22 Kasım 2010 Pazartesi

21 KASIM 2010 MAÇLARI

DETROİT PİSTONS 115-110 WİZARDS



Wizards yönetiminin geçir eşeği sudan durumuna düştüğü maç oldu. John Wall’un oynamadığı akşamda Arenas top çalma istatistiği haricinde Wall nerede yahu dedirtmedi. 2lik atış yüzdesi harika (8/10), 3lük yüzdesi rezalet(1/8) , asist sayısı (16cık) harikulade, top kaybı sayısı 6...
Çok fazla yan yana maç çıkarmadılar ama çıkardıkları maçlarda aynı bölgelere yerleştiklerini çok gördük. Hatta çoğunda da Wall’un ‘daha yeni geldik bağdakini kovmak olmaz.’ deyip pozisyon değiştirdiğini de gördük ama bu dağlı bağlı işi çok sürmez. Wall’u gönderecek halleri yok. Sabıkalı Arenas’a da talip çıkması düşük ihtimal… Allah Wizards yönetiminin yardımcısı olsun=))
Maça kaybeden Wizards’tan devam edecek olursak maçın çoğunu üstün oynadılar ve maçın bitimine 2 dakika kala 5 sayılık farkı buldular ama o dakikalarda Villanueva’ya çare olamadılar.  Hücum ribaundu yapıp ekstra hücum üretip basket faul çıkardı, kendisinden beklenmeyecek atletiklikte penetre yapıp farkı öldürüp maçın uzamasında en büyük payı gösterdi.
Uzatmada ise Hamilton’un nostalji filmini izledik. Uzatmada takımının 13 sayısının 12sini üreterek maçı aldı.

Hamilton= 27 sayı, 4 ribaunt…
Villanueva= 25 sayı, 11 ribaunt…

Daha öncede bahsettiğim atletik ve uzun kollu adam McGee işinin zirvesindeydi ve 8i hücum olmak üzere 16 ribaunt 20 sayı buldu.

TORONTO RAPTORS 102-101 BOSTON CELTİCS



Rondo’nun olmadığı akşamda Celtics Rondo’nun asist ortalamasını biraz geçip 17 asistte kalınca kaybettiler.
Rondo’nun yerine Nate ile başladılar hatta Nate ilk çeyrekte Calderon’un anasından emdiği sütü burnundan getirdi ve maçı 22 sayıyla takımının en skoreri olarak tamamladı ama yaptığı asist sayısı 2. Ama Celtics’in sezon başından beri oynadığı oyun guardın beyninden akıyor. Burada Nate’nin 2 asist yapmış olmasını çemkiremem çünkü ondan beklenecek maksimum sayı katkısını vermiş ama koçun West’i daha aktif kullanmamasını eleştirebilirim. Amanın aması ise takımda durup dururken arkadaşına çirkeflik yapan bir adamı ‘Rondo sakat gel takımın beyni ol.’ diyemeyeceğinden de eleştiremem.

Rondo bu takımı gerçekten yöneten adam olduğu için ve yukarıdaki amalar için kaza deyip te geçilebilir. Bu kadar yıldızı olan bir takımdan inisiyatif alacak adam yok muydu? deyip te çemkirilebilir. 2.seçenek özellikle maçın sonlarında yumruğu vuramayışlarıyla devreye giriyor.

Hiç sevmesem de Bargnani’nin 29 sayılık katkısı çok yerinde ama ben onu yapmadığı savunma ve almadığı ribauntlar bakımından 29luk övemem. O ne kadar övgü hak ediyorsa onun pisliğini temizleyen Evans ta en az o kadar övgüyü hak ediyor. 16 ribaunt ile işini iyi yaptı.

Johnson maçın sonun 2de 2 serbest atış atarak hem maç sonunu iyi oynadı hemde 17 sayı, 11 ribauntluk performansıyla çok iyi katkı verdi.


SACRAMENTO KİNGS 71-75 HORNETS



Gecenin en sıkıcı maçıydı. Şut sokamadılar, top kaybetmelerini izlerken bıktırdılar… 4.çeyreğin sonlarında maça ağırlığını koyan West maçı aldı.
Ben daha önce %32 ile şut atıp kazanan başka bir nba takımı hatırlamıyorum.

Cp3= 9 sayı, 7 ribaunt, 14 asist, 5 top çalma…


LA LAKERS 117-89 WARRİORS



Gasol ilk yarı Warriors’u çaresizliklerden çaresizliklere sürükleyerek damga vurdu. Bir ara Lakers oyuncuları topu havaya sallayıp Gasol’ün bitirişlerini izlediler.
Karşı tarafta ise Ellis devreye girmeye bile niyetlenemeyip 5 sayıda kalınca Lakers takır takır maçı aldı.

Gasol= 10/10 saha içi 8/8 serbest atış ile kusursuz 28 sayı çıkardı, 9 ribaunt aldı, 5 asist yapıp, 4te blok yaptı…
Kobe= 20 sayı, 6 ribaunt, 5 asist…
Odom= 15 sayı, 10 ribaunt…
Shannon= 7/10 ile 17 sayı… (alkış alkış)

1 yorum: