek kafa kafaya gitse de Lakers son çeyrekte ağırlığını parkeye yansıttı ve maçı kazandı. Sanırım son çeyrekte 16-2lik müthiş bir seri yakaladılar. Seride Blake 2 3lük ile 6 sayı Barnnes 5 sayı ile Brown 3 sayı ile aslan payına sahipler ki asistleri de onların yapmış olması çok daha büyük artı. 

Kobe= 20 sayı, 5 asist, 2 ribaunt…
Odom= 21 sayı, 8 ribaunt…
Gasol= 12 sayı, 11 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma, 5 blok…
Shannon Shannon Shannon… 21 sayı 4 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma, 1 blok…

Karşı takıma gelecek olursak onlarda gecenin bench fakirlerindendi sadece 10 sayılık katkı almalarına rağmen 3 çeyrek kafa kafaya maçı götürmeleri harikaydı. Zaten maçı da koparan bahsettiğim serinin yaratıcıları Lakers benchiydi.

Bu yoksunlukta Brewer’a güvenmiyorlar. Korver’dan istedikleri katkıyı alamadılar ve maalesef Ömer patlama maçını oynamadı. 





 NEW YORK KNİCKS 110-107 BOBCATS

Knicks ilk 3 çeyrekte adım adım farkı açmış ama rahat girdikleri 4.çeyrekte maçı krize sokmadan duramamışlarsa da kazanmışlar.

Benchten gelen Douglas 22 sayı ile can vermiş.
Amare= 17 sayı, 7 ribaunt, 7 top kaybı…



DALLAS MAVS 88-84 PİSTONS

Dirk delirmiş ve 42 sayı 5i hücum 12 ribaunt, 2 blok ile gecenin şaheseri olmuş.
Mavs’te sadece 3 kişi çift haneye çıkarken diğerleri 11 sayı Buttler ve 16 sayıyla Terry… Kidd 10 asist…

23 Kasım 2010 Salı

22 KASIM 2010 MAÇLARI...

MİAMİ HEAT 77-93 İNDİANA PACERS



Heat’in şampiyonluğa oynadığı yıllarda tribünlerin bembeyaz olduğu maçları hepimiz hatırlarız. İşte o white nightsın biraz İspanyol esintisiyle başlamasına çok az kaldı. Tabi beklenen beyazlık t-shirtlerde değil mendillerde… kibarca olmuyor artık Erik Spoelstra mesajı verilmeli. Gerçi o tribündeki abiler, ablalar az birazdan çok fazla gamsızlardır ama olması gereken Riley’in gelmesi ve hiçbir yenilik yapmaması halinde bile oyuncuların arkalarında kurdun olduğunu bilerek rahatlaması görünen en yakın doğrudur.

Dün akşam Wade niye sahadaydı? Kendimi istedi? Erik mi? Riley mi? Bu sorunun cevabı önemli olduğu kadar Erik neden bu özverinin kötü bir tercih olduğunu anlamadığı da başka bir soru. Wade 1/13 saha içi ve 1/5 serbest atış ile 3 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma, 2 blok ve 5 top kaybı ile maçı bitirdi ki ben Wade’nin 37.30 süre alıp 3 sayıda kalma ihtimalini 5 yıl daha görmeyeceğimiz düşüncesindeyim. Dün akşam vücut dili sinyal vermekten yoruldu. Hasta hasta 37 dakika oynamak bir kenara vücut diliyle gösterdiği çöküş daha büyük bir sorun. Ve bu çöküşü diğer Heat oyuncularında da görmemiz acil ihtiyaç camını erken kırıp Riley Bey Amca’ya ulaşmaktan başka çare bırakmıyor.

Kazanan tarafta Rush form yüksekliğine devam etti ve 9/15 ile 20 sayı, 7 ribaunt, 4 asistle büyük payın sahibiydi.
Bir diğer 20 atan Granger 3lük yüzdesiyle ve yan katkılarla ayaktaydı. Toplamda 6/21, 3lüklerde 4/9 atıp, 11 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma, 3 top kaybı, 4 blok yeme istatistiği ile oynadı.

Benchten gelen Solomon Jones 10 ribaunt yaparak Heat’e kronik handikabını hatırlattı (yinede Haslem’in sakat olduğu biline).


Lebron= 25 sayı, 5 ribaunt, 6 sayı, 6 top kaybı…
Bosh= 21 sayı, 11 ribaunt…
Takım halinde 22 top kaybı ve 10 blok yaptılar…



ATLANTA HAWKS 76-99 BOSTON CELTİCS



1- Hawks ilk 6.30’luk sürede 6 sayı buldu ki 1i teknik faulün verdiği serbest atış.
YETMEDİ Mİ?
2- Celtics ilk çeyreği 39-13 önde geçti.
YETMEDİ Mİ?
3- Hawks’ın ilk 5inde çift haneli sayıya çıkan tek oyuncu 11 sayıyla Bibby….
YETMEDİ Mİ?
4- Hawks sadece 1 blok yaptı. Onu da şahane yaptı ama dönen top Ray Allen’ın ellerinde 3lüğe dönüştü…
YETMEDİ Mİ? Hala YETMEDİ cevabını veren varsa ve (özellikle) aşağıdaki de YETMİYORSA onu yetkili merceklere havale ediyorum.
5- Geçen akşam 2 asist yapan ve tarafımdan çemkirilmeyen Nate Robinson 10 ASİST YAPTI…

Gelelim bizim çocuğu performansına. Celtics bu kadar rahat vurmuşken o da haliyle 20 dakikalık güzel süre aldı. 2/2 saha içi, 0/2 serbest atış ile 4 sayı, 4 ribaunt veeeee 4 faul…



HOUSTON ROCKETS 116-123 PHOENİX SUNS



Suns, Nash’ine kavuştu ve Nash’i basketbol oynamayı özlemişte gelmiş. 36lık ihtiyar delikanlı maça çıktı, takımını şahane yönetti ve rakamsal olarak 24 sayı 9 asistlik katkı yaptı. Maçı çok daha rahat koparabilirlerdi ama kısa olan takımları Lopez’in yokluğunda daha da kısa kalıyor. Dün akşam 18 hücum ribaundu vermiş olmaları en büyük dertleriydi. Takım bu kadar tefek kalınca Hedo’muz beklediğimiz asistsel katkı yerine ribaunt kovalama işine giriyor. Dün akşam 8 ribaunt, 2 blokla oynadı ki Bargnani’nin 2 maçta yaptığı savunma istatistiğini 1 maçta yapmış oldu=)) yanına da 15 sayı ekleyince Hedo için iyi akşam oldu. Nba’nın bir diğer ihtiyar delikanlısı Hill ise 17 sayı, 7 ribaunt, 7 asist ile oynadı. Takımın en skoreri olan Richardson’u en sona bırakmam başka alanlarda etliye sütlüye dokunmamasındandır. İyi yüzdeyle 26 attı ama ne asisti var ne ribaundu var ne de faulü…

Karşı cephe ise +12si (toplam18) hücum olmak üzere toplamda 18 fazla ribaunt alıp, 100 şut kullanıp, 9 top çalıp(+4), benchten 50 sayı bulup, toplamda 7 tane çift haneli oyuncuya sahip olup kaybettiler.
Lowry= 13 sayı, 8 asist, 6 top çalma…
Jordan Hill benchten gelip 10 ribaunt, 10 sayı(sürpriz)…



SA SPURS 106-97 ORLANDO MAGİC



Gecenin 4 gözle beklenen ve umduklarımıza kavuştuğumuz maçtı. Herşey iyiydi hoştu ama Carter’ın 4.çeyreğin ortasında sakatlanması tek talihsizlikti.

Gece sonunda Hornets’in de kaybetmesiyle Spurs nba’nın liderliğine oturması sezon öncesi yazdığım Spurs tahminime uymasına çok sevindim ama gerçekçi bakmak gerekirse hala Lakers’ın gerisindeler.

İlk önce kaybeden tarafa bakıp delirmiş rakamları olan Howard’a bakalım. 26 sayı, 18 ribaunt, 3 top çalma, 2 blok ile lakabı gibi oynadı ama yetmedi. Ama ben yinede son çeyrekte 3 top kullanıp 2sinde isabet bulmasını deşeceğim. Aslında bu bir Magic klasiği. Aslında Magic’in yapısına uygun bir hal ama bu kadar özel bir oyuncunun maçın önemli anlarında daha sayısal görmek büyük arzum. Evet Howard sahada olduğu anlarda rakip takım biraz daha gömülmek zorunda kalıyor ve Magic bu sayede kolay 3lükler, kolay orta mesafe şutları buluyor amaaaa ama 1 önceki cümlede. Ben bu işi sevmiyorum. Elimde NBA da tek olan bir adam varken onun o dakikalarda kullanılmadığını görmek bana göre değil. Çünkü kullanılsa, iyi randıman alınsa Magic boş şut atmaya sıkılır. Faul atmakta sorun yaşıyormuş falanmış filanmış… eeeee Shaq Ray Allen kıvamında mı serbest atış atıyordu? Hayır. Atması gerektiği zaman full konsantre olup işini yapıyor, faul problemine soktuğu oyuncu sayısı tavanda oluyordu. Magic belki bu yüzden birkaç  maç kaybedecek ama kazanmaya başladığı zaman ne diyeceğimizi şaşıracağız.

Gelelim gecenin yıldızlarına…
Yahu ben hayatımda boşanmanın bu kadar verimli yansıdığı bir sporcu hatırlamıyorum. Adam bildiğin işkolik olmuş. Dün akşam 2-2 3lük soktu ki ben sezon başından beri 3lük denememesini eleştirir dururum. Dün akşam 10 asist yaptı ki bu sezon en büyük gelişimi bu yönde ve yaptığı asistler başı sıkışan skorer guardın bulduğu asistler değil, bariz oyun kurma kabiliyetinin yansıması. Bunun yanına 24 sayı da ekleyişi ise izlemeye bıkılmaz kıvama ulaşmasını sağlıyor. Ben ayrıldığım eşimin çok mutlu ve çok başarılı olmasını isterim klişesi Eva’da hakikat ise mutluluktan yerinde duramıyordur. Aksi halde çikolata sponsoru bulsa iyi olur.

Duncan 6/10 ile 15 sayı, 4 ribaunt, 3 top çalma, 2 blok ile oynadı. rakamsal olarak sırıtan ribaunt sayısının üzerinde pota altı didişmesi vardı. Ve maç sonunda biraz sonra yazacağım adamla birlikte harika işler çıkardı.

Maaanuuuu Ginobili…
Basketbol oynamak için dünyaya gelmiş ama allah’ın şakacı zamanına denk gelip rengi beyaz doğmuş bir arkadaşımızdır kendisi. Yahu Manu, yine yazıyorum defalarca yazsam bıkmam ki sana az bile; kaosun en orta yerine dalıp bu kadar kolay sıyrılmanın hastasıyız, inisiyatif almaktan 1 an olsun bile kaçınmayan ve o baskıda şahane işler çıkaran basketbol güçlülüğüne hayranız… Dün akşam maçın tamamında ama özellikle sonunda harikulade oynayıp maçı kazandırdı. 25 sayı, 6 ribaunt, 9 asist ile büyüledi… Başa baş giden maçında fark yaratanı oldu.



OC THUNDER 117-107 TİMBERWOLVES



Durant’sız ve Green’siz maçlarını kazanan Thunder 2 yıldızına kavuşunca da kazanmaya devam etti. Durant belki bu sezon ilk defa gerçek yıldız gibi oynadı. Evet yine iyi şut atmadı ama arzusu ve madem sayı lazım ben yüklenip en kötü faulü alayım mantığı star havasındaydı. Green de basketi özleyenlerden olduğunu gösterdi ve 24 sayı, 6 ribaunt, 2 top çalma ile Durant&Westbrook aş’ye harika katkı yaptı.
Durant= 28 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, 3 blok…
Westbrook= 20 sayı, 14 asist, 4 ribaunt, 2 top çalma ve 6 top kaybı.
Bu adamın harika bir patlayıcı özelliği olduğunu hepimiz biliyoruz ama takım menfaati için dün akşamki gibi kıvamında olan asist özelliğini kullanması yerinde olur.

Karşı kıyıda ise Kevin Love çıldırmış istatistiklerle oynamaya devam ediyor. 24 sayı, 17 asist, 3 asist ile oynadı. Sezon başlamadan önce ribaunt kralı kim olur bahsine 1’e 10000... veren adam hala ribaunt krallığında 1 numarasında. Hemde açık ara…



UTAH JAZZ 94-83 SACRAMENTO KİNGS

Miles yine benchten gelip harika katkı vermiş ve 20 sayı atmış. Memo’nun da olmamasıyla bench katkısı şaka gibi olan takıma ilaç oluyor.
Jefferson= 19 sayı, 8 ribaunt…
Millsap= 11 sayı, 9 ribaunt…
Williams= 12 sayı, 9 asist, 5 ribaunt ile yine vites düşürmüşe doğru gidiyor…

Kings’te çaylak Cousins kariyer rekoru kırdı yanına da 9 ribaunt ekledi. 2 hanede de takım lideri.


WARRİORS 89-106 DENVER NUGGETS

Warriors yine takım karakterinin çok altında kalmış. Bu 1 değil 2 değil 3...
Hemde benchten ummadıkları ummayacakları umamayacakları 2 tane tavşan bulmuşlar. Williams 16, Carney 16 sayı…
Kazananın yıldızı ise açık ara ile 39 sayı, 9 ribaunt 5 asist, 2 top çalma ile Melo…
Billups oynamamış ki son zamanlardaki hali dinlenmeye ihtiyacı olduğunu gösteriyordu.

LA CLİPPERS 99-95 NO HORNETS

Geçen akşam berbat bir oyunla kaybeden Hornets dün gece kaybetmiş.
West= 30 sayı, 10 ribaunt, 5 asist…
Cp3= 14 sayı, 6 asist, 4 ribaunt… hücum vitesi çok düşük.

Griffin= 24 sayı, 13 ribaunt, 4 asist, 2 blok…
Gordon= 27 sayı, 3 ribaunt, 4 asist…

22 Kasım 2010 Pazartesi

21 KASIM 2010 MAÇLARI

DETROİT PİSTONS 115-110 WİZARDS



Wizards yönetiminin geçir eşeği sudan durumuna düştüğü maç oldu. John Wall’un oynamadığı akşamda Arenas top çalma istatistiği haricinde Wall nerede yahu dedirtmedi. 2lik atış yüzdesi harika (8/10), 3lük yüzdesi rezalet(1/8) , asist sayısı (16cık) harikulade, top kaybı sayısı 6...
Çok fazla yan yana maç çıkarmadılar ama çıkardıkları maçlarda aynı bölgelere yerleştiklerini çok gördük. Hatta çoğunda da Wall’un ‘daha yeni geldik bağdakini kovmak olmaz.’ deyip pozisyon değiştirdiğini de gördük ama bu dağlı bağlı işi çok sürmez. Wall’u gönderecek halleri yok. Sabıkalı Arenas’a da talip çıkması düşük ihtimal… Allah Wizards yönetiminin yardımcısı olsun=))
Maça kaybeden Wizards’tan devam edecek olursak maçın çoğunu üstün oynadılar ve maçın bitimine 2 dakika kala 5 sayılık farkı buldular ama o dakikalarda Villanueva’ya çare olamadılar.  Hücum ribaundu yapıp ekstra hücum üretip basket faul çıkardı, kendisinden beklenmeyecek atletiklikte penetre yapıp farkı öldürüp maçın uzamasında en büyük payı gösterdi.
Uzatmada ise Hamilton’un nostalji filmini izledik. Uzatmada takımının 13 sayısının 12sini üreterek maçı aldı.

Hamilton= 27 sayı, 4 ribaunt…
Villanueva= 25 sayı, 11 ribaunt…

Daha öncede bahsettiğim atletik ve uzun kollu adam McGee işinin zirvesindeydi ve 8i hücum olmak üzere 16 ribaunt 20 sayı buldu.

TORONTO RAPTORS 102-101 BOSTON CELTİCS



Rondo’nun olmadığı akşamda Celtics Rondo’nun asist ortalamasını biraz geçip 17 asistte kalınca kaybettiler.
Rondo’nun yerine Nate ile başladılar hatta Nate ilk çeyrekte Calderon’un anasından emdiği sütü burnundan getirdi ve maçı 22 sayıyla takımının en skoreri olarak tamamladı ama yaptığı asist sayısı 2. Ama Celtics’in sezon başından beri oynadığı oyun guardın beyninden akıyor. Burada Nate’nin 2 asist yapmış olmasını çemkiremem çünkü ondan beklenecek maksimum sayı katkısını vermiş ama koçun West’i daha aktif kullanmamasını eleştirebilirim. Amanın aması ise takımda durup dururken arkadaşına çirkeflik yapan bir adamı ‘Rondo sakat gel takımın beyni ol.’ diyemeyeceğinden de eleştiremem.

Rondo bu takımı gerçekten yöneten adam olduğu için ve yukarıdaki amalar için kaza deyip te geçilebilir. Bu kadar yıldızı olan bir takımdan inisiyatif alacak adam yok muydu? deyip te çemkirilebilir. 2.seçenek özellikle maçın sonlarında yumruğu vuramayışlarıyla devreye giriyor.

Hiç sevmesem de Bargnani’nin 29 sayılık katkısı çok yerinde ama ben onu yapmadığı savunma ve almadığı ribauntlar bakımından 29luk övemem. O ne kadar övgü hak ediyorsa onun pisliğini temizleyen Evans ta en az o kadar övgüyü hak ediyor. 16 ribaunt ile işini iyi yaptı.

Johnson maçın sonun 2de 2 serbest atış atarak hem maç sonunu iyi oynadı hemde 17 sayı, 11 ribauntluk performansıyla çok iyi katkı verdi.


SACRAMENTO KİNGS 71-75 HORNETS



Gecenin en sıkıcı maçıydı. Şut sokamadılar, top kaybetmelerini izlerken bıktırdılar… 4.çeyreğin sonlarında maça ağırlığını koyan West maçı aldı.
Ben daha önce %32 ile şut atıp kazanan başka bir nba takımı hatırlamıyorum.

Cp3= 9 sayı, 7 ribaunt, 14 asist, 5 top çalma…


LA LAKERS 117-89 WARRİORS



Gasol ilk yarı Warriors’u çaresizliklerden çaresizliklere sürükleyerek damga vurdu. Bir ara Lakers oyuncuları topu havaya sallayıp Gasol’ün bitirişlerini izlediler.
Karşı tarafta ise Ellis devreye girmeye bile niyetlenemeyip 5 sayıda kalınca Lakers takır takır maçı aldı.

Gasol= 10/10 saha içi 8/8 serbest atış ile kusursuz 28 sayı çıkardı, 9 ribaunt aldı, 5 asist yapıp, 4te blok yaptı…
Kobe= 20 sayı, 6 ribaunt, 5 asist…
Odom= 15 sayı, 10 ribaunt…
Shannon= 7/10 ile 17 sayı… (alkış alkış)

21 Kasım 2010 Pazar

20 KASIM 2010 MAÇLARI...

GECENİN MAÇI

Bayanlar baylar dün akşam 9 karşilaşma oynandı ve en iyi maç son maç olan Clippers-Knicks maçıydı. Evet bir çogunuz NBA TV’den Heat’in 5 sayı farkı şipşak eritişini ve son topta Grizzlies’in kazandığı maçı izlediniz ve beğendiniz belki Thunder-Bucks maçının sonundaki çekişmeye  tutundunuz ama bahsettiğim maç, hücrelerimin bile ‘uyumaaaa’ baskısı yaptığı maçtı. Sahada düşmeyen tempo ve 3 deli vardı…


GECENİN DELİRENLERİ


Türk nba takipçisi sürekli çaylak John Wall’u takip etmeye çalisiyor ama ben inatla Griffin inancımı dillendirmeye çalisiyorum ama 14 maçta 1 galibiyet alabilmeleri onu parlattırmıyordu. Dün akşamda kaybettiler amaaaa O Knicks‘e karşı…

44 SAYI…
15 RİBAUNT…
7 ASİST…
Gibi delilik belirtisiyle oynadı. Ben son zamanlarda potaya bu kadar çabuk tırmanan bir adam hatırlamıyorum. Yani salaş ve yavaş bir şekilde turnikeye başlıyor ama kendini öyle kuvvetli ve hızlı bir şekilde yukarıya çikartiyor ki gecenin en orta yerinde garip şaşirma sesleri çikarmak kaçınılmaz oluyor. Ben bu özelliğini, şuan yorumculuk yapan nba efsanesine benzetiyorum. Anlamayanınız kalmamıştır ama yinede o ismi basa basa kullanmak için daha zaman var.

İzleyiniz… İzlettiriniz…


Karşıda 44 sayı atan bir adam varken Knicks nasıl kazandı? Sorusuna ise maçın tek harikasının Griffin olmadığı cevabı ve istatistikleri geliyor…

Amare= 39 sayı, 11 ribaunt…
Gallinari= 31 sayı…



Mavs-Hawks maçının delisi ve sürekli havalarda gezineni ise kaybetmelerine rağmen 10/12 ile 20 sayı, 20 ribaunt, 5 asist ve 3 blokla oynayan Hawkslı Horford…



Bobcats’in Suns’u 123-105 yendiği maçtaki deli ise STEPHEN JACKSON idi…

10/13 ile 24 sayı 10 ribaunt, 10 asist ile triplesini yaparken 2 top çalma ve 2 blokluk katkısını da unutmak olmaz…



INDIANA-ORLANDO: 86-90
CHARLOTTE-PHOENIX: 123-105
Hedo 7/14 ile 18 sayı 5 ribaunt ve maalesef 1 asistle oynamış. Önceki 2 maçında Hedo'ya oyunun kurulmasında ciddi inisiyatif verildiğini yazmıştım ama bu maç o 2 maçı yalancı çıkartan maç oldu. hele Nash'in de olmadığını belirttikten sonra pinokyonun önde gideni durumundayım=)) 
ATLANTA-DALLAS: 93-98
Mavs-Hawks maçındaki Terry geçen maçında da bahsettiğim asistsel katkısına-mentaline devam ediyor. Şimdilik ben haklıyım=)) 

6/10 ile 15 sayı 7 asist…

MEMPHIS-MIAMI: 97-95
Wade'nin soğuk algınlığı nedeniyle oynamadığı maçtı. Lebron&Bosh kardeşliği verimliydi ama takımdaki matematiksel bozukluk onları hayal kırıklığına doğru itiyor. Rudy Gay maçın hemen hemen tamamını kötü oynadı hele sondan 1 önceki topta yaptığı hata ile maçı beraberliğe itti ama çıkıp son topu sokunca gecenin kaybettireni olacakken yıldızı oluverdi... Randolph harikaydı. benchten gelip 21 sayı ve 6sı hücum 13 ribauntluk katkı yaptı...
Eddie House 6/9 üçlük sokarken Jones 0/6 attı. bir maç House bir maç Jones sırası devam ediyor.
MILWAUKEE-OKLAHOMA: 81-82
Bucks maç sonunda Thunder’ı Jennings’in 3lük denemeleriyle yakalamaya çalışmış ama onun kaçırmalarında hücum ribauntları yapan Gooden ile 2 sayı-2 sayı bulmuşlar ve farkı 1e kadar indirebilmişler. 
Harden= 6/8 3lük ile 23 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ile maçın adamı olmuş.
SAN ANTONIO-CLEVELEAND: 116-92
Spurs-Cavs maçında Parker’ın boşanmadan hiç etkilenmediği hatta işine daha sıkı sarıldığı gözüküyor. Takımını şahane yönetti. Ne zaman 2li sıkıştırma üzerine gelse doğru adamı rahat buldu ve takımının rahat kazanmasını sağladı. Splitter de 18 sayılık katkı vererek yararlı olacağının sinyalini çabuk gösterdi. Maç içinde kansızlık sınırına yakın faule de maruz kaldı.
DENVER-NEW JERSEY: 107-103

Nets 7 tane çift haneli oyuncu bulmasına rağmen kazanamadı. Melo 28 sayı, 8 ribaunt, 5 asist ile liderliğini gösterirken. Billups'un formsuzluğu göze batmaya devam ediyor. Kendi de farkında olacak ki hiç şut atmaya teşebbüs etmedi. yinede 7 asisti var.
PORTLAND-UTAH: 94-103
Jazz, Blazers’ı yenereken benchinden maden buldu. C.J. Miles 7/10 3lük ile 25 sayı üretti ve galibiyetin sürprizi oldu. İlk 5teki yerini alan Jefferson’un da 14 ribaunt 20 sayısını unutmak olmaz…

L.A. CLIPPERS-NEW YORK: 115-124

20 Kasım 2010 Cumartesi

BULLS-DENG-ROSE&WALL...

geciktiği için kusuruma bakmayın. yeni gördüm bahanesi çok klişe duruyor ama samimi. hatta twitter'dan geleni göreli 1 saat oldu olmadı.

BULLS-DENG-ROSE&WALL...


Bulls’un koç Tom’un kariyerine paralel bir savunma sertliğini tam oturtamadığı ortada. Ama ondan da bu kadar şipşaklık seviyesinde başarı beklemek ayıp olur. Ben kendisinden çok ümitliyim, savunma mantığına da bayılıyorum.  Gibson'un altyapıda oynar gibi kollarını aç komutunu dinlemesi bile büyük adımdır.



Koç Tom hücumdaki komutanı tabii ki Rose ama guard=komutan matematiğinden öte bir komutanlık. Yeri geliyor 30 şut kullanıyor. Yeri geliyor 15 asist yapıyor.
Sezonun ilk 2 maçında da fahiş derecede şut kullandı ve pek yararını görmediler. Hemen ertesinde ise Rose’nin 13-14-9 asistlik maçlarını izledik ve 2 mağlubiyet almalarına rağmen daha verimli olduklarını gördük.
Rose ne kadar besleyici olursa Deng’in verimi ve konsantrasyonu artıyor. Ve koç Tom komutanına güvendiği kadar Deng’e de güvendiğini her fırsatta belli ediyor. Deng bu güven motivasyonuyla kariyer ortalamasının üzerinde şut denemesi yapıyor. Oyunda bu kadar aktif kalınca ribaunt sayısı da arttı. Güveni yüksek Deng+ asist kollayan Rose formülü Deng’in sayı hanesine 40, Rose’nin asist hanesine 13 yazdırttı AMAAA Deng şuan NBA’ya adım attığı günden bu güne en kötü şut ortalamasıyla oynuyor ki bunun içinde 14/19 ile 40 sayı attığı maçta dahil. Çokta doğal olduğunu belirtmem gerekiyor çünkü üzerinde bin bir tane baskı var. Takas dedikodusu var. Koçun çok güvenmesi var. Eskisinden daha aktif ve sorumluluk sahibi olması var. Şut atmayı seven Boozer gelince pabuç pahalı olacak. Daha var dense de 2012 Londra Olimpiyatlarında ev sahipliği yapacak.

Açıkçası daha iyi bir Deng izleyeceğimden şüphem yok. Çünkü bu adamın potansiyelinin farkındayız. Koç Tom da farkında ve onu kısıtlayacağını sanmıyorum.



Gelelim yukarıda bahsi geçen komutan ve John Wall kıyaslamasına. Hatta daha önce Bulls-Wizards maçını neden Bulls kazandı? sorusuna. Söylemesi acı ama Wizards takım makım değil. Ama her maçı öncesi ne olacak merakımı alevleyen 2 adama sahipler. John Wall… Arenas… Biri çaylak diğeri daha sakatlık kaosundan kurtulamamışken daha beteri olan silah kaosuna giren adam.

Kıyaslamaya gelirsek ki gelmek için çok çok çok erken çünkü bir çok yıldız adayının lige iyi başlayıp ardından nasıl kaybolduğunu gördük. En yakın örnek olarak Gren Oden’ın drafta gelmeden önce kimlerle kıyaslandığını hatırlayalım. Daha versiyonlu örneği ise takım arkadaşı Arenas. Yinede kıyaslayacak olursak ikisi de takımlarında kumandan=guard denklemine sığmayacak vazifedeler. Rose için normal olanı bu Wall için mecburiyet diyebiliriz. Ama bu mecburiyette bu performansı sergileyip takım lideri olmak hiç kolay iş değil. İkisi de şartlarının doğrultusunda işlerini çok iyi yapıyorlar. 2si de hızlı. 2si de delici. 2si de orta mesafe şutlarına güveniyor. 2sinin de asist asist görüşü muazzam…



Görüldüğü gibi ben bu kıyas işini beceremiyorum. Belki bu ihaleye girmek istemiyorumdur belki de Wall’un üzerine kata kata gelişeceğini ima edip Rose’yi arka plana itmek istemiyorumdur. Çünkü Wall bu oyununun üzerine kata kata ilerlerse ben onu başka adamla kıyaslarım ki o adımın adı NBA tarihinde. Ama ben o işleri sevmem. Jordan ile Shaq ile Barkley ile kimseyi kıyaslamam.

Şunu söyleyebilirim ki Wall kariyerinin hiçbir noktasında Rose kadar kuvvetli bitirişleri sergileyeceğine inanmıyorum ama Wall şuan hiç güvenmediği 3lüklerini müthiş bir silaha dönüştürürse 15 yıl fanatiği oluruz.

19 Kasım 2010 Cuma

18 KASIM 2010 MAÇLARI

ORLANDO MAGİC 105-89 PHOENİX SUNS



Aslında izlemeyi düşünmediğim bir maçtı. Lopez’in yokluğunda Howard Suns pota altını çocuk bahçesine çevirecekti ve öylede yaptı ama Nash’in olmadığını öğrenince inisiyatif alması gereken Hedo’yu izlemek için izledim. Belki Magic deplasmanında bir mucize olur. Belki Hedo onları pişman eder. Belki en azından Nash’in yokluğunda oyunu kurmaktaki becerisini gösterir. Belkilerin hepsi gümledi.

İlk yarı 62-34 Magic üstülüğüyle bitince de daha fazla tahammül edemeyip bıraktım.

Hedo= 0/8 ile 2 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, 3 top kaybı…
Howard= 20 sayı, 12 ribaunt…
Nelson= 15 sayı, 12 ribaunt…
Carter 13, Lewis 13 sayı… Lewis post up bile oynadı…


İNDİANA PACERS 107-80 LA CLİPPERS



Gecenin isim olarakta en zayıf maçı mücadeleci başlamasına rağmen 27 sayı farkla bitiverdi. Clippers adeta büyülenmiş gibi bir türlü patlama yapamıyorlar. İyi oynasalar da kötü bitiriyorlar, kötü oynasalar da kötü bitiriyorlar. Tamam kadro olarak zayıflar ama patlama yapmak arzusuna sahip çaylakları var. Gerçi bu şuursuzluk o arzuyu da köreltmeye başlamış.


Dün akşam öyle top kayıpları yaptılar ki basit hata bile diyemiyorum. Hadi topu alında 2 güzel hızlı hücum yapın, bak 4 kişinin arasına dalıyorum güzel blok ve hızlı hücum bekliyorum der gibiydiler.

Yani maç kağıdına baksak Pacers 14 tane blok vurdu denir ama gönül rahatlığıyla diyemiyorum. Clippers 14 tane blok yedi dediğim zaman içim daha rahat oluyor.

Hayatımın hiçbir döneminde Clippers fanatikliği veya sempatizanlığı yapmadım ama bu sene yapacak gibiyim. Çünkü Griffin gibi bir oyuncunun LOOSER ruhuyla gelişmesini istemiyorum…

Griffin= 12 sayı, 8 ribaunt…
Gordon= 5/17 ile 19 sayı…
Granger= 22 sayı, 7 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma 2 blok…

Rush= 14 sayı, 5 ribaunt, 5 blok…


TRAİL BLAZERS 86-83 DENVER NUGGETS




Gecenin mücadelesi yüksek tek maçıydı. Maçın içinde dönem dönem her 2 takımda şut sokmamaya emin etmiş kıvamda oynadılar ama diğer 2 maçın üstüne buna da laf söylersem taş olurum.

Biliyorsunuz Blazers sakatlık kabusuyla savaşmaya devam ediyor. Geçen sene başlarına gelenler bu senede devam etmekte. Hani Clippers için basireti bağlanmış yorumu yapmıştım ya klasmana Blazers dahil olunca onlarınki fıkra. Yahu bu ne uğursuzluktur. Geçen seneyi geçin bu seneye bir bakın. Oden sezonu kapattı. Roy’un sakatlığı ciddi. Arjantinli Oberto basketbolu bıraktı. Ve altı üstü 10-15 maç oynandı.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen benchten sürekli beklenenden daha iyi oynayan adamı bulmaları da bu büyük şansızlığın amortisi. Geçen sene Webster bu sene Matthews… üstüne 36 yaşındaki Marcus Camby hiç 36lıkmış gibi oynamaması diğer amorti.
Dün akşamki amortileri ise Nuggets’ın çok top kaybetmesi (17) , iyi olmayan şut yüzdesiyle oynaması (%38) ve hakemin son hücumda bariz faul olan müdahaleye blok muamelesi yapmasıydı.

Maçın sonunda yani çekişmenin zirve olduğu anlardan bahsedecek olursak. Blazers farkı 6ya çıkardığında işi bitirdi kıvamındaydı ama penetresine başlamış ve sayı olacağı aşikar pozisyonda faul de yapıp farkın 1 hücuma inmesini sağlayarak kötü iş çıkardılar. Hücumdan da boş dönünce daha doğrusu Nuggets boş döndürünce ihtimal daha da belirginleşti ama Billups sahayı hızlı geçip 10 saniye varken 3lük çizgisinin 2 adım gerisinden aceleci bir 3lük denemesine bir anlam veremedim. Aslında Billups’ın bu tip bir şut ile kendine gelme çabası doğal çünkü performansındaki sıkıntı açıkça ortada.
(Hiç patron gibi oynayamıyor.)
Ama ne olursa olsun çok aceleciydi, şansı yanındaydı çünkü ribaunt onlarda kaldı ama son 3lük denemesinde sayı da faul de çıkmayınca kaybettiler.

Aldridge= 24 sayı, 7si hücum 10 ribaunt…
Matthews= 20 sayı, 10 ribaunt…
Miller= 16 sayı…
Camby= 14 ribaunt, 3 blok…

Melo= 5/15 ile 18 sayı, 8 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma, 6 faul, 4 blok yeme ve benim jenerik kayıtlarıma geçen asisti ile oynadı.
Afflalo= 16 sayı, 11 ribaunt
Billups= 13 sayı, 5 asist…
Harrigton= 17 sayı…

18 Kasım 2010 Perşembe

17 KASIM 2010 MAÇLARI

bayram tatili nedeniyle fırıncılar kıvamında 2 gün kapalıydık... bu arada Bulls'un parçaları hakkında birçok soru gelmiş ama ben yeni görüyorum. soru sorup hala bekleme nezaketinde bulunanlara teşekkür ederim. yarın veya akşamın geç saati blogda olacak...

MİAMİ HEAT 114-96 PHOENİX SUNS



3 adım geride duran All-Star Bosh sonunda kendini hatırladı. İl çeyrekte 14 sayı 4 ribaunt üretirken 2.çeyreğe de çok aktif başlayıp 22 sayıya ulaştı. Maçı da 35 sayı 6 ribaunt gibi leziz bir performansta bitirince eleştiremeyeceğimiz ilk maçını oynamış oldu. Amaaa Lopez’in de olmadığı bir maçta yine geri planda kalsaydı kulaklarını acayip çınlatırdım. Kendisini diğer maçlarda da görmek isteriz…

Heat rahat kazandı ama Miami Heat koçu Eric Spoelstra oyunculara tanıdığı özgürlüğü resmen abartmaya başladı. Aslında severim oyuncuları özgür bırakan koçları ama koyun çobanları bile koyunlarını bu denli özgür bırakmazlar. Hele kurtlar cadı kazanını bu denli fokurdatırken bu hiç olmamalı. Hele hele sen gitsen %95 Riley’in gelecek olma ihtimali varken bu hiiiiiçç yapılmaz.

Aslında anlayışlı olmakta fayda var çünkü ölü takımı diriltebilecek yetenekte olabilirsiniz ama 3 tane yıldızı idare etmek her babayiğidin harcı değildir. Ve topu topu 3-4 tane olan babayiğitlerden Riley bey amcanın istemese de gelmesi yakındır.


Gelelim bizim çocuğun takımına… Hedo 4 asist yaptı ki kabul edilebilir bir sayı. Ama bu sayıyla takımının en çok asist yapan oyuncusu olması takım adına kabul edilebilecek bir şey değil. Hele Nash’i barından bir takımda hiç değil.
Suns Hedo’dan verim alma yolluna girmiş durumda. Örneğin Nash oyundan çıktığı zaman oyunu kuran yerine giren Dragic değil Hedo. Hedo oyunu kurarken şutör pozisyonuna da Dragic geçiyor. Hedo için ve biz takip
edenler için iyi haber…

Yazmışız yazmışız ama maç için 2 kelam etmemişiz. Heat yıldızını bulmuşken, diğer yıldızlarda iyi istatistiklerle oyunun her alanına katkı vermişken Suns’un bu maçı kazanma ihtimali Lakers maçında olduğu 22/40 3lük sokmaktan geçiyordu. Haliyle olmadı.

Hedo= 10 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma, 1 blok…
Nash= 17 sayı, 2 asist…

Bosh= 35 sayı, 6 ribaunt, 4 asist…
Lebron= 20 sayı, 8 ribaunt, 9 asist, 3 top çalma…
Wade= 17 sayı, 6 ribaunt, 6 asist, 2 blok…
House= 15 sayı…



BOSTON CELTİCS 114-83 WİZARDS



Wall’un oynamayacağını öğrenince iştahım kalmadı ama Arenas son 2 maçında 30-20 atınca ve ben bunların 2sinide kaçırınca izlemem şart oldu. Ama izlemeyenler için iyi yapmışsınız diyebileceğim maçtı.

Neler oldu?
Arenas çuvalladı…
Semih Mcgee’nin üzerinden smacı vururken Mcgee Semih’in suratını dağıtıyordu. Biraz kan biraz Türk sporcusu mimikleri… basket faul…
Shaq Wizards’ın sıska uzunlarına biraz ders verdi.
Celtics %66 ile hücum ederken faul çizgisine sadece 13 kere gitti ki 3ünde Semih çizgideydi.

Veeeeeeeeee SEMİH ERDEN klasiği… Semih oyuna ilk girdiği ve çıktığı süre zarfında 4 FAUL YAPTI. Sanırım 5 dakika falandı.

Bu arada West efendi de oynamaya başladı ve rahat durursa Celtics’e çok yardımcı olacağına inanıyorum.



PİSTONS 90-103 LA LAKERS



Hoş geldin Kobe… İlk yarıda 24 sayı attı. Maçı da 33 sayıyla bitirdi. Kaan Kural’ın twitterda yazdığını yazıyorum… ‘ara ara Lakers-Pistons’a bakıyordum. Kobe’nin basketlerini tekrar gösteriyorlar sandım dikkat etmeyince. Meğer baba 24 kaymış ilk yarıda’…

Bu dalgın yorum cuk oturan ilk yarı yorumudur bayan baylar…

İlk yarı da maçı kazanmalarına yetti.

Lakers tam anlamıyla haksız rekabet. Kobe var… onu takımında görmek istemeyen antrenör yok. Gasol var… bence şuan nba’nın en verimli uzunu. Odom var… olgunluğu hala gözlerimi yaşartıyor. Artest var… haliyle savunma ruhu var. Shannon var… bu maç iyi değildi ama yükselişi sezon başından beri dilimde ve harika enerji katıyor.
PHİL JACKSON VAR… … … … Fisher, Blake, Barnes var ve BYNUM GELECEK…

T-Mac bir pozisyonda yere düşerken dizinin üstüne Shannon düştü ve yerde acayip kıvrandı. Zaten zorlandığını her maç gösteriyordu ve bu hiç iyi olmadı. Kalktı rahat bastı ama yerdeyken verdiği tepki korku yorumlu tepkiydi. Bu sağlıkta ve korkuda bizi iştahlandırması zor…

Kobe= 35 sayı, 9 ribaunt, 4 asist…
Gasol= 25 sayı, 12 ribaunt…
Odom= 15 sayı, 14 ribaunt, 4 asist…

Stuckey= 18 sayı…



NO HORNETS 99-97 DALLAS MAVS

Mavs maça harika başlayınca Hornets galibiyet serisinden sonra mağlubiyet serisine de başlıyor ihtimalini ciddi anlamda hissettik ama öyle bir 3.çeyrek reaksiyonu gösterdiler ki parmak ısırtır kıvamdaydı. 33-17 ile hem durdurdular hem vurdular.

Maç sonu basit hata yapıp topu kenardan çok kötü çıkarınca Mavs’a 1 şans daha verdiler ama Dirk’ü çok iyi savununca kazasız hallettiler…

Mavs’ta tam anlamıyla yaşlılık-olgunluk belirtileri baş göstermekte. Sezon başında da buna yakın bir yorum yapıp ara sıra Kidd’e ara sıra Dirk’e hayret edeceğiz ama ilerisini göremeyeceğiz demiştim. Aynen o kıvamdalar. Terry bile yaşlılık-olgunluk belirtileri gösteriyor. Şöyle bir hatırlayın Terry’i benchten gelir canla başla oynar, kendine pozisyon yaratır-yaratmaz-yarattırır deli gibi hücum denerdi. Hele sıcak olduğu bir akşam atmasını engelleyecek koç yoktu. Dün akşam topu topu 8 şut denedi. Eski Terry için 2 ihtimal düşünürdük ya 8’de 1 atmıştır yada 15 kere serbest atış çizgisine gitmiştir. İkisine de hayır. 6/8 ile atıp 2 kere serbest atış çizgisine gitti ve 7 asist yaptı ki Mavs’in mücadeleci olabilmesi için parlayanı işlemekten başka çaresi yok.

1 maçlıktır… Önceki maçlarda kaç şut kullanmış görmüyor musun? Gibi çemkirmelere belki ve doğru cevaplarını vermek kolay ama ben yinede Terry’deki değişimi iddia ediyorum. Sonuçta Terry ne olursa olsun sorumluluk almaktan kaçacak bir adam değil. Baktı Dirk sokamıyor alır topu denerde dener ama şuanki Terry pasının asiste dönüşeceği ihtimalini, pasının 1 ekstra pasla sayıya dönüşme ihtimalini eskiye nazaran çok daha fazla kolluyor. Umarım bu alışkanlığa dönüşür…

Hornets içi söyleyebileceğim, ilk 5 oyuncuları sakatlık yüzü görmemesi dileğiyle…

CP3= 20 sayı, 11 asist…
West= 17 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, 3 top çalma…
Okafor= 13 sayı, 10 ribaunt…
Belinelli= 17 sayı…

Dirk= 29 sayı, 9 ribaunt…
Terry= 16 sayı, 7 asist, 2 blok, 1 top çalma…
Kidd= 11 sayı, 8 asist, 4 ribaunt…

Barea’nın rezalet yüzdesi devam ediyor. 2/13...


SA SPURS 103-94 CHİCAGO BULLS



Bulls ilk çeyrekte 7, 2.çeyrekte 3, 4.çeyrekte 6 sayı daha fazla atıp maçı kaybetti. Felaket ötesi 3.çeyrekte neye uğradıklarını anlaya anlaya dayak yediler. 37-12... 3.çeyrekte Bulls’u pota altından öyle bir deştiler ki tarifi mümkün değil. Zaman zaman koç Tom’un takımı oldukları belli olacak düzeyde savunma yaptılar ama nafile. Spurs sondajı durmadı.
Bu tip maçlar izliyoruz. Tecrübe abideleri 1 çeyrek şampiyonluk yıllarını hatırlayıp yenilemez kıvamda oynuyorlar.

Bulls’u çemkirecek tek taraf faul düdüğü alma çabalarını çok çabuk bıraktılar. Yani hakemler akan, hızlı oynayan takımın savunma sertliğini düdüklerle kesmeye yanaşmazlar ama bu dayakta sen bıkmadan usanmadan düdüğe oy-na-ya-cak-sın… İnsallah 3lüklerim girer de nefes alırım deyip basket meleklerine taparsan, o melek deli gibi oynayan Spurs’u bırakıp sana gelmez.

Duncan= 16 sayıi 18 ribaunt, 5 asist, 2 blok, 1 top çalma…
Manu= 20 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma… Manu istatistiği vermişken bu adama olan saygımı belirtmeden geçmek istemiyorum. Bazen öyle hareketler yapıyor ki bu kadar hızlı düşünmesine deliyorum. Düşününki bir pozisyonda driplinge başlıyorsunuz şahane sıkıştırma ve pas kanallarını kapatma geliyor. Videoyu durduk ve üzerinde tartışıyoruz. Ne yapmalı da top kaybından yırtmalı? Bir çok ihtimal, kirli düşünceyi evire çevire tartışıyoruz. Videoyu devam ettirdiğimizde ise Manu parke mode off sokak basketbol mode on kıvamına geçip kaostan yağ gibi kurtuluyor. Ayhan Sicimoğlu lügatiyle ‘HASTASIYIZ’…
Parker= 21 sayı, 3 ribaunt, 7 asist…

Rose= 15/27 ile 33 sayı, 3 ribaunt, 4 asist… görüldüğü üzere inisiyatif almaktan kaçmışlığı ve verim düşüklüğü söz konusu değil. Ama takımda en kolay düdük çıkartabilecek adam 1 kere serbest atış çizgisine gitmiş.
Ömer Aşık= 1/4 ile 4 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, 4 faul, 2 blok yemiş ve +13 verimlilik puanına sahip…


OC THUNDER 116-99 ROCKETS

Thunder Rockets ne atarsa üstünü atmış ve maçı almış…
Durant= 24 sayı, 4 rib, 4 asist…
Westbrook= 21 sayı, 6 ribaunt, 12 asist…

Thunder’da oynayıpta şut deneyen 9 kişi var 6sı çift hane bulmuş kalanlar 9 sayı atmış. Thunder’ın benchten 40 sayı bulması mucize gibi…

Scola= 26 sayı, 8 ribaunt…
Martin= 19 sayı…


SACRAMENTO KİNGS106-113  NEW YORK KNİCKS

Gallinari 27 sayısının 17sini serbest atış çizgisinden bulmuş.
Amare= 27 sayı, 10 ribaunt…

Evans 23, Landry 21, çaylak Cousins 15 sayı, 10 ribaunt, Udrih 18 sayı…


UTAH JAZZ 99-88 NEW JERSEY NETS

MİLLSAP 5/15 ile atmasına rağmen 19 sayı, 15 ribaunt, 4 asist…
Williams= 5/13 ile atmasına rağmen 23 sayı, 8 asist…
Kirilenko= 15 sayı, 4 blok…

Outlaw= 1/12 atarak takımı baltalamış…

TİMBERWOLVES 113-111 CLİPPERS

Clippers’taki basiretsizlik devam ediyor…

Griffin= 7si hücum 17 ribaunt, 26 sayı…
Jordan= 30 sayı, 7 asist…

Beasley= 33 sayı, 7 asist… takımının son hücumunu da sayıya çevirmiş.
Love= 24 sayı, 14 asist…

15 Kasım 2010 Pazartesi

14 KASIL 2010 MAÇLARI

LA LAKERS 116-121 PHOENİX SUNS



İlk söylenecek şey maç uzatmaya gitmedi.
2.söylenecek şeye talipler çok olduğu için çok kararsızım.

Suns’un yaptıkları…

22/40 ile üçlük 21/44 ile ikilik attılar… toplamda 11 top çalma ürettiler.
Richardson= 7/10 3lük ile 35 sayı, 8 ribaunt, 3 asist, 3 top çalma…
Nash= 13 asist, 21 sayı…
Hedo= 5/7 3lük ile 17 sayı, 2 ribaunt, 5 asist…

Lakers’ın yaptıkları…

20 tanesi HÜCUM olmak üzere 49 ribaunt aldılar ki bu sayı Suns’tan 17 fazla… ama 18 top kaybı…
Gasol= 9u HÜCUM olmak üzere 17 ribaunt, 28 sayı…
Kobe= 25 sayı, 14 asist, 9 ribaunt ve 8 top kaybı…
Odom= 22 sayı, 11 ribaunt…


Arkadaşlar maçın tablosu budur. Suns olağanüstü 3lük soktu. Lakers olağanüstü hücum ribaundu çıkardı. Hücum ribauntlarından sonra bulunan sayıların çoğu 2 sayı olarak Lakers hanesine yazılırken Suns hep üç üç saydı…

Bu şahanelikteki bir maçı bu kadarcık özetle geçmek istemezdim ama en basit, verimli hali bu. Biraz detaya girmeye kalksam ona ayıp olacak buna ayıp olacak deyip çok kafa karıştıracaktım ki sayılarında işin içine girdiğini düşünürsek ufak çaplı bir matematik dersine dönüşecekti.



NEW YOKR KNİCKS 96-104 HOUSTON ROCKETS



Antrenörlük yapıyor olsam ve oynayacağımız takımdan 2 tane sakatı seç deseler kimle oynuyoruz demeden guardını ve uzununu götür derim. Birde ev sahipliğini bana verseler daha ne isterim.

İşte D’Antoni’nin antrenörlüğü bu kadardır gibi bir cümle kurmayacağım, kuramam ama takım olma sinyalleri bile vermemelerini çemkireceğim. Yahu bu kadar ruhsuzluk, savurganlık olur mu? Fast break yemekten bıkıp 4 kısa+ Amare oynuyorsun adamlar arka arkaya 3’e 1 hücumlar oyuyorlar… Topu Amare’ye indiriyorsun. Amare 3lü sıkıştırma alıp top en doğru dış adama çıkartıyor. Doğru adam atsam mı deyip topu yana bırakıyor. Yandaki atsam mı deyip köşede beklemekten sıkılmaya başlayan adama atıyor. Top köşeye geldiği zaman savunmada eşeklik yapmayıp yerini almış oluyor. D’Antoni’nin takımı bunları nasıl yapıyor? Hatta ve hatta bir NBA takımı bunu nasıl yapıyor? Bilmiyorum…

Martin 28, Scola 24...


SA SPURS 117-104 THUNDER



İlk yarısı 66-61 gibi fahiş bir skorla biten maç oldu. Ve Spurs’un 61’inde Duncan 0 sayı buldu.

3.periyodun bitmesine 10 dakika varken Blair’ın 8 hücum ribaundu olduğunu hatırlıyorum ama yanlış hatırladığım maç kağıdında toplam 7 yazmasından anlaşılıyor. Yinede fahişti…

Gelelim maçın yıldızına…
Duncan? Parker? Manu? Durant? Westbrook? Green? İbaka?
Hepsine HAYIR… 7’de 7 üçlük atan Bonner… yine antrenör olsam örneğiyle açıklayacak olursam idmanıma gelse su şişesi dağıttıracağım adam=))

Knicks-Rockets maçını izlerken İsmail Şenol harika bir yorum yaptı. Bu ligde sadece 1 şeyi iyi yapıyorsanız barınırsınız.
Her maç bunu yapması beklenemez zaten yapsa savunma ona öyle bir yapışır ki basketboldan soğur ama sahada birçok yıldız var ve riske edilecek en mantıklı adamsınız. Üzerine 4 numaramsı oynuyorsunuz. En azından seni savunan 4 numara. Yapılacak iş basit kamp kurup 3lüğü göndermek.

Başka bir örnek ise Evans=))


ATANTA HAWKS 111-105 TİMBERWOLVES


Timberwolves’te 6 kişi çift haneye çıkmış.

31-31lik adam LOVE yine iş çıkarmış ve 17 ribaunt, 22 sayı üretmiş.
Beasley= 25 sayı…

Smith= 23 sayı, 10 ribaunt…
Horford= 28 sayı, 10 ribaunt…
Bibby= Amerikan futbolu kıvamında bir pas atmış ve allem-oop’a dönüşmüş. İzlenmeli…


SACRAMENTO KİNGS 94-100 PİSTONS

14 Kasım 2010 Pazar

13 KASIM MAÇLARI

BOBCATS 95-96 UTAH JAZZ

Jazz keyif vermeye devam ediyor. İlk çeyrekte öyle kötü attılar ki serinin bitme ihtimaline inandırdılar ama 2.yarı winner sertifikalarını masaya koyunca leziz bir geri dönüş izledik. Özellikle 4. çeyrekte ne lazımsa yaptılar. Ne zaman bu hücumdan sayı çıkaramazlarsa işleri zor desem o hücumu rahat oynadılar. 

Bu tip geri dönüş maçlarına bayılıyor ve bu ligde rastlıyoruz. Çoğu zaman basketbol meleklerinin müthiş çabasına denk geliyoruz ve sahadaki adrenalin patlamasından keyif duyuyoruz. İşte Jazz’ın kazandığı maç o maçlardan biraz daha farklı. Daha olgun. Daha inançlı. Daha bilerek. Sıcak ellerin inisiyatif almaktan bir an bile çekinmediği maçlardan. 
Maç içinde herşeyi yapabilirsiniz hatta en beklenmedik oyuncunuz en beklenmedik yıldız gibi oynayabilir ama winner gibi davranmak herkesin harcı değil. 

Winnerlar mı? Yoksa Florida rüzgarını onları tiyatrocuya mı çevirdi? Göreceğiz… ama her ne olursa olsun bu kimlik basketbolda en sevdiğim kimliktir…


Milles&Jefferson ikilisi son çeyrekte harikaydılar. Kötü maç çıkartan Williams’ta 0.8 saniye kala soktuğu şutla liderliğini gösterdi… 


NEW JERSEY NETS 90-91 ORLANDO MAGİC

Magic’teki sıkıntı dün akşam kazanmalarına rağmen devam ediyor. Son saniyelerde kazanmalarının onlara iyi gelmesini diliyorum. 

Howard ve Lewis’te ‘ne olacak yahu’ havası var. Daha kaba ve oturan tabirle (Ata Demirer-Tek kişilik dev kadro) yüzlerinde bir h.ssktr durumu var. 

İlk önce takım patronu olan Howard’tan başlayalım. Bakın sadece bu maça örnek vereyim. Hiç sayı atmasa sadece saçma sapan fauller yapmayıp Lopez’i bunaltsaydı Nets’in can damarını kesecekti. Peki o ne yaptı? Başta saçma sapan fauller ve bakın ben yazın neler öğrendim pasajları. Kendisini geliştirmesi harika bir şey ama alternatif hücumların durdurulamaz ana silahın tekleyince devreye girmeli. Doktor ameliyat teşhisi koymuş sen aktar amca nerede diyorsun. 

Lewis… Geçen sezondan beri düşüşü ortada ama ayağa kalkmak için çaba sarf etmiyor. Geçen akşam 0 adet 3lük kullandı. Bu akşam 2 ribaunt alıp 2 asist yaptı. Kapsamlı bir Lewis çemkirmesine çok çok çok çok az kaldı. 

Maça geçelim…

Harris&Lopez&Outlaw yüzdesi yerinde 69 sayı, 18 ribaunt ürettiler. Takımdaki bütün malzeme de bu. Belki benchten gelen Farmar veya çaylak Favors katkı verir de rahatlarız diye bakıyorlar. Dün akşam öyle bir katkı söz konusu değildi. 

Haris çok iyi maç çıkardı ama son hücumda 4.1 saniyeleri varken ve top rahat çıkarmışlarken orta sahadan topu sıpıtması çok amatörceydi. 4.1 saniye kala yapılacak son işti. Şartlar da bu yöndeydi. 

Carter istatistiksel olarak kötü bir gece geçirdi diyebiliriz ama kırılma anlarında iyi iş çıkardı. 

Nelson magic’i 4.1 saniye kala öne geçiren basketi attı. Pek sevmem hatta hiç sevmem ama inisiyatif almaktan korkmadı. Herkes saklanırken bari ben deneyeyim dedi. Verimli oldu mu derseniz son hücum haricinde hayır. 


GRİZZLİES 110-116 BOSTON CELTİCS

Harikulade bir maç oldu. İlk önce maçla ilgili hiçbir şey yazmayıp Celtics’in şut dağılımı istatistiğine bakmanızı rica edeceğim. Böyle kusursuz bir dağılım ve yüzde olabilir mi? 
Süre-top kullanma bazını aldığımız zaman Shaq ve tabii ki Nate öne çıkıyorlar ama onlardan da istenilen bu. Shaq yaşı kaç olursa olsun sahadaysa merkez olur ama maçın sonlarında sahada olmaz. Nate sahadayken umarım sıcaktır da ateşler. Zaten Nate’yi atmamasına ikna etmek imkansız…

Maçın ilk çeyreği için şunu söylemeliyim ki Memphis maça iyi hazırlanmış. Uzzzzuuun NBA fikstüründe bu cümleyi fazla kullanmayız ama öyle. İlk çeyrekte formda Ray Allen’ı gölgesinden daha yakın savunup hiç rahat bırakmadılar. Aynı özveriyi Rondo’ya da yapıp asistlerle takımı beslemesine izin vermediler. Gördüğüm savunmayı hiçbir şeye değişmem. Ray Allen ve Rondo’nun üzerindeki baskı maç boyunca sürdü ama ikisi de formda olduklarını tekrar kanıtladılar. 

Memphis’te kadro kalitesine göre doğru top dağılımını yaptı ama Mayo biraz kötü atınca olmadı. Uzatmada tecrübe iyi başlayınca maç onlara dönmedi.

Randolph’un formu hala yukarılarda.

Zamanınız varsa NBA TV’de tekrarını izleyin derim. 

Rondo= 17 asistçik ile delirmeye-delirtmeye devam ediyor.


BOSTON CELTICS (8-2)
FIELD GOALSREBOUNDS
 POSMINFGM-A3PM-AFTM-A+/-OFFDEFTOTASTPFSTTOBSBAPTS
P. PierceF43:119-131-29-9-303345151228
K. GarnettF36:448-150-02-4+809920301018
S. O'NealC22:227-100-04-5+924605141018
R. AllenG40:015-113-52-2001153100015
R. RondoG44:285-100-01-5+4145172030311
G. Davis 38:584-80-01-1+40332231109
S. Erden 06:590-00-00-0-70220100000
M. Daniels 17:311-30-00-0+60220221102
N. Robinson 12:346-83-50-0+901121100015
V. Wafer 02:130-00-00-000000000000
L. HarangodyDNP - COACH'S DECISION
J. O'NealNWT - SORE LEFT KNEE
Total 26545-787-1219-26 329323221121455116
 
58.3%73.1% TEAM REBS: 8TOTAL TO: 17
MEMPHIS GRIZZLIES (4-6)
FIELD GOALSREBOUNDS
 POSMINFGM-A3PM-AFTM-A+/-OFFDEFTOTASTPFSTTOBSBAPTS
R. GayF48:5710-180-02-2015643122022
Z. RandolphF40:2610-140-11-2-12381113020121
M. GasolC42:304-90-06-7-415655222114
O. MayoG33:205-140-32-3-1802213121212
M. ConleyG37:453-101-46-6-401143260013
D. Arthur 16:373-60-00-0+92460100006
T. Allen 20:444-70-03-4+1122431320111
A. Law 02:590-00-00-0-50000001000
X. Henry 03:561-10-00-0-30000000002
H. Thabeet 05:301-10-00-0-70000100002
G. Vasquez 12:163-31-10-0+30222300007
S. YoungDNP - COACH'S DECISION
Total 26544-832-920-24 92938202391755110
 53.0%22.2%83.3% TEAM REBS: 5TOTAL TO: 17



MİAMİ HEAT 109-100 RAPTORS

Raptors fobim yüzünden 2 akşamdır Magic ve Heat maçlarını izleyemedim. Bu inadım Raptors kıyamet alameti gibi playoff tırmanması yapsa bile devam edecek. 

Arkadaşımdan alığım bilgiye göre, istatistiklerden anladığım üzere Heat ilk yarı vurmuş ve maçı kazanmış. Bunu çok yapacaklar. Şuana kadar oynadıkları kolay maçlarda da bunu gördük. 

Wade= 31 sayı, 8 ribaunt…
Lebron= 23 sayı, 11 asist…


NO HORNETS 107-87 TRAİL BLAZERS

Roy’un sakatlık haberleri gerçeği yansıtıyor gibi çünkü hem zorlanıyor hemde korunmaya çalışıyor. 

Maçta ise istatistikleriyle bizi sarhoş edecek bir performans yok ama Hornets’te 7 kişi çift haneye ulaşıp serisini sürdürmüş.

CP3= 13 asist…

PORTLAND TRAIL BLAZERS (6-5)
FIELD GOALSREBOUNDS
POSMINFGM-A3PM-AFTM-A+/-OFFDEFTOTASTPFSTTOBSBAPTS
N. BatumF33:036-142-72-2-1204406021016
L. AldridgeF36:134-140-04-4-923552212112
M. CambyC-F29:545-80-00-0-7571210013010
B. RoyG22:191-70-20-0-61012111022
A. MillerG31:487-100-00-0-1101142130014
W. Matthews24:174-81-25-5-1323503111114
D. Cunningham15:561-40-00-0-41340310012
R. Fernandez15:091-61-31-1-40003102004
S. Marks12:451-30-02-2-151340400004
A. Johnson16:123-60-23-5-91120202009
L. Babbitt01:120-10-10-0-50000000000
P. Mills01:120-00-00-0-50000000000
Total24033-814-1717-1913253815246137587
40.7%23.5%89.5%TEAM REBS: 5TOTAL TO: 13
NEW ORLEANS HORNETS (8-0)
FIELD GOALSREBOUNDS
POSMINFGM-A3PM-AFTM-A+/-OFFDEFTOTASTPFSTTOBSBAPTS
T. ArizaG-F32:384-110-52-2+523512110010
D. WestF27:146-110-06-6+1541523010218
E. OkaforC33:116-110-02-4+162101213012214
M. BelinelliG29:576-94-62-2+903302100018
C. PaulG32:092-61-26-6+8044132550211
J. Smith22:003-50-00-0+22021301306
J. Bayless18:192-70-14-4+120333212018
P. Stojakovic17:213-73-72-2+1101120000011
W. Green20:185-90-21-1+902202000011
Q. Pondexter06:530-10-10-0+130330100000
D. Mbenga00:000-00-00-000000000000
P. Mensah-Bonsu00:000-00-00-000000000000
Total24037-778-2425-27103040232081157107
48.1%33.3%92.6%TEAM REBS: 9TOTAL TO: 12


CHİCAGO BULLS 103-96 WİZARDS

Geçen akşamki Wall-Arenas uyumsuzluğundan izlememe kararı aldığım ama şuan pişman olduğum maç olmuş. Pişmanlığım Arenas’ın 7/10 3lük ile 30 attığı maçı kaçırmış olmamdan kaynaklanıyor. Tüüühhh… 
Gibson= 5 blok…


MİLLWAKUEE BUCKS 79-72 WARRİORS

Warriors’un 72’de kalması çok şaşırtıcı… Ersan’ın 0/6’da kalması da… Bogut’un 7 blok yapması da=)) 
Bogut pota altı sertliği standartların üerinde olan bir uzun ama 7 bloğu kim yaparsa yapsın ben şaşırırım…



SA SPURS 113-96 SİXERS

Spurs ilk çeyrekte 39 3.çeyrekte 35 atmış. Sixers 3.çeyrekte 12 sayı bulabilmiş…

PHILADELPHIA 76ERS (2-8)
FIELD GOALSREBOUNDS
POSMINFGM-A3PM-AFTM-A+/-OFFDEFTOTASTPFSTTOBSBAPTS
A. IguodalaG-F19:023-70-04-5-2008811010010
E. BrandF20:574-80-00-0-262240301118
S. HawesC-F13:582-40-01-1-181232202215
E. TurnerG-F27:280-30-00-0-80440201000
J. HolidayG35:297-172-30-0-1211252260216
M. Speights24:314-90-03-4-134702011111
L. Williams21:523-91-36-6-702222010013
T. Young21:145-90-00-0-512322100010
A. Nocioni19:363-61-12-2-150440301209
T. Battie06:380-20-00-0-100110100000
J. Meeks17:151-40-25-6-20001021007
J. Kapono12:002-40-00-0+90000100004
Total24034-824-921-248303813215156593
41.5%44.4%87.5%TEAM REBS: 6TOTAL TO: 15
SAN ANTONIO SPURS (7-1)
FIELD GOALSREBOUNDS
POSMINFGM-A3PM-AFTM-A+/-OFFDEFTOTASTPFSTTOBSBAPTS
R. JeffersonF-G26:333-61-43-4+2513422111010
T. DuncanF24:042-90-03-3+281565302027
D. BlairC-F23:465-80-03-4+201111212211013
M. GinobiliG25:126-103-53-3+2901110231018
T. ParkerG27:3510-130-04-5+2603371310124
G. Hill21:095-81-15-6+902202001016
A. McDyess07:352-40-00-0+40110000004
T. Splitter18:332-60-02-2-20332211016
G. Neal23:562-91-30-0-52571301015
A. Gee14:421-30-00-0-92020303112
M. Bonner14:551-51-33-4-13250010006
C. Quinn12:002-41-20-0-90112100005
Total24041-858-1826-311037472119101356116
48.2%44.4%83.9%TEAM REBS: 9TOTAL TO: 14