26 Ekim 2010 Salı

İŞLERİ ZOR AMA CAN YAKACAKLARI KESİN

SA SPURS



Bir döneme damgasını vuran Spurs için ne kadar iddialı desekte kadroda hep bir kekremsilik var. Bakıyoruz iyi hazırlanmış ve 1 yüzük daha hak ettiğini düşünen Duncan var. Müthiş deliciliğe sahip Parker var. Zamanında sadece Avrupa'yı izleyen Avrupa basketbolu fanatiklerini bile NBA maçına kilitleyen MANU var. Hemen hemen hiçbir koçun kadromda olmasın diyemeyeceği Jefferson var. Ciddi katkı yapacağından şüphe duymadığım genç DeJuan Blair var. Kağıt üstünde var oğlu var ama oyun tıkandığında benche başvurup ‘Gel bize can ver. Seyirciye inanç ver.’ diyebilecekleri bir oyuncu yok. Hatta Bonner’dan başka ceza 3lüğüne güvenebilecekleri başka oyuncuda yok ki bu cümle biraz önce bahsettiğim kekremsiliği tek başına açıklayabiliyor. Bunun üzerine 3lük çizgisinden tırrım tırrım kaçan Parker’da eklenince tat bayağı kaçıyor. Yinede yüksek bir inançla sezona hazırlanan Duncan ve yenilmeyi pek sevmeyen Manu önderliğinde çok can yakacaklardır. Birazda Parker’a yüzük inancı aşılarlarsa tadından yenmez Spurs’ü izleyebiliriz.

 CHİCAGO BULLS



Bulls transfer döneminde beklentileri yukarılarda tuttu ama umduğu yıldıza tam anlamıyla kavuşamadı.  Aslında harika bir yıldız olan Boozer ile sözleşme imzaladılar ama sakatlık denen illetin Boozer’dan kombinesi varmışçasına dadanmasını unutmadılar ki hazırlık maçları öncesinde gelen kırık haberi Bulls taraftarının soru işaretli hevesini soru işaretli meraka dönüştürdü.
Benim düşüncem iyi bir kadroya sahip olduklarıdır. Rose, Deng, Noah, Boozer, Bogans, Brewer, Korver ve beklentileri karşılama potansiyeli yüksek Ömer ile iyi bir kadroya sahipler.
Bulls’un 1 maçı hariç bütün hazırlık maçlarını izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki Ömer’e olan inancı görseniz şaşırmanın çok ötesinde tepkiler verirsiniz. Her olumlu hareketten sonra tebrikler mi isteriniz? Hatalardan sonra saha içinde pozisyon değerlendirmeleri mi istersiniz? Guardın, pivotun, forvetin aynı pozisyonu 3 farklı kulvardan anlatmalarını mı istersiniz? Bunları yaparkenki tavırlarının sıcaklığını mı istersiniz? Yoksa kameranın dakika ortalaması baz alınca Ömer’de ne kadar çok kaldığını mı merak edersiniz? Hepsinin cevabı olumlu…
Diğer yeni parçalara bakarsak Korver alışma sürecini başlamadan bitirmiş durumda ama Bogans ve Brewer’ın biraz daha zamanı ihtiyaçları var. Unutmadan yazayım birde etrafta deli danalar gibi her topa atlayan ki yapmasa bu ligde barınamayacak olan Scalabrine var=)) Genel Türk NBA seyircisinde olduğu gibi bendede hep bir Bulls ateşi mevcuttur. Yüzüğe değil ama keyif verici madde olmaya yaklaşabilirler.

DENVER NUGGETS



Kadrosuna göre başarısız bir sezonu geride bırakan Nuggets kadrosuna Harrington ve Williams’ı da katarak geniş ve verim alınması yüksek bir kadroya sahip oldu ama takımın gitmeye can atıp geri adım atan yıldızı Melo ile ne kadar verim alabilirler bilemiyorum. Aslında sizler gibi bende biliyorum ama bu kadroya olumsuz noktası koymak içimden gelmiyor. Bekleyeceğiz göreceğiz ama olumsuz beklentimizi çok aşacaklarını sanmıyor. Beklentimi parçalayabilecek kadroları var ama…

DALLAR MAVS



Heat’in daha doğrusu Wade’nin şampiyonluğu kapmasından sonra belini bir türlü toplayamayan Mavs pek umut vaat etmedi ve bu sezonda bir benzer sezon olacağı görüşündeyim. Ara sıra ‘yahu KİDD bu yaşta neler yapıyor.’ , ‘Dirk şut atmak için doğmuş.’ diyeceğiz ama rüya yolunda savaşan bir Mavs göreceğimizi sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder