24 Ekim 2010 Pazar

4 GÖZDE ADAY...



Ligin başlamasına 1 solukluk zaman kalmışken takım analizlerine 4 gözde takım ile başlamak istedim. BUYURUNUZ ŞAMPİYONLUK ADAYLARI...


BOSTON CELTİCS…



Say say bitmeyecek yıldızlarıyla heyecan yaratan ama akıllarda sakatlıkla ilgili sorular bırakan bir takım oldu Celtics. Hele öyle isimli bir pota altı rotasyonu var ki aman aman. Performanslarının da aman aman olmasını çok isterim ama yaşları ve son yıllardaki sakatlık kariyerleri ortada. Yinede bu yıldız rotasyonunu izlemek çok heyecan verici olacak. Hele bu yıldızların yükünü hafifletecek 10-12 dakikalık Türk rotasyonu da görürsek tadından yenmez olacak.
Başarılı olacaklarını veya olamayacaklarını şu günden ilan etmek çok yazı-tura vari olacaktır ama istatistik denilen bilim veteranların şampiyonluk ihtimaline maalesef ‘fıkra düzeyinde’ cevabını veriyor.
Sakatların da düzelmesiyle uzun rotasyonu içinden çıkılamayacak bir keyfe dönüşeceği kesin hatta Rondo sakatlanırsa da yerini tam dolduramayacak ama batırmayacak isim olan West mevcut. Ama olası bir Ray Allen veya Paul Pierce sakatlıklarında bu bolluk veya doldurabilir miyiz ihtimali gözükmeyecek.

LOS ANGELES LAKERS



Son şampiyon zaten harikulade olan kadrosunu çok verimli isimlerle güçlendirdi ama ne Barnes’ten nede Blake’den verim almaya başlamadılar. Ama koç Jackson bu 2 takviyeden gerekli verimi almayı başaracaktır. Lakers için sevindirici durum Kobe’nin ve Gasol’ün pırıl pırıl, sağlam bileklerle sezona başlayacak olmaları ve Shannon Brown’un harika performansı. 2010 ALLSTAR smaç yarışmasında bizi üzen adam bu sene hem şutuyla hem penetresiyle Lakers taraftarlarını sevindirecek gibi.

Yani son şampiyona ve finaller mvp’sine çok toz kondurmak istemem ama onlar için ‘tamam bu takım olmuş.’ cümlesini kuramıyorum. ‘olacak…’ yorumuna ise hiçbir itirazım yok. Bynum’un sakatlığı, Kobe’nin Kobe 2010-9-8-7... olmak için zamana ihtiyacı olduğu gerçeği ortada. Sezonu en kötü batı şampiyonu olarak kapatırlar diyeceğim ama uğursuzluğuma denk gelip Kobesiz, Gasolsüz kalmalarını istemediğimden batı finalisti deyip geçiyorum.

ORLANDO MAGİC



Bu sezonda yine izlemeye doyamayacağımız bir Dwight Howard sahnede olacak ama maç içinde unutulmasına daha az şahitlik edeceğiz ki Magic’in yüzük ihtimali maçın her anında aktif olan Howard ile mümkün. Oynadıkları her hazırlık maçında Howard karşı takımın pota altı oyuncularına ders verdi ve o derslerden biride Ömer Aşık’a idi. Ama yine serbest atışlarla başı dertte. Yani Celtics’in pota altı rotasyonunun hepsini faul problemine sokabilir ama o faul çizgisinden verim alması zor.
Magic garip bir takım. Durdurulması imkansız maçlar izlettikleri gibi durmak için elinden geleni yaptıkları maçlara da şahitlik ediyoruz. Ve ne yazık ki olumlu örnek lige olumsuz örnek play-offlara denk geliyor.

Magic adına daha umutluyum ama Nelson’un bu takımın guardı olmasından mutsuzum. Chris Paul’ün takas haberi çıktığında gözlerimde şimşekler çakmıştı ama görev yine çakmak taşı parıltısındaki Nelson’a kaldı.


MİAMİ HEAT



Neler yapacağını görmek için şimdiden uyku düzeni değişikliğine götürebilecek gizeme ve yıldıza sahip bir takım Heat. Daha çok yeniler ve soru işaretlerinin çoğunda geçen Wade-Lebron uyumu Wade’nin sakatlanmasından dolayı hala yoruma uzak. Daha doğrusu Lebron’un imzasından bugüne kadar sonuca olumlu veya olumsuz adım atılmışlığı yok. Büyük bir heyecanla bekleyip göreceğiz. Bekledik ve hazırlık maçlarında gördük kısmında ise sezon öncesi imzasını attığı düşük kontrattan torpilli olan Haslem’in arzusunu alkışlarken Lebron’un asist yüzdesindeki düşüşüni gördüm ki beklenmedik bir sonuç değildi. O görevini yapıp savunmanın yarısını üzerine çekiyor ama 3lüğüne güvenecek fazla oyuncu olmadığından bireysel oyun üzerine yıkılıyor. Ve o bireysel oyuna hayır diyecek bir oyuncu değil.

Takım olmak için ciddi süreye ihtiyaçları var ve bu yoldaki en büyük düşmanları sakatlıklar. Wade sakat… İlgauskas sakat… Miller sakat… Eddie House sakattı ve sakatlıktan iyi döndü… Diğer olumsuz görüntüler ise Arroyo bu yıldızları yönetecek bir oyuncu değil… Chalmers’in kafası hiç parkede değil… Sezon öncesi tartışılan pota altı yumuşaklığını şuan için tartışmaya bile gerek yok.
AMA Lebron var… AMA Bosh var… AMA WADE GELECEK… birde Stockhouse imzalamış…

YARIN= SPURS, BULLS, NUGGETS, MAVS...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder