30 Ekim 2010 Cumartesi

29 EKİM MAÇLARI (MAGİC-HEAT ÖNCEDEN YAZILDI)

BOSTON CELTİCS 105-101 NEW YORK KNİCKS



Sezonun ilk triplesini dün akşam Rondo’dan izlerken oyuna nasıl hükmettiğini gördük. 24 asist, 10 sayı, 10 ribaunt…  Asist hanesindeki fahiş sayıdan da anlaşıldığı gibi Cavaliers maçında hiç oynama niyetlisi olmayan Pierce, Shaq ve KG dün akşam o maçın açığını kapatarak önemli ve zor bir maç kazandılar. Maç öncesi Rondo 24 asist yapacak deselerdi vay be Celtics ne rahat kazanacak derdim. Çünkü 24 asist demek iyi paslar iyi yüzdelerle sayıya dönüşmüş demektir. Üzerine birçok yetenekli adamın ismini de yazdığımız zaman vurmuş geçmiş yorumuna olaşabiliriz ama Knicks hiç öyle bir pozisyona düşmedi. Yani maç biraz süper starına kavuşan D’Antoni sistemini oturtmaya başladı olarak yorumlanabilir. Hücum yaparken gösterilen arzu savunma yaparken gözükmüyor. Ama yinede 2011 yazında kadrolarına katmak istedikleri yıldızı ikna etmek için çok umut verdiler ki yukarıya tırmanmak için o yıldıza ihtiyaçları var. Çünkü maç sonunu tek yıldızlı olmanın verdiği handikapla kaybettiler demek yanlış olmaz. Bitti galiba denen maçı 3lüğüyle umutlandıran Amare bir 3lük daha denemeye kalkınca film bitti.

Semih için ise koç Rivers’ın çaylak tabusu hala devrede. Jermaine de yoktu ama oynatılmadı. Sanırım Semih’in akbabalık dozu biraz daha artmıştır.


NEW JERSEY NETS 106-100 SACRAMENTO KİNGS



Nets geçen sezonun izlerinin silmek için harika bir çaba içerisinde. İyi mücadele edip ne zaman nereden verim alacaklarını iyi hesaplıyorlar. Bu noktada koç Avery Johnson’un payını unutmak olmaz. Mavs zamanında yaptığı rotasyonsuzluk hatasını burada da yapıyor ama şampiyonluğa oynayan takım için hata olan yeni kurulan takım için doğruya ve daha kolay alışmaya dönüşüyor.

Takımın inancı çok yüksek hele yeni sahibi Rus’un inancı zirvede…

Açıklaması…
Bu sene playoff oynarız ve en geç 5 yıl içinde şampiyon oluruz…


OC THUNDERS 105-104 DETROİT PİSTONS



Gerek ev sahipliği yaptığımız turnuvada performansının daim olduğunu gösteren Durant için gerekse batı da mücadeleci olacaklarına inancım için hep takip ettiğim takım olmaya devam edecek Thunders. Bu maçını, maç yoğunluğu ve daha kaliteli maçlarla çakışmasından izleme dışında bıraktım.  Ama skorunu takip ederken gördüm ki maç sonu oynanacak maç olacak hemen internetten bulup maç sonuna yetiştim. Durant ve Westbrook sahadaydı ama maç sonunu Green oynadı ve kazandırdı. Planlı bir oyun değildi. Green topu alıp arkadaşlarına bakınca markajda olduklarını gördüğünde pota altının da boş olduğunu gördü, daldı, maçı kazandırdı.

GÖZ UCUYLA BİLE BAKAMADIĞIM MAÇLARIN GÖZE ÇARPAN İSTATİSTİKLERİ


İNDİANA PACERS 104-101 BOBCATS

İlk maçında da belirttiğim üzere Granger üzerindeki ölü toprağı atmaya başlamış. 12/23 şut yüzdesinin 6/11 3lük kısmı göze batıyor.
Gerald Wallace 28 sayı atarken bol bol faul çizgisine gitmiş.


ATLANTA HAWKS 104-101 SİXERS

Hawks’ın bu maç harika bir şut dağılımı istatistiği var. Kağıt 12 tane şut kullanan oyuncu yok. Tabi biraz deşip faul çizgisine gitme rakamlarını da ekleyince takım lideri Johnson’un biraz daha fazla topa hükmettiği kararına varabilir ve normal diyebiliriz.

İguadala 27 sayı 10 asist 6 ribaunt 2 top çalma… Yetmemiş…


CLEVELAND CAVS 81-101 TORONTO RAPTORS

Raptors devreyi 8 sayı önde geçip 3.çeyrekte de farka 14 sayı ekleyince iki takımda da oynamayan kalmamış.


MİLWAUKEE BUCKS 85-96 TİMBERWOLVES

Ersan 0/4 şut ve 4 ribaunt ile formsuzluğuna devam etmiş ama aldığı 8 dakika çok vahim.
Beasley 21 sayı 10 ribaunt
Love 17 sayı 16 ribaunt


DENVER NUGGETS 95-101 NO HORNETS

Melo 24 sayı, 10 ribaunt…
Paul 18 sayı 7 ribaunt, 7 asist…


MEMPHİS GRİZLİES 91-90 DALLAS MAVS

Dallas maç sonunu aynı Rocets maçının çeyrek sonu gibi oynamak istedi ama bu sefer beceremedi. O maçta Kidd topu kenardan çıkartırken önüne pas yollarını tıkamak için Yao konmuş ve o harika bir pas çıkarmıştı. Bu sefer küçük Gasol vardı ama o iyi pası atamadı.


LA CLİPPERS 91-109 GOLDEN STATE WARRİORS

Griffin 2.maçında da double yapmış 14 sayı 10 ribaunt…
İlk maçında 46 atmışlığı olan Ellis farkında açılmış olmasıyla topa çek el sürmemiş. Serbest atışa hiç gitmemesi enteresan.
Curry’nin asisti izlenmeli…


LA LAKERS 114-106 PHOENİZ SUNS

Hedo 4/7 ile 9 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, 5 faul rakamlarına sahipken 30 dakika oyunda kalması olumlu olmuş.

Gasoll 8 ribaunt, 9 asist (ohaa), 21 sayı, 1 top çalma, 2 blok…
KOBE 9/19 ile 25 sayı, 7 ribaunt, 3 asist...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder