4 Kasım 2010 Perşembe

3 KASIM 2010 MAÇLARI

ATLANTA HAWKS 94-85 DETROİT PİSTONS



Maç günü öncesi çıkan takas söylentilerinin üstüne CUK diye oturan maçı izledik. Söylenti şu ki Pistons takımı değiştirip, yeni bir hava katmakta kararlı ve bu doğrultuda gözlerini Josh Smith’e ve Kaman’a çevirmişler. Bu kararda takasta kullanılma ihtimali yüksek 2 oyuncu bulunuyor. Biri Prince ki hem kontratı bitiyor hemde takas konusunda çok taliplisi çıkar. Diğer ihtimal Hamilton ama bu formsuzlukta ve kontrattaki oyuncuyu nasıl ellerinden çıkartılar bilemiyorum.
Konumuza dönersek Pistons’ın kararının üzerine Atlanta Hawks’ın da iyi bir teklif gelmesi halinde Josh Smith’i gönderebileceklerini belirtmesi Prince-Smith takasını işaret ediyordu ve maç takas söylentisinin üstüne gelince kıyas imkanı doğarken bu haberin 2 oyuncunun performansını da olumsuz etkilemediğiniz hatta Smith’e doping etkisi yaptığını gördük. Smith bu performansı mı takasta kullanmak istiyorsunuz dercesine 8/12 ile 22 sayı, 11 ribaunt, 4 asist, 2 blok, 1 top çalmalık harika performansını sergileyip galibiyette çok önemli pay sahibi oldu. Prince ise 8/14 ile 17 sayı 5 ribauntluk iyi bir maç çıkardı.


Hawks için Smith mi? Prince mi? Her geçen yıl olgunlaşan Smith mi? Basketbol ateşinin tekrar alevlenmesi halinde her işi yapabileceğini bildiğimiz, görev adamı olmaktan gocunmayan Prince mi?

Bunun cevabını tartışırız ama Hawks’ın gerçekten ne istediğini bilmeden boşa kürek çekmiş oluruz. Başarılı olmaya aday kadrolarına rötuş yapmak mı istiyorlar? Yoksa yükselen kontratlar toplamını indirmek mi istiyorlar?




ORLANDO MAGİC 128-86 TİMBERWOLVES



Grizzlies’den 20, Heat’ten 32, Magic’ten 42 yiyen Timberwolves’un bir sonraki Hawks maçında da bu ivmeyi sürdürmesi halinde kendilerine başka bir lig bulmalarını öneren bir mail atacağım. Veya seyircilere özel muhasebeci tutmalarını isteyeceğim zira gecenin sabaha yaklaştığı anlarında matematikten dert yanan arkadaşların sayısı biraz fazlaydı=))

Aslında maça o kadar da kötü başlamışlardı. Üzerine howard’ın 2lemesi ve itirazlardan teknik faul alıp kenara gelmesiyle biraz rekabet göreceğimizi umduk. Ummadıkta gecenin bir yarısı izlediğimiz maçın çekişmeli olması istedik. Ama Richardson’un yerine ilk 5te başlayan Anderson’un 4’te 3 3lük atmasıyla başlayan yağmur sağanağa dönüşünce Magic’in ilk yarı skoru 78 oldu.
Dikkati çeken husus ise Pietrus’un formsuzluğu ve Stan Van Gundy’nin ona sadece 3.25 süre verip ondan beklentisi olmadığını göstermesi oldu.

İstatistik vermeye kalksam Magic kağıdını buraya yapıştırmam gerekeceğinden buyurun en hayvanisi… Howard= 18 sayı, 16 ribaunt, 8 blok…


BOSTON CELTİCS 105-103 MİLWAUKEE BUCKS



İlk önce sezonun başından beri haklı çemkirmelerimi belirttiğim Bucks koçu Scott Skiles’ın mantıklı işlerine döndüğünü ama bu dönüşünde Gooden’in faul problemine erken girmesinde payı olduğunu belirteyim. Harika savunma yaptılar özellikle ilk yarı Jennings Rondo’yu hep doğru savundu. Rondo’nun içeri yüklenmesini sağlarken takımca gömülüp sadece uzunlara giden pas yollarını kapayıp dışarıdan gelecek şutlara razı oldular ki Ray Allen’ın birkaç maçtır attığı yüzdeye dayanarak bunu uygulamak doğruydu. Verim verme ihtimali hep yukarıda olacağını iddia edemeyiz ama bu denenebilecek kumardı. Tuttu. Ray Allen iyi atarak başlamasına rağmen tuttu. Çünkü kalabalık pota altından KG, Jermaine sayılarını keserken Rondo’nun da oturmuş sette içeri dalıp kolay sayı çıkaramamasını sağladı. Gömülü savunmanın işe yaramasına rağmen hücum etkinliği Gooden’ın fauller yüzünden çıkan Ersan’ın oyuna girmesiyle açıldı. İlk yarıda 10 sayılık Ersan katkısı çok iyiyken devre berabere bitti.

Celtics 3.çeyreğin ilk 4 dakikasında sayı bulamayınca Bucks 6 sayı öne geçti ve periyot boyunca Celtics’in öne geçmesini izin vermeyip 1 sayı önde tamamladı.

Çekişme 4.çeyrekte de devam etti ve Celtics uzunları faul problemleriyle boğuşmaya başlayınca Semih az süre alıp harika savunma direnci gösterdi ki o girmeden önce Celtics bir şekilde sayı bulup dönüşlerde durduramama problemi yaşıyordu. Semih girince durdurdular ama takımın hücum gücü de biraz düştü. Bu artı eksi tabloda Semih’in performansını övecek olanlardanım. Daha da fazla süre almamasının saçma olduğunu da düşünenlerdenim. Jermaine 5lemiş, KG’nin acil dinlenmeye ihtiyacı var ve sen girdiği gibi 2 ribaunt yapıp 1 hücum faul yaptırtan adamı anında kenara oturtuyorsun. Hani maçın sonuna kadar Semih ile gitsin demiyorum. Bunu ima bile etmem. Kadromda KG varsa her zaman onunla yenilmeyi tercih ederim ama maçın sonuna daha diri tutmak için hamle yapmayı da ihmal etmem.

Maçın devam sürecinde Bucks ne zaman sayıya ihtiyaç duysa bir şekilde sayıyı bulup rahatlıyordu hatta sonlara doğru Celtics’in inancı kalmamaya başlamıştı ki Bogut maçın hatasını yapıp uyuyan devi uyandıracak didişmeye girdi. KG Bogut üzerinden smacını vurup faul de alınca bilindik sevinç şovuna kalkacaktı ama bu tahrik yolu açık sevinç Bogut’un sinirine dokununca itişmeler başladı ve ikisi de 1er teknik faul aldılar. ama uyuyan devler ve inancı kaçmış seyirci KG’nin gözlerine düşen ateşle birlikte canlandılar ve uzun bir süreden sonra durdurup hücumdan sayı çıkarmayı başarıp öne geçtiler. Bu durdurup atmaların sayısı artınca 1.20 kala 6 sayı öne geçtiler ama o 1.20de 1 sayı atıp 7 sayı yiyince maç uzadı. Ve o 1.20 benim Semih için bir sürü bıdıbıdı etmemin haklı olduğunu gösteren 1.20... Çünkü inanılmaz düştüler.

Uzatmalarda ise takımının 14 sayısının 12sini atan ve maçın uzatmasında 20000 barajını geçip kutlamaları kabul eden PİERCE vardı… Ve Glen, Jermaine 6 faul yapınca Semih yerine Daniels’i oyuna sokan Rivers…



SAN ANTONİO SPURS 112-110 PHOENİX SUNS

Takım patronlarının yaşı ilerlemiş olsa da bilindik Spurs-Suns çekişmesini izlediğimiz maç oldu. Spurs, Suns’tan 10 fazla olan 23 top kaybına, yine Suns’tan 15 az olan şut kullanma sayısına rağmen kapı gibi Duncan’a ve Jefferson’a sahip olunca maçı kapmayı bildiler.

Duncan 11/13 ile 25 sayı, 17 ribaunt, 2 asist, 3 blok…
Jefferson 28, Manu 18 sayı…

Suns’ta ise ilk yarı aldığı sürede harikalar yaratan Dragic ve tamamlayıcı Childers çok iyi işler çıkarırken maçın ilerleyen sürelerinde çok az süre alarak verimliliklerini uzatamadılar.

Gün içinde de tekrarı sürekli nba tv’de yayımlanacak maçı izlemenizi tavsiye ederim. Her 2 takımda birçok kez iyi seriler bulup karşı takımı mola almak zorunda bıraktılar.
hedomuz ise beklenenden çok uzaktı.



NEW JERSEY NETS 83-85 BOBCATS

Maçın son dakikaları nefes kesti ve maçın sonunu savunmasıyla da hücumuyla da kötü oynayan Nets kaybetti. 2 bölümde de sahnede Harris vardı. Kötü faul ile Bobcats’e kazandırılan 2 serbest atış ve hücumda iyi drive edip kötü bitiriş ile başlayan ve arkadaşlarının da yardımı ile son topu 4 kere kullanıp 2 sayı çıkaramama. 

Wallace= 20 sayı, 11 ribaunt…
Diaw= 24 sayı, 3 ribaunt, 3 asist…
Augustin= 5 sayı, 6 ribaunt, 7 asist…

Lopez= 17 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, 5 BLOK…
Harris= 19 sayı, 4 ribaunt, 8 asist…
Çaylak Favors= 4ü hücum olmak üzere 8 ribaunt 11 sayı… 


76ERS 101-75 İNDİANA PACERS

Brand= 25 sayı, 5i hücum 12 ribaunt, 4 asist, 2 blok…
İguodala= 11 sayı, 9 ribaunt, 4 asist… 

Koç özellikle Brand’i ve İguodala’yı fark varken bile oynattı. Sanırım özgüvenlerinin yerine gelmesini arzu etti. Daha hırçınca bakanlar için= gençlerin önünü tıkadı… ama ben özgüven yorumdayım. 


HORNETS 107-99 HOUSTON ROCKETS

İzlemedim ama hakemler iki taraf içinde saç baş yoldurduğunu okudum. Brooks’ta bu tufanda atılmış.

CP3= 25 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, 4 top çalma…
West= 13 sayı 9 ribaunt…
Okafor= 15 sayı, 9 ribaunt, 5 blok…

Scola= 9 sayı, 16 ribaunt, 5 asist…
Yao= 15 sayı, 5 ribaunt, 2 blok…
Martin 18, Brooks 18...


DALLAS MAVS 102-101 DENVER NUGGETS

DİRK= 35 sayı, 12 ribaunt, 3 asist…
Terry 20 sayı… Kidd 12 asist…

Melo= 6sı hücum 15 ribaunt, 20 sayı…
Afflalo 17, Billups 16, Harrington 16 sayı… 

Melo son topu kullanmış. İyi de atmış ama top girmeyi kabul etmemiş.


LA CLİPPERS  107-92 OC THUNDER

Durant-Westbrooks aş 40ta 11 sokunca kötüye Clippers ilk galibiyetini almış.

Griffin= 9 ribaunt, 18 sayı…
Gordon= 27 sayı, 5 ribaunt 4 asist…
Bledsoe= 17 sayı, 4 ribaunt, 8 asist, 2 blok… (çaylak)

Green= 19 sayı 9 ribaunt… 


GOLDEN STATE WARRİORS 115-109 GRİZZLİES

ELLİS= 39 SAYI 9 RİBAUNT 8 ASİST 3 TOP ÇALMA ile OHAaAaaa tepkisini haketmiş. 

Lee= 9u HÜCUM 17 ribaunt, 15 sayı…
Wright= 25 sayı… 

GAY= 35 ATMIŞ…
Conley= 13 asist 18 sayı…


SACRAMENTO KİNGS 112-100 LA LAKERS

KOBE 30 SAYI 10 RİBAUNT 12 ASİST… 

Gasol= 22 sayı 11 ribaunt…
Odom= 18 sayı 8 ribaunt… 


NOT=  BİRKAÇ MAÇI ÇOK ÜSTÜNKÖRÜ GEÇTİĞİMİN FARKINDAYIM AMA PROGRAMIN YOĞUNLUĞU VE ŞUANKİ ZAMANSIZLIĞIMIN SONUCUDUR...   PROGRAMIN TEMPOSU DÜŞTÜĞÜNDE Kİ YARIN DÜŞÜYOR; DİDİKLEYEMEDİĞİM HER TAKIMIN AÇIĞINI KAPATACAĞIM.... YAHU KOBE'YE HAYVANSIN BİLE YAZAMAMIŞIM=)) 


1 yorum:

  1. istiyorsan mixmakers.net'ten tekrarlarını indireblirsin .

    YanıtlaSil