23 Kasım 2010 Salı

22 KASIM 2010 MAÇLARI...

MİAMİ HEAT 77-93 İNDİANA PACERS



Heat’in şampiyonluğa oynadığı yıllarda tribünlerin bembeyaz olduğu maçları hepimiz hatırlarız. İşte o white nightsın biraz İspanyol esintisiyle başlamasına çok az kaldı. Tabi beklenen beyazlık t-shirtlerde değil mendillerde… kibarca olmuyor artık Erik Spoelstra mesajı verilmeli. Gerçi o tribündeki abiler, ablalar az birazdan çok fazla gamsızlardır ama olması gereken Riley’in gelmesi ve hiçbir yenilik yapmaması halinde bile oyuncuların arkalarında kurdun olduğunu bilerek rahatlaması görünen en yakın doğrudur.

Dün akşam Wade niye sahadaydı? Kendimi istedi? Erik mi? Riley mi? Bu sorunun cevabı önemli olduğu kadar Erik neden bu özverinin kötü bir tercih olduğunu anlamadığı da başka bir soru. Wade 1/13 saha içi ve 1/5 serbest atış ile 3 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma, 2 blok ve 5 top kaybı ile maçı bitirdi ki ben Wade’nin 37.30 süre alıp 3 sayıda kalma ihtimalini 5 yıl daha görmeyeceğimiz düşüncesindeyim. Dün akşam vücut dili sinyal vermekten yoruldu. Hasta hasta 37 dakika oynamak bir kenara vücut diliyle gösterdiği çöküş daha büyük bir sorun. Ve bu çöküşü diğer Heat oyuncularında da görmemiz acil ihtiyaç camını erken kırıp Riley Bey Amca’ya ulaşmaktan başka çare bırakmıyor.

Kazanan tarafta Rush form yüksekliğine devam etti ve 9/15 ile 20 sayı, 7 ribaunt, 4 asistle büyük payın sahibiydi.
Bir diğer 20 atan Granger 3lük yüzdesiyle ve yan katkılarla ayaktaydı. Toplamda 6/21, 3lüklerde 4/9 atıp, 11 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma, 3 top kaybı, 4 blok yeme istatistiği ile oynadı.

Benchten gelen Solomon Jones 10 ribaunt yaparak Heat’e kronik handikabını hatırlattı (yinede Haslem’in sakat olduğu biline).


Lebron= 25 sayı, 5 ribaunt, 6 sayı, 6 top kaybı…
Bosh= 21 sayı, 11 ribaunt…
Takım halinde 22 top kaybı ve 10 blok yaptılar…



ATLANTA HAWKS 76-99 BOSTON CELTİCS



1- Hawks ilk 6.30’luk sürede 6 sayı buldu ki 1i teknik faulün verdiği serbest atış.
YETMEDİ Mİ?
2- Celtics ilk çeyreği 39-13 önde geçti.
YETMEDİ Mİ?
3- Hawks’ın ilk 5inde çift haneli sayıya çıkan tek oyuncu 11 sayıyla Bibby….
YETMEDİ Mİ?
4- Hawks sadece 1 blok yaptı. Onu da şahane yaptı ama dönen top Ray Allen’ın ellerinde 3lüğe dönüştü…
YETMEDİ Mİ? Hala YETMEDİ cevabını veren varsa ve (özellikle) aşağıdaki de YETMİYORSA onu yetkili merceklere havale ediyorum.
5- Geçen akşam 2 asist yapan ve tarafımdan çemkirilmeyen Nate Robinson 10 ASİST YAPTI…

Gelelim bizim çocuğu performansına. Celtics bu kadar rahat vurmuşken o da haliyle 20 dakikalık güzel süre aldı. 2/2 saha içi, 0/2 serbest atış ile 4 sayı, 4 ribaunt veeeee 4 faul…



HOUSTON ROCKETS 116-123 PHOENİX SUNS



Suns, Nash’ine kavuştu ve Nash’i basketbol oynamayı özlemişte gelmiş. 36lık ihtiyar delikanlı maça çıktı, takımını şahane yönetti ve rakamsal olarak 24 sayı 9 asistlik katkı yaptı. Maçı çok daha rahat koparabilirlerdi ama kısa olan takımları Lopez’in yokluğunda daha da kısa kalıyor. Dün akşam 18 hücum ribaundu vermiş olmaları en büyük dertleriydi. Takım bu kadar tefek kalınca Hedo’muz beklediğimiz asistsel katkı yerine ribaunt kovalama işine giriyor. Dün akşam 8 ribaunt, 2 blokla oynadı ki Bargnani’nin 2 maçta yaptığı savunma istatistiğini 1 maçta yapmış oldu=)) yanına da 15 sayı ekleyince Hedo için iyi akşam oldu. Nba’nın bir diğer ihtiyar delikanlısı Hill ise 17 sayı, 7 ribaunt, 7 asist ile oynadı. Takımın en skoreri olan Richardson’u en sona bırakmam başka alanlarda etliye sütlüye dokunmamasındandır. İyi yüzdeyle 26 attı ama ne asisti var ne ribaundu var ne de faulü…

Karşı cephe ise +12si (toplam18) hücum olmak üzere toplamda 18 fazla ribaunt alıp, 100 şut kullanıp, 9 top çalıp(+4), benchten 50 sayı bulup, toplamda 7 tane çift haneli oyuncuya sahip olup kaybettiler.
Lowry= 13 sayı, 8 asist, 6 top çalma…
Jordan Hill benchten gelip 10 ribaunt, 10 sayı(sürpriz)…



SA SPURS 106-97 ORLANDO MAGİC



Gecenin 4 gözle beklenen ve umduklarımıza kavuştuğumuz maçtı. Herşey iyiydi hoştu ama Carter’ın 4.çeyreğin ortasında sakatlanması tek talihsizlikti.

Gece sonunda Hornets’in de kaybetmesiyle Spurs nba’nın liderliğine oturması sezon öncesi yazdığım Spurs tahminime uymasına çok sevindim ama gerçekçi bakmak gerekirse hala Lakers’ın gerisindeler.

İlk önce kaybeden tarafa bakıp delirmiş rakamları olan Howard’a bakalım. 26 sayı, 18 ribaunt, 3 top çalma, 2 blok ile lakabı gibi oynadı ama yetmedi. Ama ben yinede son çeyrekte 3 top kullanıp 2sinde isabet bulmasını deşeceğim. Aslında bu bir Magic klasiği. Aslında Magic’in yapısına uygun bir hal ama bu kadar özel bir oyuncunun maçın önemli anlarında daha sayısal görmek büyük arzum. Evet Howard sahada olduğu anlarda rakip takım biraz daha gömülmek zorunda kalıyor ve Magic bu sayede kolay 3lükler, kolay orta mesafe şutları buluyor amaaaa ama 1 önceki cümlede. Ben bu işi sevmiyorum. Elimde NBA da tek olan bir adam varken onun o dakikalarda kullanılmadığını görmek bana göre değil. Çünkü kullanılsa, iyi randıman alınsa Magic boş şut atmaya sıkılır. Faul atmakta sorun yaşıyormuş falanmış filanmış… eeeee Shaq Ray Allen kıvamında mı serbest atış atıyordu? Hayır. Atması gerektiği zaman full konsantre olup işini yapıyor, faul problemine soktuğu oyuncu sayısı tavanda oluyordu. Magic belki bu yüzden birkaç  maç kaybedecek ama kazanmaya başladığı zaman ne diyeceğimizi şaşıracağız.

Gelelim gecenin yıldızlarına…
Yahu ben hayatımda boşanmanın bu kadar verimli yansıdığı bir sporcu hatırlamıyorum. Adam bildiğin işkolik olmuş. Dün akşam 2-2 3lük soktu ki ben sezon başından beri 3lük denememesini eleştirir dururum. Dün akşam 10 asist yaptı ki bu sezon en büyük gelişimi bu yönde ve yaptığı asistler başı sıkışan skorer guardın bulduğu asistler değil, bariz oyun kurma kabiliyetinin yansıması. Bunun yanına 24 sayı da ekleyişi ise izlemeye bıkılmaz kıvama ulaşmasını sağlıyor. Ben ayrıldığım eşimin çok mutlu ve çok başarılı olmasını isterim klişesi Eva’da hakikat ise mutluluktan yerinde duramıyordur. Aksi halde çikolata sponsoru bulsa iyi olur.

Duncan 6/10 ile 15 sayı, 4 ribaunt, 3 top çalma, 2 blok ile oynadı. rakamsal olarak sırıtan ribaunt sayısının üzerinde pota altı didişmesi vardı. Ve maç sonunda biraz sonra yazacağım adamla birlikte harika işler çıkardı.

Maaanuuuu Ginobili…
Basketbol oynamak için dünyaya gelmiş ama allah’ın şakacı zamanına denk gelip rengi beyaz doğmuş bir arkadaşımızdır kendisi. Yahu Manu, yine yazıyorum defalarca yazsam bıkmam ki sana az bile; kaosun en orta yerine dalıp bu kadar kolay sıyrılmanın hastasıyız, inisiyatif almaktan 1 an olsun bile kaçınmayan ve o baskıda şahane işler çıkaran basketbol güçlülüğüne hayranız… Dün akşam maçın tamamında ama özellikle sonunda harikulade oynayıp maçı kazandırdı. 25 sayı, 6 ribaunt, 9 asist ile büyüledi… Başa baş giden maçında fark yaratanı oldu.



OC THUNDER 117-107 TİMBERWOLVES



Durant’sız ve Green’siz maçlarını kazanan Thunder 2 yıldızına kavuşunca da kazanmaya devam etti. Durant belki bu sezon ilk defa gerçek yıldız gibi oynadı. Evet yine iyi şut atmadı ama arzusu ve madem sayı lazım ben yüklenip en kötü faulü alayım mantığı star havasındaydı. Green de basketi özleyenlerden olduğunu gösterdi ve 24 sayı, 6 ribaunt, 2 top çalma ile Durant&Westbrook aş’ye harika katkı yaptı.
Durant= 28 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, 3 blok…
Westbrook= 20 sayı, 14 asist, 4 ribaunt, 2 top çalma ve 6 top kaybı.
Bu adamın harika bir patlayıcı özelliği olduğunu hepimiz biliyoruz ama takım menfaati için dün akşamki gibi kıvamında olan asist özelliğini kullanması yerinde olur.

Karşı kıyıda ise Kevin Love çıldırmış istatistiklerle oynamaya devam ediyor. 24 sayı, 17 asist, 3 asist ile oynadı. Sezon başlamadan önce ribaunt kralı kim olur bahsine 1’e 10000... veren adam hala ribaunt krallığında 1 numarasında. Hemde açık ara…



UTAH JAZZ 94-83 SACRAMENTO KİNGS

Miles yine benchten gelip harika katkı vermiş ve 20 sayı atmış. Memo’nun da olmamasıyla bench katkısı şaka gibi olan takıma ilaç oluyor.
Jefferson= 19 sayı, 8 ribaunt…
Millsap= 11 sayı, 9 ribaunt…
Williams= 12 sayı, 9 asist, 5 ribaunt ile yine vites düşürmüşe doğru gidiyor…

Kings’te çaylak Cousins kariyer rekoru kırdı yanına da 9 ribaunt ekledi. 2 hanede de takım lideri.


WARRİORS 89-106 DENVER NUGGETS

Warriors yine takım karakterinin çok altında kalmış. Bu 1 değil 2 değil 3...
Hemde benchten ummadıkları ummayacakları umamayacakları 2 tane tavşan bulmuşlar. Williams 16, Carney 16 sayı…
Kazananın yıldızı ise açık ara ile 39 sayı, 9 ribaunt 5 asist, 2 top çalma ile Melo…
Billups oynamamış ki son zamanlardaki hali dinlenmeye ihtiyacı olduğunu gösteriyordu.

LA CLİPPERS 99-95 NO HORNETS

Geçen akşam berbat bir oyunla kaybeden Hornets dün gece kaybetmiş.
West= 30 sayı, 10 ribaunt, 5 asist…
Cp3= 14 sayı, 6 asist, 4 ribaunt… hücum vitesi çok düşük.

Griffin= 24 sayı, 13 ribaunt, 4 asist, 2 blok…
Gordon= 27 sayı, 3 ribaunt, 4 asist…

4 yorum:

  1. bencede Howard ilk 3 çeyreklik oyuncu olmamalı. başka hangi yıldız 4.çeyreklerde bu kadar suskun ki?

    YanıtlaSil
  2. heat büyük bozguna uğradı. riley bile toparlayamaz.

    YanıtlaSil
  3. Magic başarı istiyorsa bu olmalı.. benchte duran Riley oyuncuya güven verir. arkalarında Riley olacak daha ne istesinler.

    bu sezon Florida umutlandıramadı=)) ama şimdilik...

    YanıtlaSil
  4. gecede 3 maç oynanır yazıyı 22.00 yayınlarsın 10 maç oynanır gündüz 11 olmadan yayınlarsın... garipsin=)) ama iyisin ama değişiksin=))

    YanıtlaSil