7 Ekim 2010 Perşembe

SEMİHLİ CELTİCS...

CELTİCS-SİXERS

Hazırlık maçlarını izlemek istemesem de Türk oyuncularımızın alışma sürecini görme arzum tiksindiğim nba hazırlık maçlarından keyif almamı sağladı. Gerçi bu maç Celtics maçı daha anlamlısı KG’nin oynadığı bir maç olduğu için gerçek hırs ve motivasyon görmek mümkün. Maçın başında öyle bir hareket yaptı ki aklıma bir yerde okuduğum ve kahkaha attığım nba 2010 allstar maç sonu yorumu geldi. ‘KG ile halı sahada bile oynanmaz. çift dalar.’… hareket şöyle. Bloğu yaptı ama top yine rakibe gitti. KG adamın arkasında savunma yerini aldı ve gözleri kırmızı motivasyon alkışlamasına, tahrikine başladı. Gerisi alkış kıyamet gürleyen salon…  Bunun üstüne içine KG hırsı kaçmışçasına oynayan duygusal dev DAVİS yerden yere atlayıp, top kapıp, delice hızlı hücuma çıkınca hanedana olan sevgimi hatırladım. Unutmadan söyleyeyim aralara sıkıştırılmış birkaç RONDO top çalması da cabası.



Peki bizim çocuk ne yaptı merakınıza gelirsem ilk yarıyı 8 sayı 2 ribaunt ile maçı ise 13 sayı, 5 ribaunt, 1 asist, birkaç top kaybı ve sahada en çok kalan Celtics oyuncusu olarak bitirdi. Celtics’in pota altına top indirme karakteri sahadaydı ve Semih’te bu pasları iyi değerlendirdi ama Semih’in katkısı biraz rüzgarı arkasında alan ’ seyirciden ve rakip bile olamayacak Sixers’tan kaynaklandı diyebilirim. Semih’in güçlenmesi olmazsa olmaz şartı ki Celtics pota altının kalınlığında rotasyon süresi artsın. Savunmadaki hızlı adam değişmelerde çok alık kaldı ki o bir çaylak. Ama serbest atış çizgisinden kusursuza yakın atması, post uplarda çok iyi top istemesi, 2. çeyrekte Ray Allen’dan aldığı pası şahane asiste dönüştürmesi ve 3. çeyrekte boşluğa yaptığı katı kusursuz bitirişi harikaydı ki oyundan çıkıp yerini SHAQ’A bırakırken çıkan alkışın çoğu onaydı.



Sözün özü Semih hücumlarda çok verimliydi ama savunmada bocaladı ki Celtics durdurucu bir takımdır. Başka bir ama ise Semih hem savunma verimliliğini hem box out kıymetini hem sağlam basmasını hem de pota altında feyk atarken topu çok altlara indirmemesi gerektiğini öğrenecektir.

Semih’in ilk 3 çeyrekteki harika performansını birçok ama, ki ile kestiğimin farkındayım ve bunu Semih’in performansını gölgelemek için değil pota altında KG’si, SHAQ’ı, Davis’i, Jermaine’si, Perkins’i olan bir takımın parçası olabilmesi için yazdığımın bilinmesini isterim. Semih başka bir takımda olsaydı veya başarılı olmasını bu kadar arzulamayacağım için Semih değilde başka bir çaylak olsaydı bu yazı 'VAYVAYVAY, OHOHOHHH' nidalarıyla süslenirdi.

Not= Shaq yaşlandı ve yetenekleri köreldi ama sahadaysa herhangi bir veteran muamelesi görmeyeceği çok açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder