3 Kasım 2010 Çarşamba

ERKEN KOPAN MAÇLAR VE JOHN WALL




JOHN WALL… JOHN WALL… JOHN WALL… 29 sayı John Wall… 13 asist John Wall… 9 TOP ÇALMA John Wall… 8 top kaybı yine John Wall=))

John Wall’un harika performansının yanı sıra müthiş 4.çeyrek sonu ve uzatma sonu ile Wizards’ın arşivine girecek maç oldu.

Maçın sonu sürekli tekrardan ibaret olmasına rağmen adrenalini çok üst seviyedeydi.

17.3 saniye kala Thornton serbest atıştan 2de 2 attı ve Wizards farkı 1 sayıya indirdi. Mola ve oyuncu değişiklikleri. Mola sonrası Sixers topu çıkarmakta zorlandı ama topu doğru isim olan Williams ile buluşturdular. Williams ilkini atınca oyuncu değişlikleri oldu. İkinciyi de atınca Wizards molası geldi. Mola çıkış Wizards içeri yüklendi ve 2 sayı çıkarıp farkı tekrar 1e indirdi. Hooop dön başa- dön başa-dön başa=))

Williams 3 saniye kala yine 2de 2 atınca fark 3 oldu ve Wizards’ın 3lük bulmaktan başka çaresi kalmadı. Wall topu aldı Martin’e verdi ve Martin gölgesi gibi yapışan İgoudala’ya rağmen topu elinden çıkarmayı bildi ve maç uzadı. Aslında basketin yanında faulde vardı ama uzatmaya gitmenin verdiği sevinç ve rüzgar olayı alevlendirmedi.

Çekişme uzatmalarda da devam etti. Tam Wizards maçı kopardı derken kötü düdük Sixers’ın yardımına yetişti ve Brand arka arkaya 4 sayı atıp Sixers 1 sayı öne geçirdi ama kötü savunma yapıp Blatche’ye %100lük sayı şansını doğururken sayı ihtimalini azaltmayı faul yapmakta bularak  6.faulünü yaptı ve maçın son topunu kenardan izledi. Blatche 2de 2 attı ve son top İgoudala’nın ellerinde sayıya dönüşmeyince maç Wizards’ta kaldı.

Veee bütün kameralar John Wall’un peşine düştü…

John Wall’un bir ara ne adım atacak hali ne de maçı çevirecek inancı kalmıştı ki pota altındaki boş koridoru görüp dalmasıyla çıkardığı basket faul onu kendine getirdi.

Kaybeden tarafta olsa da hem 30 atan hem de maçın en kritik anlarında 6da 6 atan Williams’a bravo dememek olmaz. Üstelik maç kazanmayı unutmuş hallerinin ve Wizards’ta olsa deplasman deplasmandır streslerini kaldırarak atmış olması çok iyi.




videoların bazen gözüküp bazende gözükmediklerine dair mail aldığım için linki veriyorum...
http://www.youtube.com/watch?v=v7e8ozBIkaM




Boston Celtics 109-86 Detroit Pistons


Celtics Rondo KG aş. ile maça başladı.  güle oynaya da maçı kazandı. Bu maçtan şüphem yoktu ama Shaq’ın oynamayacağı haberi ve Jermaine’nin blok tutkusu ile merakımız Semih’in alacağı süre ve performansı oldu. Sağ olsun Jermaine bizi yanıltmayıp kolay 2 faul alıp kenara geldi ve yerine girmesi gereken adam girdi. Glen Davis… Çeyreğin bitimine 3 dakika kala da bizim çocuk oyuna girdi ve girer girmez bloğunu yapıp alkışı, kolay faul yapıp Villanueva’yı bedavadan serbest atış çizgisine götürünce de Doc Rivers’ın kötü bakışlarını aldı.

2.çeyrekte de oyundaydı ve ilk-tek sayısını-denemesini hızlı hücumda bulurken bu çeyrekte 6 dakikaya yakın sahada kaldı.

3.çeyreğin sonunda ve maç iyice yedekler maçına dönünce sahadaydı ve toplamda 15.25 ile iyi süre aldı. Zaten bu maçta da bu süreyi alamasaydı daha doğrusu Rivers vermeseydi Rivers’ın psikologa ihtiyacı olduğu kanısına varacaktım. Çok severim o ayrı ve çaylaklara olan bakışına çok yanlış diyemeyiz ama Semih olduğu için kıpırdanmamız var…

Toplamda 3 ribaunt, 2 blok, 2 sayı, 1 asist ve 3 faul ile maçı bitirdi. Yalnız dikkatimi çeken şey maçın yedekler maçına döndüğü zamanda Semih’in hala Garnet’le, Rondo’yla oynuyormuş gibi etkili hücum etmeye yeltenmemesi. Yahu alan atıyor yada çok iyi pozisyon alana asiste dönüşür diye işliyor ama bizim çocuk bu serseri oyuna uymuyor. Harangody bile 3 dakika oynayıp 2 atış bulurken bizim çocuk 1 atıyor. Onu da fast breakten buluyor. Ben bilgisayar ekranında ‘eeee yeter artık’ demeye başladığım an ki maçın sonuna tekabül eder, Semih topu istedi, aldı ve kaliteliyim mesajı veren harika asistini yaptı. Parkeye adım attığının her anında arzulu olmak zorunda.

Pierce 21, KG 10u ilk çeyrek olmak üzere 22, Ray Allen 16, Jermine 12, Glen 10, Rondo 9 sayı ve 17 asistÇİK…

NOT= Maça sonradan giren T-Mac kısa bir süre sonra bencin yolunu tutarken dizindeki problemin onu zorladığını gördük.




http://www.youtube.com/watch?v=CWwEtDfOfoY



MİAMİ HEAT 129-97 TİMBERWOLVES



İlk yarıda kopan başka bir maç daha. Wade harika yüklendi, Lebron onu ve takımı çok iyi beslerken yine Jones’tan şahane 3lük katkısı alıp maçı erken kopardılar.

3.çeyreğin ortasında maç 9 yedek + Lebron’a döndü ve Lebron kötü giden şut istatistiğini düzeltti. 12 asisti şahane ama 0 ribaunt çok şaşırtıcı. Geçen akşam da Bosh 1 ribaunt ile şaşırtmıştı… hayırlısı…
 bir pozisyonda Lebron duvar örüp topu kaptı ve yanından hızla fırlayan Wade'ye topu gönderdi Wade'de buyur sen at pasını verip beceremeyince ama topu kapıp tekrar deneyip beceremeyince gülüşmeler oldu.

not= Beasley'in takip smacı görülmeye değer...




http://www.youtube.com/watch?v=oQ8_ZPYfLOY



LA LAKERS MEMPHİS GRİZZLİES



Maçı anlatmaya orijinal bir cümleyle başlamak istiyorum. İlk yarıda kopan başka bir maç daha=))

Lakers’ın daha tam istenilen düzeyde oynamadığını çok kereler belirtmiştim. İşte bu maç o bahsettiğim maçlardan değil. Yahu karşı takımda 12/18 gibi şahane bir yüzdeyle 30 sayı atan Gay var ama farkın kapanmaya hiç niyeti yoktu.

Not= Hollywood maçı oldu. Güzel şut, güzel smaç, pas ne ararsan var=))

Barnes= 9u HÜCUM olmak üzere 14 ribaunt…
Odom= sürekli şahane oynadığını söylememe rağmen hala uğursuzluğumun etkilerini görmedi..
not= maçın videoları youtube'a düşmediği için yoktur.



CAVALİERS 88-100 ATLANTA HAWKS


Sadece ilk çeyreğini izleyebildim. İlk çeyrekte de Hawks yüzde 70 ile şut atıp 40 sayı üretirken sadece 1 top kaybı yapmıştı. maçın kalan bölümünde şutları normal seviyeye dönerken maçın anahtarı sadece 7 top kaybında kalmaları olmuş.
J.J Hickson harika bir performansla 31 attı. 
Smith= 5 blok...
Not= Mo Williams oyuna girerken muazzam alkış aldı…  


MİLWAUKEE BUCKS 76-90 PORTLAND TRAİL BLAZERS

Bucks için söylenecek çok fazla bir şey kalmadı. Merak ettiğim Ersan’ın rolü ve süresi neden bu kadar düştü? 4 numaraya Nowitzki’yi aldılar da benim mi haberim yok? Scott Skiles şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekmekte. Geçen seneki takım nerde bu seneki takım nerde?  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder