13 Kasım 2010 Cumartesi

12 KASIM 2010 MAÇLARI...

yazı saat 9 gibi çıkacaktı ve daha düzenli ve kapsamlı olacaktı ama internet... ama blogger... ama works... bir daha olmaz=))

ŞOK ŞOK ŞOK ŞOK …
Love Knicks maçında 31 sayı 31 ribaunt yapmış… hafta içinde Rockets’a geçeceği konuşulan Love’nin bu performansı Knickslilerden çok Rocketslıları üzmüştür çünkü Jefferson’u gümüş tepside Utah’a vermelerinden sonra bu transferin de yok pahasına bırakmaları an meselesiydi…

HAWKS 86*90 JAZZ

Utah Jazz doğu’yu dağıtmaya devam ediyor hemde tam bir winner havasında. İlk 3 çeyrekte doğruyu oynayan ve maçın kontrolünü ele geçirmeye yakın olan hep Hawks’tı ama Jazz o ince anlarda hep skorunu buldu, hep kontrolü kaybettirecek hücumu savundu. Bu bilinçteki basketbolu hep Lakers’tan izlerdik ama kadro olarak Lakers’ın çok altında olan Jazz işini çok kıyak yaptı. Batı adına sevindirici seri devam ediyor. Umarım devamlılığı olur…

Birazda kaçırdığım efsanevi maçta kuduran Millsap’a ve NBA Stüdyo’da da eşelenen Boozer mı? Millsap mı? Denklemine bakalım.

Boozer’ı başta karakteri ve sıkıya geldiği anlarda seçtiği tırsak hücumlarından dolayı pek sevmem. Hele olmayan savunma yönünü hiç tartışmam. Ama ver topu, boşalt alanı sayıyı bulsun performansını da savunmanın dikkatine üzerine çekmesini de küçümseyemem.
Hani iyimser olanlar hücum gücü yüksek oyuncuların savunmada tembellik yapmasını kabullenişine HAYYIIIRR demek mümkün değil ama Boozer ‘bu kadarda olmaz…’ tepkisini sonuna kadar hak eden bir adam.

Gel gelelim ki Millsap’ta üzerine takım kurulacak bir adam değil. Ekmeğini taştan çıkartıp tamamlayıcı ve ateşleyici pozisyonuna cuk oturan bir adam.

Dün akşam 5/9 ile 11 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, 1 top çalma ve 2 blok ile oynadı. Ondan beklenende bu performansa yakın gidip hücum ribaundu sayılarını biraz daha yukarıda tutması. Ama Boozer’dan beklenen yukarıdaki istatistik rakamları değil.

Yani takımı Millsap’ın üzerine kurarım demek hayalci Boozer’ın üzerine kurarım demek sağlığına, olgunlaşmasına duacı olmayı gerektiriyor.

Birazda Memo için düşünürsek Millsap… Millsap… Millsap…

Hawks= iyi top çeviriyorlar. Çoğu zaman doğru şutları buluyorlar ama winnerı yenmek kolay değildir. Horford’un maç sonunda 2’de 0 atması maçın kazanılması, uzaması ihtimalini bitirdi…



THUNDERS 110-108 PORTLAND TRAİL BLAZERS

İleriki sezonlar için en umut verici 2 takımın maçı harikaydı. Yüksek şut yüzdeleri, harika boş adam bulmalar, top çalmalar, son dakikalarda kaçanı kovalama oyunu…

Thunder’de Durant&Wrstbrook 70 sayı, 11 ribaunt, 10 asist, 3 top çalma (W), 3 blok ile muazzam maç çıkardılar. Üstüne 12 sayı, 7 ribaunt, 2 top çalma ve 4 BLOK ile oynayan İbaka katkısını da alınca ve maç sonunda Blazers ne zaman farkı 1e indirse mesafeyi bir adım daha zor noktaya çıkarmayı bilmeleriyle harikaydılar. Sadece maçın en sonunda Durant 2de 1 atıp farkı 2de bıraktı ve Blazers maçı direkt kazanmak isteyerek en büyük hatayı yapmış oldu. Oysa Thunder ne zaman kaçsa 2lik sayıyı bulup onların hata yapmaya sürüklemeleri çok doğruydu ve son topta pota altından sayı çıkarabilecekleri bir pozisyonda topu 3lüğe çıkarmanın gereği yoktu.

Leziz bir maçtı… Ligin geleceği için umutlu maçtı…



WİZARD 88-95 BOBCATS

Sadece ilk yarısını izlediğim ve Blatche’nin harika performansını gördüğüm maçtı. Ve bunun yanında John Wall toplamdaki 11 asistinin 9unu ilk yarıda yaptı. İzlediğim kısımda da Arenas ile uyumlu olduklarını söylemek zor. Hatta birkaç hücumlarında top pota altına inince aynı pozisyonu aldıklarını ve çoğunda Wall’un yer değiştirdiğini gördüm…

Jianlian= 6 blok…




ORLANDO MAGİC 106-110 RAPTORS

Daha öncede söylediğim gibi geçen sene Raptors izlemekten bıktığım için onların maçlarını izlemiyorum.

Bargnani 8/10 ile başlamıştı ama 11/23 ile bitirmiş.

Pietrus= 8/11 ile hayvansı 3lük atmış…
Lewis= hiç 3lük denememiş…


Orlando’nun Raptors gibi bir takıma bu denli çok hücum ribaundu vermeye hakkı yok…

SUNS 103-88 KİNGS maçında NASH 28 SAYI, 14 ASİST, 7 RİBAUNT ile eskilerden filmini izletmiş...

1 yorum:

  1. Reggie Evans olun.ca Toronto'nun o kadar ribaund alması normal=)

    YanıtlaSil