30 Ekim 2010 Cumartesi

HEAT ELEŞTİRİLERİ MAGİC'E YIKIP RAHATLADI



Flash önderliğinde Heat 96-70 Superman önderliğinde Magic…

Kazanandan önce sezon öncesi umutlu yazılar yazdığım ama her seferinde de durdu mu tam duran olduklarını belirttiğim Magic için birkaç şey yazmak istiyorum.

Ben loser pozisyonuna düşünce tepeden tırnağa basireti kapanan bir takım, oluşum daha önce görmedim. Daha doğrusu Magic’ten başka bir takım görmedim. Daha önce yazdıklarımı tekrarlayıp papağanlık yapmayacağım ama buyurun size oylanılmayacak bir anketçik vereyim.

Magic maç içinde neyle karşılaşırsa İLLAKİ kaybeder?

A- Howard faul problemine girerse
B- Lewis faul probleminin yanına 9da 0 şut eklerse.
C- Carter sertlikten kaçarken sert bir düşüş sonrası sakatlanırsa.

D- Diğer ilk beş parçaları Nelson ve Richardson 16da 3 atarsa.

E- 4 şıkkın 2si.

F- 4 şıkkın 3ü.

G- HEPSİ…

Emin olun F şıkkında bile kazanabilecekleri maçlar var. Çünkü şıklara girmeyen bench katkısından çok iyi verim aldıklarını görmüşlüğümüz çok var. Ama G şıkkını da ezip H- HİÇBİRİ şıkkını doğuracak kadar sihirli (magic) olamazlar.

Heat kazanıp konferans rakiplerine karşı 2de 0 yapmamak zorunda. Magic Lebron transferinden sonra öyle çok Heat’e yüklenici açıklama yaptılar ki yediklerinin yutmamak için kazanmak zorunda. Kaan Kural’ın maç öncesi reytinglerle ilgili verdiği notu (izlemeyenler için. Heat maçlarının reytingleri konferans finalleri reytinglerini geçiyormuş) ve Florida kapışması olduğu gerçeğini saymıyorum bile. Mesaj maçı mıydı? Çok ötesinde bir maçtı.

Gelelim kazanan tarafa… İlk önce herkesin kafasını bulandıran rol dağılımı merakının cevabını dün akşam tamamıyla gördük. Kalıcı olduğunu iddia etmek için Lebron’un genleriyle oynamak gerekeceğinden ŞİMDİLİK rol dağılımı olduğunu belirtmek daha uygun görülüyor ama bu takımın verimi de bu ŞİMDİLİK sisteminden geçer. İlk maçta da 2.maçta da 3.cü maçta da oynamak istedikleri oyun aynı. İlk denemede Wade olabileceğinde çok kötüydü, 2.deneme Sixers ileydi ama 3.deneme tam anlamıyla gösterdi ki Wade topu daha çok potaya gönderen oyuncu olacakken Lebron’da oyun kurulmasında topa daha çok hükmeden oyuncu olup, takımın ribaunt zaafına daha çok adapte olacak. Anlaşılan o ki Lebron Jordan kıyaslaması yerini Lebron Magic kıyaslamasına bırakacak çünkü rol modeli örtüştüren tek yıldız MAGİC. Diğer yıldız Bosh ise tamamen tamamlayıcı allstar vazifesinde olduğu için yeri geldiğinde pozisyonlar hazırlanıp verimsiz bırakılmayacak. Dün akşam bu oyunu layığıyla oynayıp kazandılar. Sakın yukarıdaki Magic çemkirmemin gölgesinde kaldığı ihtimali akıllara getirilmesin. Oynamak istedikleri gibi oynayıp kazandılar.
Gelecek yönünde akıllarda hep ‘yahu Lebron her maç triple ihtimalli maçlar çıkarıyordu. Neden sayıları kısıp asistini kabartacak ki ? derseniz. Madem seçebileceği en eleştiri yüklü takımı seçti katlanacak derim. Ve Magic ile kıyaslanan kaç tane oyuncu hatırlıyorsunuz? sorusunu da eklerim ÖZELLİĞİNE vurgu yaparım.

Maç notları…

1- Maçın hareketi ilk çeyrekte Howard’ın Wade’yi durduğu bloktu. Daha sonra Wade onun üzerine yüklendi ve topu yukarılardan bırakıp intikamını aldı ama blok çok şahaneydi.

2- Lebron’un kural değişikliğinden kaynaklı aldığı teknik faul sonrası Stern’in suratı ilginçti.

3- Heat galibiyet mimiği iki kolu da yukarıya kaldırmak.

4- Howard geçtiğimiz yaz hocalarına Hakeem’i de ekledi ve hook atışlarına iyi çalıştığı gözlendi. Artı olarak biraz Tim Duncan vari orta mesafe atışları da denedi ama olmadı. Howard Ewing’ten, Hakeem’den çok olumlu yanları çekip almış ama almadı tek özellik olan SERBEST ATIŞI alıp diğerlerini bıraksa yeter.

2 yorum:

  1. Bucks maçı hakkında yorumunu bekliyorum siteyi tüm arkadaşlarıma yaydım çok severek takip edioruz .

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim ama o maçı izleyemedim. yorumunu da geç okuduğum için istatistiksel yorum olarak geçtim gittim. ama söz veriyorum ilk bucks maçını çok ciddi izleyeceğim.

    YanıtlaSil