7 Kasım 2010 Pazar

6 KASIM 2010 MAÇLARI

SAN ANTONİO SPURS 124-121 HOUSTON ROCKETS



Texas maçı yine beklendik didişmeyle oynandı. Her 2 takımdan da 6 oyuncu çift hane görürken maçın kazananını maç sonu belirlerdi. Fark 4 sayıyken ve bitime 40lı saniyeler varken Spurs Jefferson ile kolay denebilecek fast break sayısı buldu. Rockets oyuncuları Jefferson’un işini zorlaştırabilir yada faul çizgisine gönderebilirlerdi ama oyunu kirletmediler. Rockets Spurs’un hevesini kıracak daha güçlü bir ihtimal bulduğunda 16 saniye vardı ve Lee serbest atış çizgisindeydi ama ikisinide kaçırıp Spurs’ü güçlü bir ihtimalin içine soktular. Manu topu aldı. Soldan denedi olmadı. Sağdan denedi olmadı. Yapılacak tek şey o koca adımını ileri değilde geriye atıp kendisine orta mesafe şutu hazırlamaktı ve layığıyla yapıp skoru dengelediler. Uzatmanın sonlarında ise Spurs 4 sayılık seri yapıp 3 sayı öne geçince 3lük bulmaktan başka ihtimal kalmadı. Denediler olmadı. Yine denediler olmadı. Yine denediler olmadı. 14 saniyede deneyebilecekleri maksimum 3lüğü denediler ama olmadı…

Parker= 21 sayı, 14 asist, 5 top çalma, 4 ribaunt…
Manu= 28 sayı, 3 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma, 1 blok…
Duncan= 19 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, 3 blok, 1 top çalma…
Jefferson= 22 sayı, 3 ribaunt…

Martin= 24 sayı, 2 ribaunt, 2 asist…
Scola= 20 sayı, 8 ribaunt…
Hayes= 13 ribaunt…

Not= Brooks 2.çeyreğin sonunda orta sahadan sürpriz 3lük bulacağım diye şutu salladı ama yer konuşu Manu’nun ayağının üzerine oldu ve bileği burkulup oyunu kapattı.

NOT 2= Bilin bakalım Parker ile ilgili ne yazacağım? Yine 3lük çizgisine bakmadı.



MİAMİ HEAT 101-89 NEW JERSEY NETS



İlk yarıda Wade’nin delici penetreleriyle hızlı ve rahat oynayan Heat maçı rahat denebilecek kıvamda kazandı. Özellikle 3.çeyrekte sahada öyle bir Heat vardı ki Heat’ten çok Harlem gösterisi gibiydi. Yani en kötü ihtimalle günün top 5’inin 3ünü parsellemiş olmalılar.

Dün haklı çemkirmeme maruz kalan Bosh’a bi ayar çekilmiş. Sezonun en arzulu maçını oynadı. Arzusunun verime dönüşmesi değil arzusu bile bana yetecekken o verimi de çok güzel buldu.

10 kez serbest atış çizgisine gitti, 2 blok yaptı, 1 kere yedi, 1 top çaldı… Blok yediğini yazmam Bosh’a b.k atmaya çalışmam olarak düşünülmesin de denediğini belirtmek istediğim olarak düşünülsün.

Wade ve Lebron’un istatistikleri yine birbirlerine çok yakın ve tamamlayıcı.

Wade= 10/17 ile 28 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma, 1 blok (Lopez basketboldan soğumuş olmalı)…

Lebron= 9/16 ile 23 sayı 3 ribaunt, 9 asist, 2 top çalma…

Jersey ise ilk yarıda Morrow Lopez ikilisi ile iyi skor ürettiler ama Lopez stop edince Heat şovunu izledik.


BOBCATS 88-91 ORLANDO MAGİC



Magic çok daha rahat kazanabileceği maçı durup dururken strese soktu. Maçı çevirmeye kimsenin inancı kalmamışken Carter’ın ayağı kaydı ve bomboş fast break ile heyecan buldular. Magic’te Carter’ın sakatlanmasından sonra demorilize olunca Bobcats tüm maç aradığı rüzgarı maçın sonu yaklaşırken buldu. Yaklaştılar yaklaştılar uzatma şansını da yakaladılar ama Pietrus Wallace’a kene gibi yapışınca hem süre kaybettiler hemde çizilen oyunun dışını çıktılar. Gerçi top zor olmayan bir şut alanıyla Jackson’a kaldı ama o atamadı. Magic topa hakim olamayınca mucize süre kaldı ama olmadı…

Magic Howard’tan tam randıman alamamaya devam ediyor. İlk yarı hep oyunda hep skorda ama Magic ne zaman hadi biraz 3lük atalım moduna geçse Howard oyundan düşüyor. Maça yine harika başladı. Yazın Hakeem ile çalışmanın faydalarını bize de gösterdi. Bildiğin şut atıyor adam. Duncan’ın imza şutunu deniyor. Potadan biraz uzak aldığı topları illa içeri yüklenip smaç vurmalıyım mantığıyla kullanmıyor. Şut var, hook var, zaten yüklenip potanın üzerine oturma çabası hep var… yani Howard şutunu da geliştirirse zaten fiziksel olarak haksız rekabet olan adamı nasıl tanımlayacağız bilmiyorum.

Biraz maçı alan adamdan bahsedelim. Dün Bosh kadar olmasada kıvamlı çemkirdiğim Lewis patlama yaptı. Takım olarak 10/32 attıkları bir gecede 5/7 ile atarak takımının rezalet şut yüzdesinde değil de  kötü şut yüzdesinde kalmasını sağlayarak maçın kazanılmasında ciddi sayı katkısı yaptı.


MİLWAKUEE BUCKS 81-87 NO HORNETS



Hornets’in serisini 6 maça çıkardığı maç olmuş ve West 10/12 ile 25 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma, 2 blok ile yıldız olmuş.
CP3= 14 sayı, 9 ribaunt, 6 asist, 2 top çalma…

Ersan= 21 dakika süre alırken ne hücumda ne de savunmada pek varlık gösterememiş. Bulduğu tek sayı harika dripling üstü vurulmuş güzel bir smaç ama hepsi o.

Bogut= 19 sayı, 14 ribaunt, 3 asist…


WASHİNGTN WİZARDS 102-107 CAVALİERS

John Wall 10 asist yapmış olmasına rağmen felaket top kaybı ortalamasına devam ederek 6 top kaybı yapmış. Arenas ilk maçında ilk şutunu 3lükle bulmasına rağmen yüzdesi düşmüşte düşmüş. 4/13 ile 13 sayı…

Blatche= yine şaşırtmaya devam ediyor. 16 sayı, 15 ribaunt…
McGee= bu adam için daha önce adından basa basa söz etmedim ama atletik özellikleri ve uzun kollarıyla çok enteresan bir oyuncu. Hani işlense takıma adrenalin katacak bir yetenek gibi duran adamlardan. Bazen müfettiş Gadget gibi davranıyor ve şaşırtıp bırakıyor.

Cavaliers’te ise Mo&Daniel toplamda 47 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, 4 top çalma ile takımın temeli olmuşlar.


DALLAS MAVS 92-103 DENVER NUGGETS

Aslında Nuggets skor beklediği parçalardan Melo hariç hiçbirinden beklediği şut yüzdesiyle katkı alamamış ama diğer parçalar az ama öz şut kullanınca açığı kapatmışlar.

Melo= 9/17 ile 27 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, 4 top çalma…
Mavs ise asistsiz akşamını oynamış. Kidd’in, Dirk’ün, Barea’nın olduğu takım 12 asist ile maçı bitirmiş. Kidd 7, Barea 1, Dirk 0...



UTAH JAZZ 109-107 LA CLİPPERS

Maçı izlemedim ama maçı izleyenler şanslı olmalı çünkü 2 uzatma görmüşler.

Normal sürenin sonunda Gordon jenerik smacını vurup skoru dengelemiş ve üstüne Williams’a nefes aldırmayacak savunma yapmış. İlk uzatmanın sonunda ise geceye damga vurma fırsatını yakalayıp değerlendiremeyince maç 2.uzatmaya gitmiş. 2.uzatmada Jazz 6 sayılık farkı yakalasa da Clippers spikerin unbelievable çığlıklarıyla 2 3lük atıp maça ortak olmuş ama Williams normal sürede yapamadığını 2.uzatma sonunda yapıp fişi çekmiş.

Not= Griffin maç bitmeden 6ladığı için uzatmalarda takımıyla olamamış.
Not=Gordon 2.uzatmada sürekli omzunu tutuyor.
Not= 2.uzatmada sanırım Bletsoe kansızlık faulü nasıl yapılır gösteriyor.

Williams= 30 sayı, 8 ribaunt, 6 asist, 2 top çalma…
Millsap= 25 sayı 13 ribaunt…

Gordon= 27 sayı, 5 ribaunt, 5 asist…
Kaman= 23 sayı, 7 ribaunt…
Griffin= 16 sayı, 17 ribaunt, 6 faul…


PORTLAND TRAİL BLAZERS 97-84 TORONTO RAPTORS

ROY= 26 sayı…
Miller= 6 sayı, 6 ribaunt, 13 asist…
Aldridge= 22 sayı, 6sı hücum 10 ribaunt…
Batum= 20 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma 1 blok…
Camby= 8 sayı, 16 ribaunt…

SACREMONTO KİNGS 91-100 MEMPHİS GRİZZLİES

Evans-Gay kapışmasına sahne olan maç.

Evans= 30 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, 4 top çalma…

Gay= 32 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma…

Randolp, Mayo,Conley Gay’e yardım ederken Evans’a tek yardım Garcia’dan gelince maç Grizzlies’in olmuş.

1 yorum:

  1. 1-)George karl sence nasıl bir koç
    Harrington çok iyi gidiyor K-MART gelince az oynar mı yoksa underrated olmaktansa iyi süre alır mı?

    YanıtlaSil