27 Ekim 2010 Çarşamba

LAKERS-ROCKETS ... TRAİL BLAZERS-SUNS

LAKERS-ROCKETS

Sezon öncesi Lakers için ne düşündüysem, hakkında ne karaladıysam gördüğüm maç oldu. (merak edenler 1 kaç yazı öncesine bakabilir. 4 GÖZDE ADAY…) Lakers yıldızlarla dolu olmasının yanında kazanmayı bilen bir takım. Daha hazır olmamasının da etkisiyle verimi paylaşımcılıkta bulan Kobe’ye sahip bir takım.
Maçı özetlemeye geçersek Rockets kaliteli bir kadroya sahip olduklarını gösterdiler ve maçta hep tutunan, çoğu zaman önde götüren takım oldular ama takımın patronu Ming’in yeteri sürelerde sahada kalamamasından dolayı daha bireysel olmaya gidiyorlar. Bu cümlenin top dönmüyor olarak algılanmasını istemem çünkü top iyi dönüyor ama kırılma anlarında top çok bireyselleşiyor ve bunun takımdaki oyuncuların karakterinden kaynaklandığını da belirtmek isterim. Özellikle Martin ve Brooks top elinde olunca mutlu olan adamlar ki onların verimi de böyle çıkıyor. Zaten takımın patronu sahaya yüzde 50 ve tekrar sakatlanırım korkusuyla çıkarken bunun olmasını beklememek olmaz. Houston, Ming olmadan da çok can yakacaktır ama sezonu yukarılarda bitirmeleri için  Çin Seddi’ni görmemiz gerekiyor.

 1- Gasol zaman zaman öyle hareketler yapıyor ki adeta modern pivot dersi veriyor. Hele potaya çok yakın aldığı topları süratli ve beklenmedik taraftan bitirişi alt yapılarda işlenmeli.
2- Shannon Brown beklediğim verimlilikte oynayacağını gösterdi.
3- Lamar Odom’un aklı çok yerindeydi ve o bildiğimiz ‘ben 3lüğe yerleşeyim.’ mantığından uzak durdu.

4- Lakers son topu oynarken elbette Kobe’ye ihtiyacı var ve koç Jackson son 2 senedir onun şutundan da pasından da yararlanmayı biliyor.

5- Scola Türkiye’de izlediğimiz Scola gibi oynamaya devam ediyor.

MAÇIN ÖZETİ...







KOBE'DEN BLAKE'YE, BLAKE'DEN ROCKETS'A SEVGİLERLE







PORTLAND TRAİL BLAZERS- PHOENİX SUNS

Dün akşam için odaklandığım 2 maç vardı ve aralarında bu maç yoktu. Ancak ilk çeyreğini izleyebildim ve Hedo’nun kolay faullerle 2leyip oturduğuna şahit oldum. ÖZETLERDEN İZLEDİĞİM KADARIYLA gibi bir cümle veya mantıkta olup maçı yorumlamaya kalmayacağım. Ama o ufak zaman diliminde söyleyebileceğim şey Nash ile oynamak kolay iş değil. Hücumda her işi kayığıyla yapması pas vermeyi bilen ve seven Hedo’nun işini zorlaştırdı. Dragic sahadayken asıl verimini gösterecek Hedo’yu o dilimde izleyemedim. Portland ise şahane bir takım ve onları yazmaktan hep zevk duyacağım ama bu maç Celtics-Heat ve LAL-Rockets maçının gümbürtüsüne gittiler.

MAÇIN ÖZETİ...





AMATÖR KAMERA İLE AÇILIŞ TÖRENİ


1 yorum:

  1. Süper tüm maçları böyle teker teker yazman dileğiyle..İzleyemezsende istatistikleri yada öetleri değerlendirmen takdir konusu .

    YanıtlaSil