28 Ekim 2010 Perşembe

27 EKİM MAÇLARI




CLİPPERS 88-98 TRAİL BLAZERS

Dün akşam Miami Heat-Sixers maçı da dahil birçok maç izledim ama en görseli şüphesiz Clippers-Trail Blazers maçıydı. Bununla paralel en kötü taraftarda Clippers taraftarıydı ki maçı didiklerken örnek vereceğim.

Öncelikle dün akşam daha iyi gördüm ki Griffin’i 1 sene az izlemiş olmaktan mutsuz oluşumda haklıyım. Penetre özelliği var. Asist özelliği var. Güçlü bitirişleri var. Hani hızlı hücuma çıkarken guard pozisyonu 3lükle bitirmek ister ya; işte o topun kaçma ihtimalinde sezgisi kuvvetli Griffin var. Adamın ilk maç performansına bakar mısınız? 9u HÜCUM olmak üzere 14 ribaunt, yüzdeli 20 sayı, 4 asist, 1 top çalma… ve 4.çeyreğin başlarında dinlenmesi için kenara geldiğinde benchten takımına destek vermek için hoplayan, zıplayan, taraftarından daha ateşli olacak kadar kazanma arzulu bir adam.

Ben, Trail Blazers maçlarının ilk çeyreklerinde hep LaMarcus Aldridge’yi göz hapsine alırım ki adamın da lakabı ‘bay ilk çeyrek’. Takımının ilk çeyrek performansı hep yukarıya taşıyan adamdır. Hani takımımda O varsa ilk çeyreklerde darmadağın olmaktan korkmam ama maç sonlarında da yıldızını parlatmasını çok ummam. Dün gece beklenenin aksine ters bir akşam yaşadı. İlk çeyreğin ortasında 2 faul alıp benche giderken kafa kafaya giden maçın 4.çeyreğinde 9 sayı atıp ritim bulmaya yaklaşan ama sönmeye yatkın Clippers’ı püskürttü. Bunun tersini ise Brandon Roy’da gördük. Genelde maçın başlarında değil de sonlarında daha çok top kullanmayı seven Roy dün akşamın ilk yarı yıldızı oldu. 18 sayı attı ve bunları 6sını 1. ve 2.çeyreğin son saniyelerinde soktuğu üçlüklerle yaparken 6 sayının kıymetini yükseltti. İkinci yarı tamamen kayıptı ve Roy’un en eleştirdiğim özelliği olan bu kadar kabiliyetliyken hiç kalabalığa dalıp düdük çıkartma hamlesini maalesef yine gördük. Aslında 2 yıl önce böyle sahneler izletirdi amma 2 yıldır hiç o taraklarda çabası yok. Onun ayarındaki yıldızların maç başına attığı serbest atışlara bakıp ta bu sonuç rahatlıkla onaylanabilir.

Clippers ise ara sıra öne geçtiği maçta mücadeleci davranmaya çalıştı ama kadro yapısı itibariyle ne yapacaklarını kestirmek kolay. Hele öyle bir seyirciye sahipken çok çok çok normal. 3. Çeyreğin başladığı dakikaları izleseniz ağlarsınız. Hani karşı takımı bile etkilediler hatta 1 sene kaybetmiş ve umut vaat ettiği gözükmüş gelecekleri Griffin topu alıyor, dripling ile adam geçip iki kişinin arasına topu salıp asist yaparken o asist smaçla bitirilmiş oluyor ve koca salonda çıkan ses normal bir fast breake çıkan ses ama ardından gelen tepki daha vahim… 1,2,3 TIP…
Maç göze hoş gelen hareketler izleten bir maçtı ama gerek Trail Blazers’ın dün maç yapmış olması gerekse Clippers’ın yapısı ve taraftarıyla çok didişken olamadı. 4.çeyreğin ortasında da yeter artık diyen Blazers ardarda 15 sayı bulup maçı kazandı.

Maçın yıldız= yukarıdaki koca yazıda 1 kere bile adı geçmeyen Batum=)) her işi yapıyor. Top çalma, asist, blok, sayı…






CAVALİERS 95-87 CELTİCS

Açılış  gecesinin ihtiyar delikanlıları dün gece siyatikli veteranlara dönüştüğünü iddia edenler çok olacaktır ama ben bu kadar alaycılığa katılmayacağım çünkü dün akşamki galibiyette en büyük pay Heat’indi. Arzularını, savunma seviyelerini küçümsemek niyetinde değilim ama bu kadar yaşı ilerlemiş yıldıza sahip her takım bu karakteri gösterirdi. Bu kadar iyi gösterebilirler miydi? SANMIYORUM…
Celtics Heat maçında gösterdiği doğru pozisyon almak için efor harcamayı ve o pozisyonu korumak içinde en az o kadar eforu da didişmek için harcamayı göstermeye bile çalışmadı. Bunun farkına varan Rondo asist hanesini kısıp sayı hanesini kabartmakta buldu çareyi. Doğruyu yaptı. Verimi de yerindeydi ama tek yardımcısı Glen Davis olunca kaybettiler. Ray Allen kötü attı. Pierce geçen akşamdan kalma Lebron darbesinden dolayı tedirgindi. Geçen gece potayı kırmaya çalışan Shaq uykulu ve faullüydü. Bu kadar uzunu olan bir takım 6 hücum ribaundu yaptı ve 4ü Ray Allen&RONDO aş… Falandı filandı ve beklenendi. Benim diğer bi beklentim Semih Erden’in süresi oldu. Ama gördük ki benim Semih için umduğum (beklediğim değil) süre olan 12 dakika ortalamasını Jermaine kapmış. Semih yine oynamadı ve umduğumuz süreleri almak için sakatlık haberi beklemeye geçti. Biraz akbabaca bir beklenti ama durum bu. Tabii ki her basketbolcu oynamak ister ama ilk NBA stajını da SHAQ, KG, JERMAİNE ile yapmak herkese nasip olmaz.

Kazanan tarafa bakacak olursak daha önceden de beğendiğim J.J. Hickson ve daha önce adını bile telaffuz etmediğim Ramon Sessions çok iyi maç çıkardılar. Benchten de 16 sayısında çok 8 asistiyle katkı yapan Gibson’u bulunca maçı kazanmayı bildiler.






SİXERS 87-97 MİAMİ HEAT

Geçen akşam yaşadıkları mağlubiyeti birlikte oynama süresi olmamalarına ve kötü bir akşam olmasına bağlamıştık ama bu akşam alınabilecek bir mağlubiyetin manşetine iyimserlik tohumları serpilemezdi. BİG 3 de buna izin vermeyeceklerini belli ettiler ve maçı kazanmayı bildiler.
Benim maç öncesi merakım Celtics maçında gözlerindeki ateşle bile ayağa kalkamayan Wade’nin durumuydu. Kendine yakışanı yaptı ve takımı 1 kerede Lebron’un eline teslim etmeyeceğini oyunun her alanına katkı yaparak gösterdi. Penetreleriyle deldi, ribauntlara yardım etti, asist ve blokta cabası. Lebron ise daha pasif bir akşam geçirdi ki sebeplerinde biraz fazla top kaybı yapmasının yanında Cleveland‘tan geldik Miamili gözlerinden ateş çıkartırken onu söndürmek olmaz vardı. Ama hatırı sayılır asist yaparak katkısını da gösterdi.
Hala pota altında çok yumuşaklar ki bu Sixers gibi bir takımla oynarken 3-5 hücum ribaundu yapmalarından belli oluyor. Bir diğer sorun olan ceza üçlüklerini kim kesecek sorusuna ise J. Jones ‘ben buradayım.’ çığlıklarıyla cevap verirken 9’da 6 3lük attı.

Rahat kazanarak güzel bir nefes aldılar ama hala çok zamana ihtiyaçları ve pota altını nasıl karartacaklarına dair çözümlere ihtiyaçları var.






SA SPURS 122-109 PACERS

Duncan’ın iyi hazırlandığı haberlerinden sonra merakla beklediğim maç bu maçtı. Şişirmeler miydi? Ateşlemeler miydi? yoksa gerçekler miydi?

Yani 2003 yılındaki Duncan sahadaydı demek fıkramsı bir yorum olurdu ama 2005 yılına çok yakındı dersem cuk oturmaya müsahit bir yorum olur. Takımının en çok ve en yüzdeli skor yapanı olmasının yanında blok, top çalma, ribaunt istatistiklerinde de takım lideriydi. Bu kadar istatistik vermişken uzun bir adamın 3 asist yaptığını da belirtmeden olmaz=))
Arkadaşlarına gelirsek. Manu bildiğimiz Manu. Parker 3lük çizgisine yaklaşmaması dışında delici penetre yapıp top çalan, asist yapan adamdı. Jefferson anlamsızca fauller alsa da oyunda kaldığı süredeki katkısı iyiydi. Takım ilk 5i olarak beklentileri karşılayacak düzeydeler ama iş bench katkısına gelince sıkıntılar doğuyor. Sadece Hill ve Anderson’dan katkı almaları; potansiyel olarak ta saçma Bonner ve yaşlı McDyess’a kalmaları sakatlık ihtimalleri için iyi haberler değilse de yinelemekte olduğum ilk 5 direnci çok yerinde.

Ben son yıllarda Pacers için umutlu olduğumu hatırlamıyorum ama onlar ısrarla umutlu maçlar oynamaya devam ediyorlar. Spurs’e 109 atmak kolay iş değil. Hele bahsettiğim dirençteki Spurs’e hiç değil. Ama çok top kaybı yapmaları bu maçta daha rekabetçi olmalarını engelledi. Birkaç kelimede Granger için söylemek isterim fiziği ve 2 sene önceki harika parlaması ile hep göz hapsinde tuttuğum ve potansiyeli olduğunu iddia ettiğim bir adamdır. Dün akşam da beni yanıltmayacak bir oyun oynadı ama hala 2 sene öncesini arıyor. Bir daha o seviyeye çıkar mı? Daha da önemlisi orada kalır mı? Bilemiyorum...



DİĞER MAÇLAR...


Detroit Pistons 98-101 NEW JERSEY NETS

Nets maçın sonunda Williams ile serbest atışlardan 2de 0 bulunca Pistons için son 1 şans doğmuş ama Stuckey becerememişler…

NEW YORK KNİCKS 98-93 TORONTO RAPTORS

Amare= 19 sayı, 10 ribaunt, 2asist, 2blok,  9 top kaybı ve maçı kopartan sahneleri oynamış.

Chandler= 22 sayı 8 ribaunt ile benchten maden çıkarmış.


SACRAMENTO KİNGS 117-116 MİNNESOTA TİMBERWOLWES

Kings 47 kez serbest atış çizgisine gitmiş.


MİLWAUKEE BUCKS 91-95 NO HORNETS

C.Paul 17 sayı, 16 asist, 4 ribaunt ve şaşırtıcı olarak 0(sıfır) top çalma.
Ersan 3ribaunt 4 sayı…
Ve Bucks maç sonu oynamayı becerememiş.

CHİCAGO BULLS 95-106 OC THUNDERS

Ömer’in aldığı süre 2.31 ve herhangi bir katkı yok. Hazırlık maçlarında ilk 5e yükselip ilk maçında 2.31 süre alması ilginç.
ROSE 31 dakikada 31 top kullanarak sapıtmış.
Durant= 30 sayı, 3 asist, 3 ribaunt, 3 top çalma.
Westbrook= 28sayı, 6 asist, 10 ribaunt, 2 top çalma.

BOBCATS 86-101 DALLAS MAVS

Kidd=   12 sayı, 18 asist, 3 top çalma ile yuuuuuhh dedirtmiş.
Nowitzki= 11/13 yüzdeyle 28 sayı 13 ribaunt ile ayıp dedirtmiş.


HOUSTON ROCKETS 128-132 WARRİORS

2 uzatmaya gitti sanılmasın klasik Warriors sapıklığında bir maç.

Ellis= 46 sayı atarak 50ye yaklaşan ilk isim olmuş.
Scola= 36 sayı 14 ribaunt…
Ming= oynamamış…

UTAH JAZZ 88-110 DENVER NUGGETS


ATLANTA HAWKS 119-104 MEMPHİS GRIZZLIES




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder