8 Kasım 2010 Pazartesi

7 KASIM MAÇLARI

ATLANTA HAWKS 114-118 PHOENİX SUNS

Dün akşam Suns eski Suns gibi hücumda durmayarak, savunmada durdurmayarak oynayınca harikulade bir maç izledik.
Hawks ta onlara uymak zorunda kalınca skor en kötü 1 uzatma olmuştur kıvamında yükseldi.

Suns’ta oyuna kim girerse girsin skor bulmakta zorlanmadı. Hawks ise ilk 5ine o kadar bağımlı kaldı ki benchten katkı alamadı. Kağıt üstünde benchten gelen Jamal Crawford 11 sayı atsa da Collins’in yalandan ilk 5 başlaması gerçeğiyle Jamal’ı da ilk 5 olarak sayıyorum. Yani Collins+bench toplamda 8 sayı buldu. Yinede ilk 5 çok iyi atınca oyun son topa kadar geldi ama olmadı.

Nash asist sayılarını düzeltmeye başlaması Suns adına çok önemli ve olumlu.
19 sayı, 15 asist, 5 ribaunt…
Richardson= 21 sayı…
Hedo= 11 sayı, 4 ribaunt, 4 asist…

Horfors= 13/16 ile 30 sayı, 5i hücum 10 ribaunt, 5 asist, 2 blok…
Johnson= 34 sayı, 7 ribaunt, 6 asist…
Smith= 19 sayı, 9 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma…

HOUSTON ROCKETS 120-94 TİMBERWOLVES

Rockets sonunda galibiyetle tanıştı. Açıkçası 6 maçta 1 galibiyetle başlayacak kadar kötü bir kadroları yok ama oyuncuların özgür olamaması ve Yao’nun oynayıp oynamamasına göre değişen takım patronluğu var. Çok rahat kazandılar. Defalarca ribaunt+tek pas= fast break sayısı formülünü kullandılar ve bunların birinde Beasley geriye koşun nidaları attı. O çünkü geriye koşmadan duramayanlardandır=)=
Timberwolves içi ise ümitli konuşmak çok zor. Hücum ribauntlarını zorluyor, bol bol şut atıyorlar ama olmuyor. Olacak gibide durmuyor.

Sola= 24 sayıi 8 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma…
Martin= 21sayı…

Love= 16 sayı, 16 ribaunt…
Nikola Pekovic= 7si hücum 11 ribaunt, 12 sayı… maç fıkraya dönmüş olabilir ama 7 hücum her zaman her çaylağa kıymetlidir.

OC THUNDER 83-92 BOSTON CELTİCS

Semih Erden 9 sayı, 4 ribaunt, 1 asist ve SADECE 1 FAUL ile güzel bir maç çıkardı. Klasik rotasyon süresi olan ilk çeyrek sonlarında oyuna girdi ve çeyrek biterken basket faulü alıp 3 sayı yaptı. 2 çeyreğin ilk Celtics hücumunda da bitiren o olunca zevkimiz yükseldi. Üzerine savunma ribaundu üzerine bir hücum daha denedi ama Westbrook’un bloğuyla durdu. Üst üste 3 hücum ona oynandı ve bu dakikaları izlemek gerçekten çok keyifliydi. Bu sene bir Türk’ün 3 hücum üst üste kullandığını da hatırlamıyorum.

Maça bakarsak enteresanlık hakimdi. Green’in olmaması Thunder’dan çok şey götürmüş. Sürekli Durant&Westbrook ikilisi olarak bakılıyor ve Green’in patlayıcı katkısı 3lü olarak anılmalarını sağlamıyor ki bu çok yanlış.

Ve Westbrook’un ‘bu takım Durant’ın takımı olduğu kadar benimde takımım.’ davranışı iyice kafa kaldırmaya başladı ki bu kadar genç bir takımın 2 tane genç kaptanı olamaz. Olursa 2 tane süper genç yeteneğe sahiplermiş gibi performans üretemezler. Geçen seneki büyük tırmanışları muazzamdı ama geçen seneyi aramamak istiyorlarsa top dağılımdan çok ego dağılımını ayarlamaları gerekiyor. Benim izlenimim bu ama yinede 15 maç görmeden budur deyip kesmek çok yanlış olur.


LA LAKERS 121-96 PORTLAND TRAİL BLAZERS

Hani sezon başından beri daha olmadılar ama olacaklar lafını papağan kıvamında tekrarlıyorum ya o laftan kurtuldunuz=)) dün akşamki adamlar olmuş. Dün akşamki adamlar şampiyonluk yüzüğünün en büyük favorisi olacak kadar olmuş. Hemde takım patronunun 3/11 ile 12 sayı atmasına rağmen olmuş.

Gasol= 20 sayı, 14 ribaunt, 10 asist, 3 top çalma ile Staples Center’da MVP tezahüratı duymayı hakediyor ama o salonda o tezahüratı yapıp Kobe’yi dinamitlemez.

Odom= 10/15 ile 21 sayı 12 ribaunt 4 asist ile gözlerimi yaşartmaya devam ediyor.

7 tane çift haneli adam buldular ve çeyrek sayıları 27-31-31-32...

2 yorum:

  1. Haftanın oyuncuları Howard ve Pal seçilmiş onunla ilgili bi yazı daha bekliyoruz o değerli yorumdan blogunda =)

    YanıtlaSil
  2. 8 kasım la ilgili birşey yazmicak mısın?

    YanıtlaSil