8 Ekim 2010 Cuma

BİZİMKİLERİN HAZIRLIKLARI

NEW JERSEY- CELTİCS

Dün akşamki idman maçı seviyesine bile çıkamayan Sixers maçından sonra arzulu Brook Lopez’e sahip Nets ile yapılan maç iyi geldi ama haliyle asıl merakım olan Semih’in hücum rolü azaldı. Hani kafa kafaya giden bi maçta esas oğlanlarla oynayan çaylağa düşen görev neyse ki bu bu görevler alan boşaltmak ve perde yapıp arkadaşının topu almasını sağlamaktır ve Semih zor olmayan bu görevleri yerine getirdi. Tam sıra istatistiklerini yükseltmeye gelen dakikalara geldi ama Semih faul hakkını doldurup maçı 5 dakika önceden bitirdi. Eğer sahada kalsaydı yine en çok süre alan Celticsli olarak tamamlayacaktı.

Not= Glen Davis’in arzusu zirvede…



MAVERİCKS- BULLS

Aynı saatte Nba Tv’de TEKSAS derbisi vardı ve ben Mavs-Bulls maçını izledim ya Ömer Aşık ne yapsa hakkımı ödeyemez. Belki dün ödeyebilirdi ama koç Tom Thibodeau Bucks maçı sonrası kurduğu ‘Boozer yokken ona çok daha fazla süre vereceğim.’ cümlesinin yanına bile yaklaşmayınca ‘ne zaman oynayacak bu çocuk?’ merakımla maçı bitirdim diyebilirim. Öyle kötü rotasyon süresi aldı ki şaşırdım kaldım. İlk 14 dakika hiç süre almadı. 2. yarıdaki süreleri de maç sonuna denk geldi. Bu durum Ömer’in motivasyonunu düşürdüğü çok belliydi ama Ömer, Bulls için nasıl fayda sağlayacağını, taraftarın ‘hadi Ömer girsin.’ beklentisini veya taraftarın ‘şu post upa top inmez mi?’ söylemini nasıl oluşturacağını tespit etmesi gerekiyor. Çünkü oradaki sıfatı son dünya şampiyonası finalinde oynayan adam değil çaylak.

Gelelim bu akşamki 10 dakikasında neler yaptığına. Şunu rahatça söyleyebilirim ki oyuncuların aldığı süreyi baz alırsak kameranın en çok odaklandığı adam Ömer idi. Oyuna girer girmez bloğunu yaptı hatta ardından 1 tane de Kidd’e yaptı ama takım arkadaşı faul yapmamayı beceremeyince bloğu güme gitti. Hücumda ise post upunu yaptı topu verdiler. çok verimsiz bir yüklenmeyle air ball vari bir sonuç doğurdu ama geriye çok hızlı dönüp tuttuğu adama indirilen topu kesip dışarı çıkmasını sağladı. 2. Yarı 1 smaç 2’de 1 serbest atış ki topun elinden çıkışından çalıştığını anlamamak mümkün değil.

Bulls biraz ROSE delici penetre yapıp bitirsin veya boş adamı bulsun mantığıyla oynuyor ki sahip olduğunuz guardın değerini biliyorsanız bunu yapmak zorundasınız. Diğer kafa alternatifi ise Deng’in bireysel kabiliyetine dayalı. Yaratılan şutlar, perdelerle eşleşme avantajları ve ona savunma yardım gelmemesi için ters tarafa yığılmak. Yani Celtics gibi, Lakers gibi, Portland gibi topu uzuna indirelim de boşa çıkalım ezberindeki oyunları yok. Boozer gelince olacaktır ama şu an yok. Madem öyle Ömer toplasın bavulunu dönsün mü? HAHAYT… Takım arkadaşı Noah’ın ilk yıllarını örnek alacak. Maç boyunca 5+5 dakika alacağını düşünüp her 5 dakikada 10 dakikalık enerji harcayacak. Oyuna her girişinde hücum ribauntlarını öyle zorlayacak, savunmada öylesine verimli yardım yapacak ki Bulls tribünündeki herkes maç sıkıştığında benchten gelip 5 dakika patlama yapacak adamın olduğunu bilecek. Ömer bu mantıkla hareket etmese bile yavaş yavaş kendini kanıtlayacak yeteneğe sahip ama bu akşamki süresinin azlığını görünce o yavaşlığın Ömer’i çok yıpratacağını gördüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder