27 Ekim 2010 Çarşamba

AÇILIŞ MAÇI CELTİCS'İN


Nba basketboluna aç kalmış bünyem sahada all-star vari kadrolar görünce biraz abukladı. Dile kolay 8 tane dev isim vardı sahada. Ama basketbol olarak hiç 8 yıldız sahadaymış gibi başlamadı. Heat’in ‘adettendir. top dönsün. Paylaşılmış gözüksün.’ mentali sürekli top kaybetmelerine ve 6.30luk sürede 1 tane bile set oynayamamalarını sağladı. Kayıpların çokluğunun diğer etkenleri ise Heat’in ceza 3lüğü kesebilecek oyuncusunun sahada olmayışı ve Celtics’in gömülü savunmayı çok iyi yapmasıydı.

Celtics hücumda Rondo’nun müthiş oyun görüşünden yararlanmak istedi ve doğruyu oynayarak başladıysa da Shaq ona hiç yakışmayacak bitirememeleriyle Celtics kariyerine başlayınca skor da durağanda kaldı. Ama başarılarla dolu kariyerini hatırlayışı ardından da gösterişi uzun sürmedi ve birkaç dakika sonra 2 kere potayı kırma teşebbüsünde bulundu. Üzerine Ray Allen şutları da eklenince Heat molası kaçınılmaz oldu.
Mola sonrası 6.30da göremediğimiz setlerin oynanmaya karar verildiğini gördük. Doğru yerleşme, doğru perde, doğru yerde topla buluşma vardı ama skor yoktu. Kah top ellerinden fırladı kah topun nazlanacağı tuttu kah Celtics iyi savunma yaptı ve o top skor olmadı. Haliyle 12 dakikada 8 dev isimden çıkan skor 9-16 Celtics lehine oldu.

2. çeyrekte 2 takımda daha derli topluydu ve Wade daha arzuluydu ama beklediği düdükleri alamamanın yarattığı stresi kıramayıp verim vermekten çok uzaklaştı. Patron gibi davranıp inisiyatif kullanmak istedi ama sahadaki yaşlı kurtlar stresin paniğe dönüşmesini sağlayıp karlı çıktılar. Dün gece Celtics’in pek durmaya niyeti olduğunu söyleyemem. Hani 2. çeyrekte Ray Allen çıkıp yerini Daniels’e bırakınca teklemelerin geleceğini düşündüm ama o da kaçırmadan 6 sayı bulunca Celtics devreyi 30-45 önde bitirdi.

3 çeyrek başlar başlamaz fark daha da açıldı ama çeyreğin ortasında başlayan Lebron fırtınası Celtics’in maç içerisinde tek durduğu zaman dilimi olunca fark eridi. 2. çeyrekte Wade’nin yapmak istediğini 3.çeyreğin ortasından itibaren Lebron yaptı ve takımına sahip çıktı. Patron görevini yerine getirirken 1-2 tane bedava düdük aldığını ve bu düdüklerin 1 tanesinde Pierce’nin sakatlanarak soyunma odasına gittiğini de belirtmeden olmaz. Ve Celtics’in huyundan mıdır? Suyundan mıdır? Bilemem ama soyunma odasına gidip maça çıkan harikalar yaratıyor ki Pierce’de 4 çeyrekte el yakan şutları sokup maçın daha fazla kafa kafaya gitmemesini sağladı. 4.çeyrekte maçın gizli kahramanı olan Rondo’nun 17 asistini nasıl yaptığını biraz daha iyi gördük ki 12.asistini yaptığında ‘ne zaman yaptı yahu?’ şaşkınlığımız tavandaydı. İçerisini karıştırıp karıştırıp dışarı çıkardı ve başta KG ve Glen Davis olmak üzere Celtics makineleşirken doğruyu oynayan Lebron, gözlerinden ateş çıkan Wade yenilgiye engel olamadı.

Semih Erden’in bu kadar kritik bir ilk maçta oynamasını beklemiyordum ve öylede oldu. Jermaine bile 12 dakika sahada kalmışken Semih rotasyonun ummadım bile.

MAÇTAN ÇIKAN NOTLAR…

1- Heat’in teknik faul atıcısı Lebron.
2- Dün akşamki hakemlerin düdüklerini baz alırsak takımın patronu Lebron çünkü Wade hakkettiği düdükleri bile alamazken o kolay düdükleri kaptı.
3- Hazırlık maçları olsun, dün akşam olsun çok verimli bir dönem geçiren Daniels bu haliyle Ray Allen’a soluklanma şansı tanıyacaktır ama Pierce soluklanırken sistem tamamen değişmek zorunda kalıyor.
4- Garden seyircisi Lebron’u sağlam yuhaladı. Hoşlarına gitmiş olacak ki diğer yıldızlara da desibeli düşük yuhlar çıkardılar.
5- Heat’in takım olma yolunda zamana ihtiyacı var ama dün akşam ilk yarıda yaşadıkları acizliğin acısını kimden çıkaracaklar merak ediyorum.
6- Miller'in yokluğunda Eddie House 3lüklerinden daha çok yararlanılmalı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder