24 Kasım 2010 Çarşamba

23 KASIM 2010 MAÇLARI

İNDİANA PACERS 100-89 CAVS


Geçen gecenin en sükseli takımı Pacers, Cavs’ı geçerken hiç zorlanmadı. Maç başlamadan önce akıllara Celtics’in Heat’i yenip ardından Cavs’a yenilişinin denklemi geldiyse de böyle bir durum olmadı. Bu da olsaydı Cavs acayip gaza gelecekti. Çünkü onlar Cavs=Lebron demek değildir gazıyla çalışıyorlar. Bu demek olmasın ki Cavs Lebron’dan sonra çöpe döndü. Bahsedildiği kadar kötü bir kadroları yok. Ama büyük maçlara tutunacak dalları yok. Zaten bu handikapları yüzünden şampiyonluğu da Lebron’a da sahip değiller. Maça gelecek olursak Pacers döve döve maça başlarken 2.çeyrekte dövme şiddetleri bayağı yukardaydı. Maç ilk yarıda bitti.

Pacers’ın ilk 5inde yine değişiklik oldu. Formda Rush 6.adamlık vazifesine gönderilirken Dunleavy 5teki yerine döndü.

Granger 24, Collison 18, Rush 16...

Cavs’ın ilk 5inde sadece Graham 11 sayı ile çift hane gördü.



NEW JERSEY NETS 107-101 ATLANTA HAWKS


Gecenin uzatmaya giden maçlarındandı. Nets kazanırken bencinden sadece ve sadece 14 bulabildiler. Yani ilk 5 93 sayı attı ki onlara toplu halde kocaman bir YUUUHH hediye ediyorum. Gerçi benchten gelip bizi ipten alır yada en kötü 2 gıdım enerji patlamasıyla bize can verir diyebilecekleri oyuncuları yok. İhtimal 2... Ya çaylak Favors ya Farmar…

 Hawks’taki düşüş ve en belirgin sıkıntı olan takımın liderliği kime emanet olduğunun belirsizliği büyük dert. Smith? Horford? Johnson? Crawford? 4ünün de sezon içinde güzel istatistiklerle güzel rakamlara ulaştıklarını izledik ama lider kim?

Başka bir soru bu kadar atletik ve agresife dönüşmesi kolay bir takım nasıl olurda 53 dakikada 13 kez serbest atış çizgisine gider. Kazandıkları maçlarda serbest atış çizgisine kaç kere gittiler istatistiği 30un altında olduğunu sanmıyorum. Üstelik dün akşam oynadıkları takımın topu topu kaç tane can damarı var? 1ini kessen veya faulle yavaşlatsan işlem tamam.

Harris= 27 sayı, 9 asist…
Lopez= 32 sayı, 9 ribaunt…
Humphries= 14 ribaunt, 12 sayı ile büyük sürpriz…



WİZARDS 116-114 SİXERS



Sixers’ın kaybetmek için elinden geleni yaptığı maç olmuş. Öyle kötü maç sonu oynamışlar ki tarifi yok. Fark 3ken serbest atış kaçırmalar, air ball’a dokunup 1 hücum daha vermeler ve son topgetiren John Wall’a faul yapıp onu bedavadan 3 kez serbest atış atmasını sağlamak. Görüntülerden izlediğim kadarıyla faul yok galiba ama görüntünün tek açılı olduğunu da belirtmek isterim.

Sixers 2 oldu uzatmalarda Wizzards’a kaybediyor. İlkinde de hatalıydılar çünkü hakem basket faul verip maçın uzamasına olanak bırakmadan işlerini bitirebilirdi.

Dün akşam 2 yıldız da sahnedeymiş.

Arenas= 6/16 ile 17 sayı, 3 ribaunt, 7 asist, 2 blok 8 top kaybı…
Wall= 7/15 ile 25 sayı, 3 ribaunt, 6 asist…

İkisi de 3/7 3lükle oynamış. İkisininde yaptıkları faul sayısı aynı.

Not= Brand adamıma (McGee) kansızlık sınırda faulü yapınca oyundan atılmış.

McGee= 10u HÜCUM 18 RİBAUNT, 24 SAYI, 4 BLOK…




LA LAKERS CHİCAGO BULLS



İlk 3 çeyrek kafa kafaya gitse de Lakers son çeyrekte ağırlığını parkeye yansıttı ve maçı kazandı. Sanırım son çeyrekte 16-2lik müthiş bir seri yakaladılar. Seride Blake 2 3lük ile 6 sayı Barnnes 5 sayı ile Brown 3 sayı ile aslan payına sahipler ki asistleri de onların yapmış olması çok daha büyük artı. 

Kobe= 20 sayı, 5 asist, 2 ribaunt…
Odom= 21 sayı, 8 ribaunt…
Gasol= 12 sayı, 11 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma, 5 blok…
Shannon Shannon Shannon… 21 sayı 4 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma, 1 blok…

Karşı takıma gelecek olursak onlarda gecenin bench fakirlerindendi sadece 10 sayılık katkı almalarına rağmen 3 çeyrek kafa kafaya maçı götürmeleri harikaydı. Zaten maçı da koparan bahsettiğim serinin yaratıcıları Lakers benchiydi.

Bu yoksunlukta Brewer’a güvenmiyorlar. Korver’dan istedikleri katkıyı alamadılar ve maalesef Ömer patlama maçını oynamadı. 





 NEW YORK KNİCKS 110-107 BOBCATS

Knicks ilk 3 çeyrekte adım adım farkı açmış ama rahat girdikleri 4.çeyrekte maçı krize sokmadan duramamışlarsa da kazanmışlar.

Benchten gelen Douglas 22 sayı ile can vermiş.
Amare= 17 sayı, 7 ribaunt, 7 top kaybı…



DALLAS MAVS 88-84 PİSTONS

Dirk delirmiş ve 42 sayı 5i hücum 12 ribaunt, 2 blok ile gecenin şaheseri olmuş.
Mavs’te sadece 3 kişi çift haneye çıkarken diğerleri 11 sayı Buttler ve 16 sayıyla Terry… Kidd 10 asist…

1 yorum: