31 Ekim 2010 Pazar

30 EKİM MAÇLARI



SAN ANTONİO SPURS 99-90 NO HORNETS

Bu 2 takım ne zaman karşılaşsa aklıma hep 2008 yılında konferans yarı finalinde oynanan 7 maçlık seri gelir. Hani şu Kobe’nin kariyerindeki ilk sezon MVP’sini kazandığı ve kimsenin ‘Chris Paul hak etmedi.’ diyemediği sezon. Hornets evinde oynadığı ilk 3 maçı ezerek kazanmış; Spurs ise evinde sadece ayakta kalmayı başarmıştı. 7. maçta ise tecrübe ‘7.maça uzatarak hataların en büyüğünü yaptın.’ demiş ve ezerek kazanmıştı.

Yukarıda bahsettiğim hatıra çok kişisel bir çağrışım olup dün akşamki maç ile alakalı bir bağlantısı yoktur. Çünkü dün akşamki maçın Spurs açısından asıl kahramanı BENİM… Daha doğrusu benim uğursuzluğum=)) kime ‘vaay be oluyorlar.’ desem düşmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Onun için bir süre kimseyi pohpohlamama kararı aldım.

Dün akşamki kurbanım da Spurs olmuş.

Bakınız efem…
Her istatistikte tırnak farkıyla da olsa önde olan Spurs takıma sahip çıkanı bulamayınca. Daha doğrusu arzulu Manu’ya bende destek vereyim diyeni bulamayınca çuvallamış. Spurs çuvallarken de Hornets tek istatistikte ama en önemli olanında ezip maçı almış. Toplamda %50 ile hücum ederlerken 3 sayı çizgisinden 7/11 atmışlar.

Sezon öncesi ‘Geliyoooorr geliiiyoooor…’ pankartları hazırladığım Duncan ise asıl beklentim olduğundan uğursuzluğumdan düşen en büyük pay ona olmuş. 2/10 şut yüzdesiyle 7 sayı ve 7 ribaunt.

Maçı yinede kazanabilirlerdi ama 3.çeyrekte öyle dağıtıcı bir CP3 varmış ki performansı yazıda geçen bir sürü miş, mış, muş, müş fiil çekimine yakışan masallığa örtüşMÜŞ.

Gülle kıvamındaki Peja kontratı seneye bitiyor ve onun boşaltacağı boşluğu iyi bir yıldızla doldurabilirlerse batıda çok iş yaparlar. AMA TAKIMDAN GİTMEK İSTEDİĞİ BİLİNEN CP3’Ü DURDURMALARI LAZIM.

Bu arada dün duyduğum Parker’ın kontratı uzatıldı haberi de doğrulandı.





CHİCAGO BULLS 101-91 PİSTONS

Bulls, Noah’ın sözleşmesini uzatmakta haklı olduğunu dün bir kere daha gördü. Lige geldiği günlerde benchten gelsin de hırsıyla takımı ateşlesin beklentisi doğuran ve karşılayan Noah, ilk 5’e geçip ve bunu devam ettiren nadir oyunculardan olduğunu gösterdi. Bulls ona çok güvendi hem de takıma Melo’yu kazandıramamak pahasına güvendi ve hakkettiklerini görüyorlar.

8i hücum olmak üzere 17 ribaunt, 15 sayı, 3 blok, 1 asist, 1 top çalma… Maçın diğer yıldızı ise ilk maçında 31 dakikada 31 top kullandığı için eleştirdiğim Rose. 13/27 ile 39 sayı, 6 ribaunt, 7 asist, 2 top çalma, 2 blok, 7 top kaybı…

Maç genelinde Pistons kazanmaya yakın olan taraftı ama son çeyrek 9’a 34 Bulls önde bitirince haliyle maçı kaybetmişler.

Hadi geçte bizim çocuğa gel dediğiniz ana gelirsek. 15 dakika süre alıp 2de1 ile 2 sayı, 5 ribaunt, 1 top çalma, 4 faul ile tamamlamış ki umut verici olarak yorumlamakta hiçbir sıkıntı görmüyorum.


KNİCKS 95-100 TRAİL BLAZERS


Knicks her şeyi yapıp maç sonunda winner olamayan bir görüntüye büründü ki kalıcı olmasında korkum bile başladı. Celtics maçında da bu maçta da hep kafa kafayalar ama o maç içinde kontrolü ele geçirecekleri topu çemberden geçirmesini bilemiyorlar. Daha vahimi maçı uzatmaya götürecekleri topu çembere bile gönderememelerinin istatistikleri 2’de 2... Sanırım bu kötü seriyi kırdıklarında, jeneriğe dönüşen Sprewell’li görüntüyü tekrarlayacaklar.


Roy 29 sayı atarken 8 kere faul çizgisine gitmesi gözlerimi yaşarttı.

****** ****** ************ ************* **************

20 günlük canavar uzunlukta tatilim var ama sıkıştırmalar yüzünden yasal tatil günüm olan Pazar gününde iş baskını yaşıyorum ve diğer maçları geçip gidiyorum.
*********** **************** *************** ************ **********


HOUSTON ROCKETS 94-107 DENVER NUGGETS

Harrington çok iyi katkı veriyor.

TİMBERWOLVES 89-109 GRİZZLİES

Gay % Mayo AŞ harika…

WİZARDS 95-99 HAWKS

John Wall 29 sayı 9 asist ile neden draft 1 olduğunu gösterdi. Ve ilk maçında ısrarla deneyip beceremediği orta mesafe şutunun olduğunu da gösterdi.

BOBCATS 98-88 BUCKS

Ersan fıkra kıvamında 58 saniye oynadı.  Bu maçı toplantılardan kurtulur kurtulmaz deşeceğim ama gözle görülen Jennings topu paylaşmaya karar verdiği zaman takımın verimi çok artıyor. Triplesini de yaptı ama maçın izleyenler veya tekrarını nba tv’de yakalayanlar triple yorumu olmadığını görüp bana hak vereceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder