2 Kasım 2010 Salı

1 KASIM MAÇLARI....

CHİCAGO BULLS 110-98 PORTLAND TRAİL BLAZERS

Bulls arzulu, Portland ise pijamalarını çıkarmışta alelacele formayı sırtına geçirip maça çıkmış moduyla sahadaydı.  Saha içinde Bulls önderini de çabuk bulunca işleri çok yolunda gitti. Deng ha duruldu ha durulacak derken 16 sayıyla bitirdi ÇEYREĞİ. Direnmeye pek niyetli gözükmeyen Portland’ta ise bay ilk çeyrek Aldridge 10 sayı atarak maçın ilk çeyrekte kopmamasını sağladı. Hani o iş başında olmasaydı dün akşamki LA Lakers-Warriors maçının ilk çeyreğinin kopyasını izlemiş olurduk.

2.çeyrek uykusundan biraz daha açılmış Portland gördük ama mahmurluğu yine kıvamındaydı. Tek uyanık adam olan Aldridge kaldığı yerden devam edip 22 sayı ile çeyreği bitirdi. Bulls ise Korver, Brewer ve Deng’ten bulduğu sayılarla farkın kapanmamasını sağladı. Aslında 2.çeyrekte Portland’ın ipini çok rahat çekebilirlerdi ama öyle yanlış fauller yaptılar ki Portlandlılar serbest atış idmanı yaptı. Sanıyorum ki ilk yarıda 22 kere o çizgiye gittiler ve yüzdeleri 80in üzerindeydi.

Maçın 2.yarısında ise tek değişen Aldrigde’nin yavaşlaması ve onun rolünü Roy’un almak istemesi ama şut yüzdesinin kötülüğünden ve Bulls’un faul yapma gönüllüsü kimliğinden dolayı o hep çemkirdiğim serbest atış çizgisine gitmeme handikabını yenmek için çaba göstermesi oldu.

Bizim çocuğa bakacak olursak Gibson’un faul yapma gönüllüleri başkanı olması sebebiyle şahane süre alıp 26 dakika oynadı. İlk yarıyı hiç şut denemeden sadece 4 kere serbest atış çizgisine gidip %25 ile 1 sayı 4 ribaunt 1 asist, 2 blok ile oynarken toplamda 2/3 yüzdeyle 6 sayı, 7 ribaunt, 1 asist, 3 blok ile bitirdi. 6 faulünü de yazmamak olmaz…

Deng= 40 sayı, 4 ribaunt, 2 asist…
Rose= 13 asist, 16 sayı…

Aldridge= 9 ribaunt, 33 sayı…
Roy= 11 kere serbest atış çizgisine gitti.
Batum= ilk 3 maçta her yönüyle yere göğe sığmayan adam bu maç hiç yoktu.


SA SPUR 97-88 LA CLİPPERS

İlk başta şunu belirtmeliyim ki Clippers kazanmak için her şeyi yaptı ama hücum çeşitliliğini hiç 3 sayı çizgisine taşıyamamalarından o canım orta mesafe ve pota altı yüzdeleri güme gitti. Acilen 1 adet şutöre ihtiyaçları var. O şutörü bulamamaları halinde içeriden zorlamaya devam edecekler ve tek silahlarının da yüzdesinin düştüğünü görecekler. Hani dün akşam Kapano olsun çamurdan olsun bile dedik=))

Spurs ise paylaşa paylaşa oynarken benchten gelen Neal’ın altın günü olduğunu keşfedip harika işlediler ve 16 sayı katkı alıp canlarına can kattılar. Parker yeni kontratının da verdiği doping ile içeri yüklendi de yüklendi. %50 ile 19 sayı, 9 asist, 3 top çalma yaparken 1i jenerik olmak üzere 2 blok yedi ve 2.çeyrekte Smith’in amerikan güreşi vari faulünü maruz kaldı. Hızlı hücuma çıkarken arkadan haldur huldur gelen Smith kime kızdıysa acısını Parker’dan çıkardı ve anında oyundan atıldı.

Griffin= 7/13 ile 17 sayı 8 ribaunt…
Gordon= 23 sayı, 11 asist, 4 ribaunt, 2 top çalma…
Kaman= 18-8...

Duncan=14 sayı, 7 ribaunt…
Manu= 14 sayı, 7 asist, 4 top çalma
Neal= 16 sayı, 6 ribaunt, 2 asist…
Jefferson= 18 sayı, 3 ribaunt 2 asist ile parlamayan Manu ve Duncan’a yardım etti.
Dün akşam Splitter, sezonu beklendiği gibi az süre alarak açtı. Merakım çok büyük olduğundan gözün bu adamda olacak.



SACRAMENTO KİNGS 111-108 TORONTO RAPTORS

İzlemediğim en az 5 sene daha izleyeceğimi sanmadığım maçtır. Al birini vur ötekine savunmalarının maçı… Olurda drafttan maden yakalarlar ki onu da ellerinde tutamazlar ya; onun hatırına izlerim. Geçen sene Hedo sadece kendine değil bize de yazık etti ve bol bol Raptors maçı izledik. Bu sene mi? Tövbe…

Kleiza= 18 sayı, 1 ribaunt, 1 asist…
Bargnani= 28 sayı 2(iki) ribaunt…
DeRozan= 24 sayı, 4 ribaunt…
Evans= 10u HÜCUM olmak üzere 19 ribaunt, 6 sayı…. 10 hücum alıp 6 sayı çıkarmakta büyük marifettir.

***
Evans= 23 sayı, 7 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma, 1 blok..
Udrih 17, Cousins 16, Casspi 14 sayı…
Dalembert= 6sı hücum olmak üzere 14 ribaunt 4(dört) sayı…

maç çok enteresan geçmiş. Özellikle son çeyrekte Raptors'un basiretsizliği baş göstermiş. 


NOT= youtube ve blogger kafayı yemiş gibi davrandığından resim ve videolar daha sonra güncellenecektir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder